JaJa'Z Latest Stories

Sunday, July 22, 2012

Menu Iftar 1 Ramadhan...

Alhamdulillah..selamat dah sehari kita semua berpuasa...
takde dugaan berat pun semalam..
jaja takde sakit2 perut..letih pun tak...cuma ada mengantuk la sket..
mana tak nya..dr lepas sahur semalam..sampai la kul 12 malam
baru jaja dapat tido semula...

Semalam jaja dengan En Zack berbuka kat umah family mertua jaja...
tak rancang pun sebenarnya nak berbuka kat sana...
ingatkan dalam hari ni ke...
but masa tengah2 masak semalam, adik ipar jaja msg...
and ajak berbuka sekali ramai2 memandangkan
adik dan abang En Zack ada yang balik dr KL...

Jaja ni takde la prepare apa2 yang vasss pun...
amount masak pun just untuk kami berdua jek..but takpe lah..
sikit sama merasa kan...
so, jaja bawa jugak la menu yang dah jaja siapkan awal2 dr umah...

Memula jaja ni memang sangat2 blured tak tau nak masak apa...
dah terbayang dua tiga menu but still tak dapat nak decide
which one yang best untuk dimasak...
last2 ternampak menu sahur dr LadyVerde kat fb dia...
nampak macam sedap and menarik...
apa lagi..terus jaja tanya kan resipi...hehhehehe
but jaja ubah sket2 la resipinya..ikut selera tekak jaja sket2..

So, ini lah di menu untuk iftar hari pertama puasa tahun 2012 ni..


Daging Masak Bistik..

Hahaha..suka suki jek bagi nama cenggitu...
nak resipi..insyallah jaja letak dalam next entry yek...

6 Beu-T Is Talking:

KakNi (CikNi Ahnie) said...

Daging bistik memang sedap, dolu2 KakNi selalu buat tapi sekrg ni cam malas lah pulok.

Lelord said...

boh resepi je..ne tau leh cuba

dieya said...

mak ooi kacang peas besaq2 mcm olive! ke pic ni yg close up..?

JaJa'Z said...

kak Ni..jaja first time buat ni..and main hentam jek boh ikut suka hati...nanti jaja boh resipi yek...

JaJa'Z said...

kak lela..nanti jaja boh ek..td nak mengarang resipi malas plak rasa sbb mengantuk...

JaJa'Z said...

dieya..ni pic close up..tu yg nampak besar2..hehehhe

Related Posts with Thumbnails