JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, April 27, 2010

Kenangan Terkejut Tetapi Membahagiakan :p

Assalamualaikum
Pagi ni masa dok buat kerja kat dalam bilik ni
terjeling plak gambo kawen kitorang kat tepi sudut meja
ish..teringat kenangan 3 tahun lepas la plak kan..hehhehe
Kepada sapa2 yang tak tahu
jaja ngan En zack dok berjauhan lepas kitorang kawen
hampir setahun setengah jugak la
En Zack kerja kat kl time tu
dan jaja plak setia kat Kuantan ni lah..
Dah la baru kawen, dok plak berjauhan
Jaja ni bukan setakat jadi weekend wife yer..tapi monthly wife
bayang kan la betapa rindu nya jaja kat En Zack time tu
dapat jumpa sebulan sekali je
agak bermasalah untuk kitorang berjumpa sbb
En Zack hanya cuti hari jumaat
Jaja nak ke kl pun susah time weekend sebab dia bekerja
ditambah lagi tempat nak stay pun takde time tu
nak tido hotel selalu..kopak la poket kan..
.
.
Satu kenangan yang jaja tak akan lupa
satu nya bab bila dia nak balik Kuantan
Seingat jaja hanya dua kali dia balik ke kuantan yang dia betul2 inform kat jaja
yang lain2nya semua dia balik secara mengejut
betul2 buat suprise..tau2 je dia dah tercongok kat depan pintu umah
Ada sekali tu jaja merengek2 kat En Zack suruh balik
tapi dia cakap ada keja dan mmg tak bleh balik minggu tu
merengek sket2 dia layan lagi..bila dok merengek je..mula la jd lain kan
hehheh..dia plak nak marah sbb katanya jaja tak paham kerja dia
takpe..takpe...
.
.
.
Satu malam tu En Zack ngan jaja dok bermsg
katanya dia on the way ke Shah Alam sebab ada kerja kena buat mlm tu
dr dia bertolak dr rumah..sampai la ke shah alam dia dok ber sms ngan jaja
sampaikan dah time nak buat kerja..dia sms lagi
heran gak jaja ni..sbb kalau time kerja
jangan nak kata sms, kalau jaja tepon dia sesaja pun kena marah
tapi takpe la..jaja layan lagi...
kitorang dok sms sampai la jaja ni mengantuk
" Awak tido la dulu..dah habis kerja nanti abang call awak"
nak call jaja plak..padahal time tu pun dah kul 12 mlm..
sah2 la jaja ni dok berdengkur sakan
Tengah jaja syok2 layan tido..
dengar hp plak berbunyi..En Zack call
dalam hati ni dok ingat
" Dia dah habis kerja kot"
bila jaja angkat je call dengar bising semacam
" Ha! gi basuh muka..abang kat tol gambang..kejap lagi amik abang kat depan"
Bila dengar En Zack dah nak sampai apalagi..kelam kelibut la jaja bersiap..
Walaupun terkejut..tapi happyyyy sangatttt...
.
.
.
Kisah kedua time nak raya tahun 2007
En Zack buat kerja kat Kedah
Sebulan setengah dia kat sana..jadinya sebulan setengah jugak kitorang tak jumpa
Tahun tu kitorang beraya di perak
jadinya plan En Zack mintak jaja drive ke Kl dan amik je dia kat sana
memandangkan ada lebih kurang 3 hari sebelum nak balik ke perak
Satu malam tu jaja merengek kat En Zack
mintak dia balik terus ke Kuantan
jadinya sempat la kitorang berbuka puasa bersama kat Kuantan
tapi En Zack bagi alasan
dia ada kerja lagi sket kat kl dan penat nak ulang alik balik
sedangkan raya nanti memang kena lalu kl juga..
Jaja ni frust sangat
dah la time tu tahun pertama nak beraya bersama
jaja pun nak gak berbuka puasa ngan dia
tapi laki ni kadang2 tak paham hati isteri
jaja senyap je la..padahal dalam hati ni merajuk bagai dah..
Selang beberapa jam lepas tu En Zack call jaja
" Sah2 nak pujuk aku ni"
hehhehe
" Ha!..buka pintu ni..abang kat depan umah dah"
Wallaweiiiii !!!! terus lompat katil dengan penuh gumbira riang!!!!
.
.
.
Banyak lagi citer2 suprise En Zack kat jaja
kalau jaja citer semua skali mau pjg berjela entry ni..hehhehe
Alhamdulillah..lepas setahun setengah
En Zack tukar kerja ke Kuantan
sampai la ke hari ni kitorang
tido sekatil
makan semeja
gi bilik air ??...asing2 la
hehhehhe
" Sebaik2 tempat isteri, adalah disisi suaminya"


4 Beu-T Is Talking:

Aida a.k.a Beardot said...

sweetnya la suami akak..bf aida pn ade gak buat surprise..tp skrg dh kurang sbb busy..huhuhu

JaJa'Z said...

aida: tu dulu..skang takde suprise2 dah..hari2 dok mengadap..

penahatiku83 said...

hehehe... sweet la citer akak... fiza tak tau la cmana... sebab fiza still belom ketemu my another half :) apepun cinta tu memerlukan pengorbanan dan kesabaran kan??

JaJa'Z said...

betul tu fiza..perkahwinan ni sat pertaruhan..kita tak tau apa akan jd selepas tu..

Related Posts with Thumbnails