JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, April 13, 2010

The Dark Night & a Busy Day...

Assalamualaikum
Good Morning My Dear Readers...
Macam mana cuaca pagi ni kat tempat korang semua??
jaja rasa kebanyakkan tempat skang ni semuanya
tengah mengalami musim panas kan..
sama la macam kat Kuantan ni
dah brapa lama hujan tak turun
kering dah daun2 pokok bunga kat porch keta jaja
sian kat pokok2 tu....
Bukan setakat siang je yang panas
malam pun sama jugak
hatta lepas mandi sekali pun
nama je lepas mandi, tapi kuar bilik air pun dah start berpeluh2
time tido takyah cakap la..segala kipas habis dibuka
kipas siling..kipas berdiri
habis full blast
.
.
balik dari gym petang smalam
sempat jaja singgah pasar malam nak cari nasi dagang untuk En Zack
hari sekolah jaja memang tak masak
memandangkan En Zack je yang makan malam
jaja ni dah brapa bulan pantang makan malam, kalau tak
lambat lagi la badan ni nak turun
Bila sampai umah, rehat2 kejap angkat segala kain di ampaian
hajat hati nak on laptop la kejap
baru je laptop tu tengah loading
alih2
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Black out la pulakkkkkkk......
Potong betul la elektrik ni....
memandangkan jaja guna wireless strimyx
memang takde chance la jaja nak online time2 blackout ni
.
.
Bila dah bergelap
mula la kepanasan...mandi pun macam tak mandi je...
tengah sembahyang pun peluh meleleh2...
sangat laaaaa tak selesa..
Bila dah blackout...apa lagi yang bleh dibuat kan..
nak dok dalam umah ??? idok la...
berbekal kan beberapa keping surat kabar..
maka kitorang ,jaja ngan jiran2 melepak la kat tepi tembok jalan kat tepi umah
sambil berkipas masing
teramat la panas nya
alhamdulillah, blackout pun tak lama
dalam kul 8.45 elektrik pun ada semula
makanya terus la jaja 'lepak' kan badan ni depan kipas
sambil posing ala2 kat tepi pantai..hehehheh
.
.
.
.
.
.
.
.
For today!
hari ni ni bebudak kelas MPV ada buat
Hari Karnival MPV
bukan MPV kereta tu tau...
MPV = Mata Pelajaran Vokasional
Ada buat jualan makanan, demonstrasi pemprosesan makanan
will blog about it later ok...:p
.
.
.
jadual aktiviti hari ni agak padat
kul 3 petang kang jaja ada meeting bidang Votek
Nak bincang lagi pasal post mortem Ujian 1 bebaru ni
lepas meeting plak jaja rush ke dewan sekolah
untuk aktiviti senamrobik
best sangat rasa..tak sabar nak bersenamrobik
lepas senamrobik sampai 4.30 petang
Jaja,Zurin and Sya kena gerak Ke Taman Pertanian plak
kena jenguk2 plak bebudak Kadet Polis
yang tengah berkhemah..mau kul 7 baru balik ke rumah
Adoi la...mau tido awal malam ni...
apa2 hal pun...
kita jumpa malam2 nanti plak ok
Daaaa...............

6 Beu-T Is Talking:

Syue Mustafa said...

Morning Jaja. Kat Putrajaya ni sama ler, panas. Dok kat rumah kipas tak berhenti berpusing. Kat sini ader ler jugak hujan. Last Sunday hujan sangat lebat tapi cuaca masih panas, berbahang...

JaJa'Z said...

rata2 semua tempat memang panas syue..tak menahan rasanya..jaja ni dah la memang banyak lelemak cinta..lagi la kuat berpeluh..heheh

A.I said...

Kt sni pon bahang. tp bila ptg ujan jugak. xde beza pon. ujan tp panas..huhuhu

JaJa'Z said...

betul tu AI..rasa nak 'naked' je.hehhehe

penahatiku83 said...

salam... blog walking :)

JaJa'Z said...

hai penahatiku...thanks for coming...

Related Posts with Thumbnails