JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, April 27, 2010

Tag Game ~ By Aida Beardot :p




Assalamualaikum
Kejap tadi buka je blog..terus kena tag
.
.
TAG GAME : My Best Friend


Rules nya sgt senang:
1) Siapakah kawan baik anda?
2) 3 kenangan manis & 3 kenangan pahit
3) Kalau anda hanya diberi 1 minit untuk bersama kawan anda,
apakah yang anda akan katakan padanya??
4) Tag 3 rakan anda yang anda rasa mampu menjadi sahabat anda di alam blogger
.
.
Kalau nak citer pasal best friend ni..
ramai yang jadi best friend jaja
sejak dr sekolah rendah ke sekolah menengah
dari kat UUM sampai ke SMK PJ
And now kat SMKLH plak
tapi kalau nak kira the very best best friend...takde la kot
to be fare
jaja nak citer pasal my best friend yang mengajar satu sekolah dengan jaja
Her name is Zurin
Jaja kenal dia bila jaja pindah ke SMKLH
memang happening kawan ngan zurin
walaupun dia tua setahun but no istilah 'kak zurin' pada kitorang berdua
Dari jaja bujang sampai lah dah kawen
dia la pendengar setia jaja
we do share a lots of story
kalau jaja ada masalah , jaja prefer cerita kat dia
and same goes to zurin
dia jenis yang tak berkira dan paling best kalau part gi makan
semuanya kitorang bedal... :p
.
.
Banyak kenangan manis antara kitorang berdua
yang paling jaja ingat...
kitorang gi kl balik hari semata2 dia nak teman jaja beli barang2 hantaran
En Zack bukan tak nak gi ..tapi jaja prefer zurin time tu as my advisor
laki ni kan bukan paham sangat taste pompuan
Antara kenangan lain..
Jaja ngan zurin kena kursus induksi tempat yg sama di Rompin
sanggup redah malam kul 11 semata2 nak balik kuantan
ngan jaja time weekend
dah la lalu banyak tanah perkuburan dr Rompin nak ke Kuantan tu..
mujur la ada minah tu..
time lalu kat kubur je..masing2 senyap tak kata apa...
Satu lagi kenangan ...
kalau kitorang kuar gi shopping sama2
ramai sangat orang ingat yang kitorang ni kembar
sama ke muka jaja ngan zurin?? rasa macam tak je..
tapi ramai yang cakap macam tu..
last2 bosan sangat, kitorang mengaku je la..
Satu yang unik jaja rasa antara jaja ngan zurin is...
'gerak hati ' kitorang selalu sama
kalau kitorang tengah jalan2 then nampak couple yg over2 ke..
kitorang just pandang sama sendiri je
dan menunjukkan yang kitorang meluat nak tengok..
tanpa perlu berkata apa2...
hehheheh
.
.
.
Kenangan pahit antara jaja dan zurin???
Itu biarlah kitorang je yang tahu
malas nak ingat2 dah..what is past..is past
.
.
.
Kalau diberi 1 minit??? apa jaja nak cakap kat zurin???
masalahnya 1 minit tu takkan pernah cukup utk kitorang berdua..
both of us akan bercakap tak berhenti kalau dapat satu2 topic
nak2 plak kalau citer pasal perangai student2 kelas
lagi rancak la kitorang
.
.
.
Dengan bangga nya jaja nak pass kan tag ni kepada
LELA-LELORD
MAMAMYA
KAK AYU
.
.
happy ber'tagging' :p
p/s: My Very very best best friend is......En Zack la..who else..

3 Beu-T Is Talking:

Hizami Rahim said...

eh eh macam kembar.
or adik beradik.
seriously.
;)

JaJa'Z said...

ye ke dik..ke ko saje je..tang mana la yang sama tu ek..

Aida a.k.a Beardot said...

ha r lah kak..muka lbih kurang..best kan kalo de kwan leh share macam2..

suami tu memg la best fren sampai tua..hihih

Related Posts with Thumbnails