JaJa'Z Latest Stories

Sunday, May 30, 2010

Jom Ber 'Black Pepper Beef' ...

Assalamualaikum
Lega rasanya hari ni..
banyak kerja umah dapat jaja selesaikan
padahal cuti dr hari jumaat, saje je tunggu ahad baru nak mengemas
isteri solehah la katakan..
hehheheh
Pagi tadi macam biasa
jaja 'merempit' dengan kak Zah dan anaknya miza ke surau
untuk kuliah ahad
tak lama mana pun, sejam je
asalkan bertambah sket ilmu didada ni
.
.
Balik dari surau
jaja dah start kemas2 dapur dan siapkan sarapan untuk En Zack
simple2 je
just roti telur dan air nescafe
plan hari ni nak masak daging masak black pepper
dah terasa2 kat hujung tekak rasa daging tu
sebab tu semalam awal2 lagi jaja dah beli daging kat pasar
sesambil tunggu daging 'defroz'
jaja basuh kain dan lepak dulu sambil2 layan blog
sempat la post 1 entry pagi tadi
hehehhe
habis je 'melodi'
mula la sesi ketung ketang kat dapur
campak sana, campak sini
maka terhasil lah
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Black pepper beef !!!!
Kali ni terbuat extra lada hitam
mula la berpeluh2 makan tadi
dah la cuaca sedia kala panas kan
.
.
Lepas makan jaja sambung plak mengemas stor
yang dah macam kapal 'pendatang asing' tu
seplastik itam besar jugak la barang2 jaja buang
bukan apa..kotak kasut yang belambaknya
En Zack plak mengemas bawah kabinet dapur
yang penuh dengan botol2 100 plus dia
kalau la sebotol kosong tu bleh jual rm10 satu
kaya dah kitorang kot..hehheheh
habis kat stor
jaja sambung plak cuci bilik air tetamu
sental sana sini
'terembes2' peluh jaja
fuh..sihat macam ni
kena plak penangan lada hitam tadi
berasap dah rasa badan....
.
.
Petang2 macam ni baru la rasa rileks sket
jaja nak ambik angin kat luar ni..
sambil jumpa geng2 'mesyuarat tingkap'
hehehhe
Selamat berhujung minggu semua !!!!!

8 Beu-T Is Talking:

Lelord said...

mabelessss...sok nak wat gak ahhh daging masih ade kat freezer

JaJa'Z said...

apa lagi kak lela...jom ber'black pepper'..hehhehe

Hizami Rahim said...

wah.
macam sedap.
zami tak makan daging.
ahha.
zami pelik sikit.
dalam family cuma zami sorang je tak makan daging.
tak makan durian.
tak makan itik.
tak makan puyuh.
wah.
banyak tak makan.

kasih suci said...

mmm beshnye...meleleh air liur ni...(",)

lemongrass said...

Berapa tingkat daging tu?hehe. Tak kena gelak dgn En. Zack buat multistorey building atas pinggan ke? :-)
Makin ada improvement lah yr photo :-)

JaJa'Z said...

hizami: ish..rugi banyak tu..takpe2 jimat dah belanja kalau dah kawen nanti..hehhehe..tapi sian ur kid la..kang dengan diaorang sekali tak dapat makan daging..

JaJa'Z said...

kasih: best wooo..try la buat nanti...

JaJa'Z said...

kak min: double storey je kot..hehhe time jaja buat ni en zack takde..lepas dah amik gambo jaja kaut balik masuk dalam kuali..heheh..letak dlm mangkuk lain plak utk en zack makan..heheh

ada improvement? ish..kalau org pro dah komen mcm tu..berbangga kejap ni..kalau ada dslr kan best..jaja guna digicam je kak..tapi tetap try cari angle yg menarik..supaya makanan tu nampak menarik mcm makanan akak..heheh

Related Posts with Thumbnails