JaJa'Z Latest Stories

Saturday, April 3, 2010

Merentas Desa 2010....lariii !!!!

Assalamualaikum
My Second entry of the day
malas nak upload lambat2..kang citer dah basi plak kan
.
.
.
.
Hari ni sabtu..dan skali lagi bekerja pada hari sabtu
kat skul ada acara merentas desa
Pagi ni cuaca memang redup je masa bertolak dr umah
sampai je kat skul..hujan la pulak
macam mana la nak merentas desa ni...
Jaja sampai dalam kul 7.15 pagi
Saje amik gambo ni..ada gaya macam PANTINPASTA tak?
sapa PATINPASTA ??
Bleh klik kat SINI
Lepas sarapan segala...memandangkan hujan
semua pelajar berkumpul dalam dewan je la
before merentas desa, ada acara senamrobik dulu
tak nak bagi otot student2 ni kejang ke tetiba je berlari kan
.
.
.
Tapi sebelum ber senamrobik, kita buat sesi sengeh2 dulu


Pantang nampak camera masing2..laju je sua muka :p
Star of Friendship
'without Sarah's kaki'
dalam kul 8 acara senamrobik pun mula
memang fun sangat2...
and me ?? sweating like hell....
kuyup muka ni dengan peluh...tapi best !!



Kan dah cakap..kitorang memang suka senamrobik !!!
Lama giler jaja tak amik gambo penuh satu badan...
now i reveal it...
.
.
.
Lama jugak la senamrobik
dekat enam tujuh lagu jugak la....macam2 gaya ada
sampai last2 sekali..poco2 pun ada...
last2 tekak pun kering....
Layan la aksi cikgu2 ni
diulangi..cikgu2 yer..bukan budak2 tingkatan 6..hehhehehe



Like this pic so much.....:p
Kitorang la pemenang pingat EMAS tu.. hak hak..
Dalam koperasi sekolah
pekena REVIVE se tin..lega!!!
.
.
.
.
.
.
Lepas dah pekena air barang se tin
hujan pun dah berhenti
so, mana2 cikgu yang terlibat gerak la ke check point masing2...
Tahun ni jaja kena kat check point 5..dekat plak dengan umah orang kenduri
tercabar betul minda..hehehe
Yang tak bestnya..kitorang jaga check point dalam hujan rintik2
.
.
.
.
Bebudak ni mula lalu kat check point..
ada yang berlari sakan
ada yang lenggang kangkung
ada jugak yang 'jual minyak'.....

Dalam kul 10.45 jugak baru larian semua selesai
alhamdulillah lega...
Cikgu2 kat bahagian penamat plak dok bz kira markah.
.
.
.
.
As the result
umah jaja (umah dato Bahaman) dapat tempat kedua
alhamdulillah..mujur la tak dapat nombor last sekali...
Before balik, semua cikgu2 layan potluck kat kantin
jaja bawak apa untuk potluck???
jaja tak bawa apa2 !!!!
sebab LUPA sangat2 pasal potluck ni..ish..malu je rasa..
Satu bab dah selesai..lepas ni just tunggu sukantara and Sukan Tahunan je...
.
.
.
.
Badan penat sangat hari ni
lepas balik dr sekolah, jaja sambung plak gi gym sampai kul 5.30
now,mata pun dah nak terkulai layu
untuk semua
Selamat Berhujung Minggu :p

2 Beu-T Is Talking:

Aida Rezuan said...

Salam Jaja,

COngrats dapat 2nd place! :D

Awat Jaja sebut gambo cikgu cikgu dok bersenam? Kalo tak sebut, gerenti suma orang dok ingat anak2 murid. Hehe!

Cantek kasut Jaja ye! Si Patin tuh kasut dia buruk bebenor ek, tak reti2 nak tuko kasut gamaknye.

JaJa'Z said...

a'ah ek..awat la jaja pi sebut plak kan..sah2 nanti diaorang ingat anak2 murid yang dok bersenam semua..hehhehe..

Related Posts with Thumbnails