JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, July 18, 2012

Pengalaman 3 Hari Yang Memenatkan...

Berat betul dugaan kali ni yang jaja terima...
mana tak nya...selama 3 hari bermula ahad sampai lah ke hari ni jaja  diserang cirit birit..
siksanya , tuhan je yang tau...

Jaja pun tak tau kat mana silap nya...
setau jaja takde plak makan menda bukan2 masa hari sukan hari tu...
kalau jaja nak kata nasi tgh hari tu yg jaja makan kat kantin yg jd penyebab
En Zack pun makan jugak sbb jaja tapaukan sekali untuk dia...
puas jaja ni dok pikir...

Cuma yang jaja ingat...
menda ni bermula masa jaja demam panas sangat2 lepas balik sukan tu..
start dr malam tu sampai la semalam jaja dok membuang...
korang bayangkan jaja ni ke toilet lebih dr 20 kali sehari...
sebelah malamnya plak berkali2 lagi ke toilet sampai ke pukul 4 pagi...
sampai nak tido pun susah...

Semalam masa ke klinik, jaja cerita la kat doc...
dia just check tekanan darah and periksa perut jaja jek...
then tak kata apa2 pun..tau2 keluar and amik ubat...

Dah la keja dok membuang, pastu tambah plak makan pun tak lalu..
semalam jaja buat lauk singgang..ingatkan selera la nak makan..
emm..sama jugak..suap dua tiga sudu..dah tak lalu dah...
makan tak lalu and dalam masa yang sama dok ke toilet lagi...
sampai takde apa dah nak diproses untuk dibuang....


Hari ni jaja ke sekolah macam biasa...
setakat kul 9 pagi ni..lom terasa nak ke toilet lagi..but angin dalam perut ni..
dari pagi td lagi dah terdengar2...
harap2 ok lah sampai ke pukul 2 kang...tak daya jaja nak ke toilet manjang
time2 kerja ni...


6 Beu-T Is Talking:

KakNi (CikNi Ahnie) said...

jaja jaja jaja... kalau sakit pewot asyik gi tandas, cubalah minum air jambu. Ingat dok kat kampung dulu2 orang tua mesti soh makan petik jambu lah, pucuk jambu lah... tapi kalau sekarang ni rasanya yang paling dekat dengan benda2 tu semua adalah air jambu.

Saya tak pasti lokasi Jaja ni kat mana tapi kalau dekat seksyen 16 shah alam ada adik tu jual jambu, minta dengan dia air jambu yang belum campur serbuk (kiranya air jambu betul tanpa tambahan, maybe ada gula lak kot). Cuba lah jaja, saya sekadar memberi petua.

JaJa'Z said...

KakNi..jaja dok kat kuantan kak...ooo..air jambu yek..first time dengar ni..skang ni perut dah ok sket...and harap2 akan ok la sampai bila2..tak daya dah kak nak membuang..thanks yek prihatin dengan jaja...

Mamamya said...

jaja dah cuba minum air teh pekat @ 100plus tu... akak doakan mudah2an b'ansur baik lah perut tu hendaknya...

JaJa'Z said...

air teh pekat jaja memang dah minum dr kelmarin kak lieya..tak jalan pun..ni kat sekolah jaja beli 100 plus..so far ok lagi ni..tapi dah ada rasa bait percintaan nak ke toilet gak..

Sari Yusa Ibrahim said...

mungkin juga akibat dari demam tu tapi sampai tiga hari, errr... boleh melecet tu Jaja, harap2 hari ni dia ok terus.. nasib baik tak muntah2 sekali..

JaJa'Z said...

mungkin jugak la kak yus..sebab demam hari tu agak panas...zack pun cakap panas bukan main...mau tak melecet kak..pedih montot2 ni..erkk..harap2 sembuh la hari ni..

Related Posts with Thumbnails