JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, April 13, 2010

Red Mummy @ Metro...

Ada sesapa yang kenal dengan muka ni ??
Kalau blogger tak kenal dengan familiar face ni..memang la..
Ni la dia blogger otai yang memang jaja mengikuti perkembangan dia
THE RED MUMMY !
.
.
Tadi masa kat bilik guru
ternampak plak Harian Metro kat atas meja sorang cikgu ni
belek punya belek
macam ku kenal je muka perempuan kat muka utama ni
dengan bangga nya jaja
" Ni lah dia RED MUMMY "
cikgu2 kat keliling jaja semua tercengang !
" Sapa pulak Red Mummy jaja wei? "
" Ni la otai blogger..famous ni......"

Then jaja biar kan diaorang tertanya2 sapa otai blogger tu
terus jaja capai paper and baca
Nak tau gak macam mana Red Mummy bleh berjaya @ jana pendapatan
hanya dengan ber blogging
.
.
.
dah lama rupanya RM(Red Mummy) ni berblogging since tahun 2005
dan dengan berblogging je dia dah menjana
pendapatan lebih dari RM100,ooo.oo !!!!!
GILER KENTANG !!!!
blom kira dia jadi juru cakap produk
dengan buat ulasan produk dalam blog dia pun
dah bleh dapat beribu ringgit
MasYUkkkkkk tu....
Nak baca citer penuh..bleh klik kat SINI
.
.
.
Asal nya RM ni pun berblogging hanya dengan niat suka2
dan blog dia pun pada awalnya banyak crita pasal
kehidupan seharian dia
tapi bila dah semakin terkenal
maka dia pun kena buat extra kerja lah
bukan dok saje2 bleh dapat duit beribu2...
Jaja suka memetik kata2 RM
" berblogging ni memerlukan pengorbanan"
dan yang paling dia titik beratkan ialah tanggungjawab
terhadap suami dan anak2 dulu...
yang tu harus diutamakan
selain daripada
" restu suami "
Jangan sibuk berblogging, tapi suami diabaikan plak
itu dah salah tu
Itu nasihat yang bagus untuk semua blogger
termasuk diri jaja jugak
.
.
.
.
Bila la Jaja'Z dapat setanding Red Mummy ek...emm :p
Apa kata kita terjah blog Red Mummy
Klik kat SINI
.
.
.
.
.
.
Jaja cakap kat akak2 kat bilik guru td
RM dapat duit beribu2 dengan berblogging
tapi yang hampeh..ada sorang akak ni tanya...
" Jaja, ko dah dapat brapa ribu berblogging ???"
terkedu kejap aku wei...
dengan selamber jaja jawab
"BanyakkkkkkKKKKKkkkk !!!!"
" adalah dalammm.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
TOING!!!!
RM0.50
waa ka kakakakakkakaka :p

12 Beu-T Is Talking:

be@r-d0t said...

hahaha..tau xpe..aida pun berkira2 bile la nk dpt 1st cek dr nuffnang ni..hahah

xpe jaja, keep up a good work ok...kite sesama la jadi cam kak RM ni..blogging di mana2...

bak kata kak RM,rajin serta xkenal erti putus asa...putus asa kawn setan

JaJa'Z said...

aida..
tu la pasal..dok pk macam mana orang lain bleh dapat cek nuffnang beriban2 tu..kita ni terkehel2 lagi nak dapat rm1 pun..hehhe

Syue Mustafa said...

Sabar ajer ler Jaja. Buktikan kat cikgu cikgi tu yang satu hari nanti Jaja boleh jadi macam Mak Merah tu. Chaiyok, chaiyok...

JaJa'Z said...

syue..jauh lagi tu nak mencapai macam mak merah..tapi mana tau kan..jom kita semua jd macam mak merah!!!!

be@r-d0t said...

JAJAZ: usaha tangga kejayaan..tapi nk tau xrahsia dak2 len yg dapat wit dari nuffnang???

dorg men click advertisement tu...huhuhu

tp dh dpt amaran dari nuffnang jgn nk buat cam tu...xtau lah dorg sedar ke x..

JaJa'Z said...

aida: jaja ada gaj terbaca..pasal klik sendiri banner tu..nuffnang kata kalau tuan punya blog tu memang interested takpe la...tapi kalau saje2 klik..memang nampak sangat la..

pstt..akak ada dengar yang para blogger ni komplot dengan kawan masing2 supaya klik banner kawan2 diaorang..kiranya sama2 klik banner kengkawan la..

emm..camnor tu?

Lelord said...

kagummm sey...ceggitu pn leh wat wet ek.nampak beno sy tatau pape pasal nuffnang

be@r-d0t said...

jajaz: tau xpe...cam tu xaci lah kan...aida tiap kali ade iklan memg aida check sbb memg nk tau..tp org len xde pn click bannek aida tu..cedey seh..huhuhu

lelord: biasa la...lebih bijak dari biasa dak2 ni..heheh

JaJa'Z said...

takpe la..kita daki slow2 ok..

JaJa'Z said...

takpe la..kita daki slow2 ok..

MSR said...

kagum2..

JaJa'Z said...

kagum kan...blog u pun jaja kagum gak MSR..nak2 tang gambar2 menarik tu..

Related Posts with Thumbnails