JaJa'Z Latest Stories

Friday, September 7, 2012

Ruang Tamu Kecil Ku...

Ni semua kes takde kerja lah ni...
sebabnya last week seharian jaja ngan En Zack mengemas ruang tamu
dan juga segenap pelusuk rumah...
rumahnya kecik jek..dok pun berdua jek..
tapi...kalau dah kemas sekali sekala and barang2 plak banyak...
memang la sakit mata2 ni memandang...

Jadinya last week jaja ngan En Zack pagi2 lagi lepas balik dr pasar
terus kami berdua jalankan operasi kemas umah...
kemas umah yang betul2 kemas...
bukan setakat sapu2 lantai and lap2 habuk jek..
habis segala carpet,sofa diangkatnya..pastu mop seluruh umah...
lap segala perabut2...
dari pagi jalankan operasi ..sampai dekat kul 2 baru habis...
pastu jaja sambung plak operasi masak sampai kul 3..then membongkang kepenatan
hehehehhe

So,bila umah dah kemas...lapang sket mata ni tengok...

ni lah ruang tamu kecil jaja...
kang meja tu lah jaja dok online hari2..

sofa memang kitaorang amik two and three seater jek...
sebabnya kalau nak beli satu set..memang sempit sangat2 rasanya...
tu pun kerusi jati tu jaja rasa dah makan ruang sangat2...
jaja pun dah decide nak jual set kerusi jati tu dengan meja jati bulat...
nanti2 lah jaja snap gambo..and nak lelong pada sesapa yang nak..
sebabnya makan space sangat2...rimas plak rasanya...

Ruang tamu jaja ni memang penuh dengan bantal2 kecik..hehehhe

ni plak dr side depan..
kalau ikutkan atas kerusi jati cleopatra tu pun ada gak lagi 4 bantal kecik..
tapi jaja dah humban semuanya masuk bilik...
now tempat tu dah jadi tempat letak buku jualan En Zack..
tu baru suku buku jek yang korang nampak...
kalau ikutkan penuh atas carpet depan tv tu En Zack letak...
dah katanya mengemas..habis semuanya EN Zack pindahkan ke dalam bilik stor...


ruangan rak kasut...
letak sekeping gambo lepas akad nikah..hehehhe

ruang letak aromaterapi...
ni semua En Zack punya kerja la...dia beli tapak bawah tu...
pastu beli tempayan..and tempah cermin kaca tu kat kedai...

ruangan tv..
bawah kabinet tu pun penuh ngan buku2 En Zack jugak...
hiasan rotan dalam pasu tu pun gigih jaja lap satu2..
nak buang habuk punya pasal...
alang2 nak mengemas..kita buat semua sekali...ekekekke

12 Beu-T Is Talking:

Kniedaz said...

Terbaek punya kemas...
Selamat Hari Raya cikgu Jaja ^_^

JaJa'Z said...

hai kniedaz...lama tak menyinggah sini..selamat hari raya utk kniedaz jugak...

Cik Puan Izan✿ said...

lega kan bila rumah siap berkemas..pastu bolehla golek2 atas lantai tanpa was2...hehe... buku apa yer en zack jual?

JaJa'Z said...

cik puan izan..
zack jual kitab2 agama..kitab2 tafsir pun ada..if nak tgk..bleh add zack kat fb dia yek.. cari Zack Thumamah

ibh_sue said...

Bila dah kemas, memang rasa lega sangat. Rasa tak mo keluar2 rumah..hahahahaha

Kasih Suci said...

wow rajinnya mengemas...macam pernah ku jejak la kakiku kat ruang tamu tu...hihihi

JaJa'Z said...

sue..betul la sangat2..mata pun tak sakit kalau umah dah kemas...

JaJa'Z said...

kasih...harus la ingatkan..ruang tamu yang kecil itu masa tengah menjamu makaroni goreng..heheh

KakNi (CikNi Ahni) said...

sweet nyer rumah jaja ni, sendiri ke sewa? kalau rumah sendiri kan, tok sah lah jual set kayu jati... re-arrange je lar supaya kemas, bkn pe, syg, in future mungkin berguna

JaJa'Z said...

rumah sendiri kak Ni..dah re arrange la tu kak..ruang tamunya kecik jek..nak bagi 'lega' sket..kalau terbiar pun rugi jugak..dulu pun jaja dah bagi set sofa ngan bangku jati kat kawan2 zack..

ita citot said...

ita suka kabinet tv akak dgn sofa tu. cantek! (^_^)

JaJa'Z said...

ita..hubby akak yg suka gitu..dia kata nampak simple and design muda sket..

Related Posts with Thumbnails