JaJa'Z Latest Stories

Thursday, May 20, 2010

Jom Main Petik2 Sayur ^_~

Assalamualaikum semua
Selamat petang :p
Yang baru habis kerja tu dah sampai ke umah lom?
hehehe
jaja tengah minum2 petang dengan En Zack ni
Bukan masak apa2 pun
just goreng fries yang dah sedia ada dalam peti sejuk tu
campak kan aje dalam kuali
terus siap!
Pekena plak dengan air kopi 'o' gelas besar sekali
pehhh!!! besttttt....
.
.
Kejap tadi kitorang menjenguk ke kebun blakang umah
nampak gayanya banyak sawi2 yang bleh dipetik
alhamdulillah, rezeki untuk jiran2
dapat sebesen jugak la tadi...


Ada sesapa nak sawi ???
Meh jaja pos kan ^_~



23 Beu-T Is Talking:

ibh said...

Wahhh..jeles seh!..sue still kat opis lagi..Jaja dah sedap minum petang...

Eii...segarnya..terus masak tu..sedap..

JaJa'Z said...

ibh: hehhe sian dia...lambatnya balik...

kitorang tak pernah masak pun sayur2 tu..slalu bagi jiran2..

kasih suci said...

Kasih nak sayur tu boley??hehehehehe..Kasih ni mmg hantu sayur..semua sayur telan....(",)

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

bestkan saat petik sayuran sendiri...ayu dah abis ratakan semua tanaman selepas kenduri,,,pic ada...bolehlah buat kenangan,..

nanti kalau ayu jalan2 ke kuantan,,ayu nak minta sayuran jaja...
jgn tak bagi sudah,,

JaJa'Z said...

kasih; kalau umah kita dekat, akak hantar dah sayur tu kat umah kasih..bagi kasih kenyang makan sayur..

JaJa'Z said...

kak ayu: hehhehe..kalau time tu ada sayur..sah2 jaja bagi punya..jgn takut..hehhememang nikmat benornya dapat petik hasil tanaman sendiri..

Lelord said...

nak gak sayur...kailan de x? muahahha oder

Hizami Rahim said...

ahha.
cantik sawi.
segar bugar.
;)

JaJa'Z said...

lelord: sawi je ada skang ni yg bleh dipetik..kailan dah habis tanam..tengah menanti lobak putih..

JaJa'Z said...

hizami: segar bugar mcm tuannya :p

penahatiku83 said...

wah... akak... bestnya sawi... itu lah berkatnya bercucuk tanam sendiri eh =)

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe tak nak sawi..nak kentang goreng...waaaa...suke!!! akak bg kentang awe bagi cheese cake

ChiLaBaey's said...

Saya nak sawi sekilo boleh... nak buat makan dengan Maggi.... :)

larra said...

segar bugar sayur dia..geram nengokk..

deela~ said...

wah bestnya tanam sayur sendiri... nnt nk buat gak lar he3

JaJa'Z said...

penahatiku: bila berbudi pada tanah..hasilnya kita merasa...

JaJa'Z said...

awe: kentang akak tu pun ko nak ke dik..pi kat tesco belambak..hehehe

JaJa'Z said...

en chilabaey's: uik..sekilo sawi makan ngan maggi..tu dah jadi sayur goreng bermaggi dah tu..hehhe

JaJa'Z said...

larra: jaja pun geram gak..geram lagi ngan tuan yg menanam tu..hehehe

JaJa'Z said...

deela: nanti pas kawen bleh ajak hubby cucuk tanam ok..hehe

Nur Hawa Mohd Zin said...

hahah...sebab dah siap goreng n free...lalala

JaJa'Z said...

hawa: cait..nak yg free aje ek...

Nur Hawa Mohd Zin said...

ala kak....heheh

Related Posts with Thumbnails