JaJa'Z Latest Stories

Friday, April 23, 2010

Asal Hujung Bulan Je..Ni lah Kerja Jaja

Assalamualaikum
Semalam Gomen dah gaji kan ?
korang dah shopping barang2 dapur lom?
kalau dah..brapa riban dah hangus korang kerja kan..?
kalau anak tiga empat orang tu, mau beratus jugak la beli barang dapur
kitorang yang berdua ni pun..sekali hadap je dah dua ratus lebih
hehhehe
Ni la pasaraya kat depan kawasan taman jaja
Pasaraya Tunas Mart
adik beradik ngan
Pasaraya Tunas Manja
sesapa orang pahang..memang kenal sangat la dengan pasaraya ni
kat kuantan ni je ada berbelas cawangan..kaya tul tokey dia...
Ni la tempat jaja shopping barang2 dapur selain Giant
memang kat Giant lagi best tapi yg tak dayanya
time2 gini mau bernanah kaki tunggu nak bayar barang
beratur sket punya panjang
jadi yang senangnya..shopping kat Tunas Manja je
semuanya ada
Tapi tabiat jaja,
jaja lagi suka beli barang dapur sorang2
kalau En Zack ada skali, alamatnya
" kan barang ni ada lagi"
" awak nak beli apa lagi ni "
" Brapa banyak nak amik barang ni"
" banyak lagi ke nak sumbat dlm troli ni"
ishhhh..gangguan betul..nak memborong pun tak senang
hehhehehhhe
Ni antara barang2 yang sempat jaja sambar tengah hari tadi
tapi ada lagi yang tak beli
takpe, depan umah je...rasa nak gi..start je motor
Antara barang2 yang wajib jaja beli time hujung bulan
.
.
Barang2 bilik air
shower cream( dua tiga jenis jugak la-refill)
shampoo
ubat gigi
pencuci muka
.
.
Barang2 dapur
Gula
Tepung
Cordial
Teh
Milo
Pencuci pinggan
segala sos+kicap
.
.
Barang2 pencuci
Sabun basuh kain
Softlan
.
.
Makanan ringan
Roti
Air
Maggi!!!
.
.
Barang2 basah
Hot dog
fries
nugget
Jus
.
.
Barang2 kelengkapan rumah
Pewangi -utk bilik,ruang tamu,kereta
Sheltox
.
.
Barang2 keperluan 'dalaman'
Selamat jugalah Rm150++ gak tadi
hehehhe

12 Beu-T Is Talking:

Lelord said...

heheheh byk memborong....2 ari lepas dh g tesco, beli sket2 jek..pasal ade alasan tuk kuo lagi. Bijak kan heheh

JaJa'Z said...

jaja ni setakat depan umah je..takyah wat alasan pun bleh gi...lain la kalau ke bandar nun..

Lelord said...

hahahah x mo g kedai dpn...kena g jauh sket dgn harapan kaki x membengkak

JaJa'Z said...

idea yg bagus..hehehhe

~anna&anuar~ said...

waaaahhhh... kak jaja org kuantan rupenye... ni tempat kegemaran bondaku itu juga...wut a small world...

JaJa'Z said...

lahh..anna orang kuantan gak ke? dok kat mana?

JaJa'Z said...

lahh..anna orang kuantan gak ke? dok kat mana?

Aida Rezuan said...

Jaja,

Tima praktikal akak kat Kuantan dulu memang kitorang rajin gi TunasManja, macam2 adaaaaa! :D

Hizami Rahim said...

alamak.
banyak gila!!!
ahha~
kagom~

JaJa'Z said...

Kak aida: akak praktikal kat mana?
memang macam2 ada pun...

JaJa'Z said...

hizami: bila awak dah berfamily nanti..ntah2 banyak lagi dr akak punya..

penahatiku83 said...

salam... melawat lagi, fiza dh add link blog akak... ehehe... bestnya gaji, tp tak tengok lagi... takot, nanti tengok2 cepat abis lak :)

Related Posts with Thumbnails