JaJa'Z Latest Stories

Saturday, May 22, 2010

Kisah Student,Motor Rosak,Duit dan Dot Dot Dot...

Selamat petang semua
Nak tengok gambor gi kenduri kawen tadi??
sabor sabor!
tak sempat jaja nak mengedit2 lagi
malam2 kang sket ek
.
.
Nak dijadikan cerita
petang tadi lepas balik dr kenduri
teramatla lebat hujan yang turun
sambil layan2 cerita hindustan, tetiba En Zack panggil dr ruang tamu
" Ja..Anak murid awak datang!"
eh?? biar betikkkk..anak murid mana plak ni
cepat2 salin baju
terus jaja keluar umah, time tu hujan dok rintik2 lagi
rupa2nya si Izroy ngan Faiz
terkejut jaja!
mcm mana plak diaorang ni tau umah jaja kat mana
sambil buka payung, jaja jemput diaorang masuk
tapi diaorang taknak
" Ha! ada apa dtg ni..tetiba je..pandai plak cari umah saya"
Izroy jawab
" Kitorang tau cikgu dok area sini tapi tak tau umah mana satu,
tapi kitorang perasan keta Gen2 ni ngan kasut cikgu yg ada riben hijau tu"
sabar je lah bebudak ni
" Dah tu jom la masuk, kan hujan ni!"
Faiz dengan sengeh2 membalas
" Takpe la cikgu, nak mintak tlg ni..nak pinjam duit sket,
motor member rosak kat depan"
.
.
.
Lepas dah soal siasat belaka2 rupa2nya diaorang pun
nak gi kenduri kawen kak Ziana gak
tapi memandangkan satu motor rosak campur dengan hujan
diaorang 'stuck' kat Tunas Mart dah sejam lebih
nak tak nak diaorang tebalkan muka terjah
umah cikgu2 mana yang jumpa
(dlm taman ni ramai cikgu sek jaja tinggal gak)
sebab nak mintak tolong
Yang tak tahannya
" kitorang nak RM15 je cikgu, nak cukupkan RM43"
.
.
Jaja pun hulur la duit
suruh diaorang bawak moto elok2, gi kenduri then suruh terus balik
" Terima kasih cikgu,exam math nanti kitorang sureeee bagi lulus!!!"
Caiittt!!!!
" Ye lah sangat tu,kalau tak lulus! cikgu mintak 3 kali ganda duit tu!"
Dan diaorang pun blah dalam hujan yang dok rintik2 lagi
macam2 anak murid aku ni..emmmm
^_~

2 Beu-T Is Talking:

larra said...

cekgu..kite pun nk pinjam det..nak beli cekodok..15 sen agi nak cukup siggit..hhehehe...baik..bertuah tul memurid tu dpt cekgu baik cam cekgu jajaz...

JaJa'Z said...

larra: diaorang tu dlm kelas mmg kadang2 menyakitkan hati..tapi yg buat kita tersenyum pun dia la jugak..hehhehe

Related Posts with Thumbnails