JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, August 14, 2012

Batch Ke Empat : Tat Nenas

Jaja ingatkan nak keluarkan entry biskut raya ni satu jek tiap2 hari..
tapi bila pk2 balik..kang mau sampai raya tak habis2 lagi cerita pasal biskut2 ni..
hehehhe
kebetulan malam ni dah tak buat apa2...
jadinya bleh la tayang biskut raya ke empat jaja..

apa lagi kalau bukan tat nenas...
malam hari ahad tu dr lepas berbuka lagi mata jaja ni dah tergedik2 ngantuk..
tapi kalau tak buat biskut..bila plak la nak siapnya..
esok2 kak zah dah nak balik kampung dah..
jadinya dalam kul 8 lebih , jaja terus ajak kak zah start buat biskut tat nenas ni..

Masam biasa..tugas jaja tukang mix segala bahan2..
actually resipi2 pun jaja yang cari kan..jaja google kat internet..
dan kebanyakkannya..resipi2 yang jaja amik adalah dr blog CikMatGebu

Terima kasih Cik Mat yek...

Bila semua bahan dah ready...
tugasan jaja kali ni tukang picit ..eh? picit ke ek?? adunan tu...
kak zah tukang letak jem dan gulung tat nenas tu..
mujur la adunan kali ni ok jek..
kalau tak, mau stress lagi malam tu..hehehhehe

uish..gebussss tangan kak zah..hehhehe

comel2 jek tat kak zah buat...

kecik2 comel semuanya....
nak menghabiskan satu dulang ni pun puas jugak...
mcm last year, jem kak zah buat sendiri..
tapi kali ni terjumpa jem siap dah kat baking shop..so, sambar terus je lah..
tak la buang masa nak cr nenas and buat jem plak..
semuanya makan masa jugak kan..

ni dah siap letak telur dah..
jaja terletak byk plak telur..dah melimpah2..bila masak, ada yang melekat...
mcm last year kitaorang letak dlm papercup..thn la sket..
mujur la tak byk sangat yang rosak..
pastu yang hancur2 tu masuk perut je lah kan..hehehhe
sedap jugak rasa jem ready made tu...bleh beli la lagi nanti.... 

Selepas beberapa jam...semua siap...
semua sekali dapat dlm 5 balang jugak lagi biskut tat nenas.... 

bila dah masak jd besar2 jugak tat ni ek...

Hampir penuh almari kat umah kak zah ni dengan kuih raya kitaorang..
hehehhe

3 Beu-T Is Talking:

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

besnye tart nenas!suka!nyummy!

teratai said...

banyaknya kueh raya jajaz berderet atas almari! kak buat 2 jenis je setakat ni, tu pun dah tinggal sikit makan semasa bbuka....:)

KakNi (CikNi Ahni) said...

alamak ai jeles lah tengok orang buat kueh raya tapi ai malas nak buat.... hahahah... dulu2 siap boleh buat untuk jual lagi. zaman dah berubah... geram tul tengok kueh raya jaja dgn kak zah ni... ish!

Related Posts with Thumbnails