JaJa'Z Latest Stories

Sunday, May 26, 2013

Mandi Manda Air Terjun Pancing...

Ni benornya cerita yang agak basi dah...
kejadian dua bulan lepas punya cerita...ni semua gara2 apps blogger kat ipong jaja...
sebelum2 ni ok jek upload gambo direct dr ipong ke blogger..
but lately ni bila upload terus dr ipong, gambo tak sharp and a bit blurry...
pasaipa pun tak tau...
jaja ni malas la nak connect ipong dengan cable ke lappy ni..
takut la termasuk virus...
tapi lepas PSL kompem kan jaja yg security ipong ni memang ketat..
and for sure takkan masuk virus...baru la jaja berani nak connect..
makanya..now bleh la update blog lepas dah transfer segala gambo2...


Kami ke air terjun pancing ni dalam dua bulan lepas...
jaja g dengan adik beradik En Zack..
kebetulan adik ipar jaja yg dok Shah Alam ada balik..
adik ipar yg study kat UUM pun tengah bercuti...
so, diajaknya semua g bermandi manda...
asalnya jaja tengah bercamping dengan bebudak sekolah jaja..
tapi kita lari la kejap kan...
mana bleh diaorang je yg g..jaja pun nak joint jugak..
hehehheh


Mil and kakak ipar siap bawa makanan dr umah..
bawa nasi n segala mak nenek lauk pauk..termasuk la KFC..
kemain lagi tu..sempat singgah KFC sebelum g piknik...
jaja ngan En Zack memang lenggang kangkung je la datang bawa perut..
memang tak sediakan apa2 pun..
mak pun cakap makanan semua dah banyak...
so, makan apa yang ada je lah...



Yang paling excited mesti lah anak2 buah jaja...terutamanya si ubek ni..
suka kemain dia masuk dalam air..


Dah masuk dalam air..sampai ajak naik pun tak nak...

Kami semua decide mandi n piknik kat area bawah2 jek..sebab bawa budak2 kecik
and mak bukannya larat nak jalan jauh2..
kat bawah2 ni pun ok sebab airnya pun bersih..takde lah berasak2 dengan org lain
kat blah atas nun...


Adik2 ipar ku...
diaorang ada gaya muka En Zack tak?
hehehhe


Penat2 mandi..makan....
Mak melayan cucu makan...kemain lagi dia... :)


Tu dua orang lifeguard kami..
kot2 la ada yang lemas ke kan..hahaha
padahal air paras2 dada kambing jek..hehehhehe
tapi entiti berbaju belang tu takde kena mengena dengan family kami yer...
hahahha


See..tak ramai orang pun blah bawah ni...
selesa lah sket..ada pokok2 nak berteduh..


Ni nak menghala ke bahagian atas...
blah kiri tu ada sedia toilet and surau..utk mudahkan irg2 yg datang..


Ha tu air terjunnya..bertingkat2...
sebelum2 ni rajin gak la kami semua mandi manda kat blah atas tu..
tapi sbb bawa parent sekali..kita mandi kat bawah2 je lah..




2 Beu-T Is Talking:

rinduan citarasa said...

bestnyaaaaa
kumpul adik beradik mmg syok.

jaja. depa satu acuan kompom sama rupanya bab bentuk muka y sama benor.

JaJa'Z said...

ayu...zack 9 beradik..tak semua muka diaorang sama..dengan adik lelaki bawah dia mmg lain sangat2..abg 2 blah atas pun lain.. hehheh

Related Posts with Thumbnails