JaJa'Z Latest Stories

Friday, October 9, 2015

Ke Pesta Buku...

Masa start cuti sekolah seminggu yang lepas, jaja awal2 memang dah ckp kat Zack ...
memang nak g ke pesta buku popular kat Zenith Hotel..
ni kiranya antara pesta buku terbesar la yang jaja pernah g kat Kuantan ni..
dah terbayang penuh dengan segala mak nenek buku time tu...
but sebenarnya jaja ni nak kata teruja dengan buku cerita tu, tak la jugak...
tapi lebih pada alat2 tulis...
tengok pen belambak2 pun bleh rasa teruja kemain...


Sabtu tu jaja ngan Zack g agak awal...
kul 10.30 dah tercongok kat Zenith Hotel...n time ni pun orang tak berapa nak ramai sangat..
tapi selang 30 min lepas tu..dah mula rasa bersesak2...


Memang banyak giler novel...and mostly dapat potongan sampai 25%
mujur la jaja ni bukan penggila novel...


Buku2 resipi pun banyak...
suka tengok tapi malas nak beli...sebab dah tau dah mesti buku tu mengeras je kat umah
hehehheh


adakah anda sleeping ugly?? 


Tujuan pertama jaja datang pesta buku tu benornya nak cari buku ni...


Buku 'Jangan Sentap, Okey!'
penulis buku ni sebenarnya senior masa jaja kat UUM dulu...
buku berdasarkan pengalaman sebenar beliau  menjawat jawatan sebagai
Pegawai Sumber Manusia....
Buku yang agak santai, ringkas but menarik.....
Keep it up Abang Izman...!!
Korang2 kalau nak dapatkan buku ni, ada banyak dah jual kat bookstore...
harga pun tak mahal...RM15 jek 


muka happy dapat buku yang dihajati..


Abang Izman request amik gambo berlatar belakangkan buku dia...
maklum la jadi buku pilihan Popular untuk bulan ni..

Lepas dah dapat buku, jaja n Zack terus ke tempat kelengkapan dan alat2 tulis...
seriusly cakap!!! memang menggila...diskaun sampai 50% untuk ahli...
siap dengan macam2 offer..
kitaorang memula konon tak nak amik bakul...budget mcm beli tak banyak la...
last2 amik gak bakul..pastu suka2 hati kutip barang masuk bakul sendiri...
korang bayang kan..warna LUNA yang double harga dekat rm40 tu..bleh offer sampai jadi
RM15 je masa tu....
jaja ni memang gatal tangan je nak amik ..tapi pk2 balik warna ni bukan jaja guna sangat..
so, batalkan la niat tu murni tu...selamat duitt..
pastu pen warna warni murah2..pen beli satu n pen kedua jd seringgit....
ish..memang best la....

Bila dah puas tu...baru la rasa insaf kejap n nak g bayar...
pastu baru perasan yg barisan nak bayar bapokkkkkk la panjang nya....
tapi disebabkan kaunter banyak..jadinya tak la lama sangat nak tunggu turn tu...


Sabar tunggu nak membayar...


Tukang tarik troli ku yang setia....

Lepas dah kuar tu baru kitaorang perasan yang perut ni punya lah lapar...
masuk kat dalam tu kul 10.30 n kul 1.30 baru keluar..giler betul...
perut dah berdondang sayang dah kat dalam tu...


Kami laki bini...
sabar menanti tunggu makanan..hahhaha


4 Beu-T Is Talking:

Riyu Pratama said...

Halo saya pemilik Amtread dari Blogger Indonesia ingin memberi tahu tentang 3 artikel utama saya.

- Download lightroom mod apk
- Cara Ping Artikel
- Cara Mengecek Broken Link Blog

Kamu bisa mengunjunginya satu persatu bila kamu membutuhkannya. Salam hormat Amtread.

Dayu Anggoro said...

Nice post. Hello, I'm Abang Dayu, and i will share 3 new artikel from Abang Dayu Blog - # Personalblogger

- Blogger Milenial
- Blogger Resolution 2019
- Tomorrow Today Fund Festival

Best Regards,
Abang Dayu

serpzen said...

As a blogger. we must always learn and reading quality post. like this one advertorial blogger isn't?

عبده العمراوى said...



شركة رش مبيدات بالجبيل
شركة ماسة للحشرات

Related Posts with Thumbnails