JaJa'Z Latest Stories

Saturday, July 14, 2012

Birthday Surprise! Surprise la sangat kan......Lepas tu?

Kenapa la tiap2 kali bebudak ni kengkonon nak buat surprise..
last2 mesti terkantoi jugak dengan jaja...
hahahhah

Alkisahnya khamis baru2 ni sekolah jaja ada sukantara..
and bebudak ni bersukan dr pagi sampai la ke pukul 12 tengah hari...
disebabkan ada berapa minit jek yg tinggal untuk kelas ICt ...
so, jaja just mintak diaorang dok dalam kelas jek..
tak perlu lah nak ke makmal ict macam biasa...
tapi bebudak ni beria2 nak gi ke makmal jugak...

Aikk..ni semacam je nih...
jaja macam dah bleh tangkap apa yang bebudak ni nak buat...

Ha, takpe lah...kejap lagi saya gi ke makmal...

Kat makmal..dekat 20 min jaja tunggu, baru la bebudak ni nak turun...
pastu sorang buka pintu nak make sure yg jaja ni ada kat dalam..
pastu diaorang lama dok kat luar...
lagi la jaja bleh tau apa yg diaorang buat...
sah2 tengah dok prepare cake ni...hahahaha

Lepas tu sorang student jaja masuk and kat tgn ada camera....
jaja ni yang kengkonon buat kerja..saje jek buat tak tau kat diaorang...

Pastu masuk la lagi 7 orang sambil bawa kek and  nyanyi2 untuk jaja..
jaja sket pun tak pandang kat diaorang
hahahha
jahat tak jaja???

Cikguuuuu...pandang la....!!!

Hahahha...
kesian bebudak tu...last2 jaja pun tgk la jugak..
memasing dah tarik muka muncung...

Happy Birthday Cikgu!!!!!!

Tak daya betul bebudak ni...layan kan je la...

nak dapat potong kek pun susah..puas posing2 dulu..

Terharu la jugak bebudak ni susah2 belikan kan jaja kek...
sampai ke bandar nun 

cikgu pun menggedik gak....


Ni la student2 ict jaja..
tak ramai pun...8 orang jek semua sekali...
tapi..nak dapat full kelas 8 orang ni kemain susahnya..
ada je lah yang tak datang sorang dua tiap2 kali kelas...






Lepas dah makan2...jaja pun minta diaorang naik ke kelas semula..
dan bermula la episod yang menyakitkan hati jaja
hanya kerana sepotong kek yang masih tinggal ni...

Jaja dah pesan, naik kelas and bagi kat kawan2 kelas yang lain rasa sorang sikit..
memula memang bebudak ni makan..
tapi lepas2 tu...semua pakat2 main kejar2 and lesek2 icing
berkejar2 kat koridor kelas....

Jaja dapat tau cerita ni pun esoknya masa kat perhimpunan pagi...
cikgu disiplin panggil bebudak kelas tu semua sekali untuk didenda..
dan cikgu2 ni semuanya dok bertanya diaorang sambut birthday sapa
yang boleh sampai main kejar2 lagi lesek2 icing...
tak pasal2 nama jaja yang naik...
padahal jaja ni takde kena mengena pun masa kejadian berlaku..

Jaja memang geram sangat2 dengan bebudak ni..
sikit pun jaja tak gi jumpa diaorang..sakit sangat hati ni rasa...
harap jek semuanya dah besar2..nak pk pun tak reti...

Last2 b4 balik semalam..masing2 mengadap jaja...
menangis2 minta maaf...

Apa nak dikata..menda dah jadi...lain kali beringat!


2 Beu-T Is Talking:

KakNi (CikNi Ahnie) said...

Sabar lah Jaja. Budak2 memang macam tu. Kelakar pun ada kesian pun ada kat stundent ICT Jaja nih. Tu lar, kalau seronok jgn smpai lupa diri, tu jer moral of the story. BTW, deme tu syg sungguh kat cikgu deme ye... Happy Belated Birthday Jaja....

Messy Mummy said...

Alamak, niat dah baik tapi terpesong jugak. hehehe..
sabar lah kjaja.. memang gitulah budak2. tak mampu kot nak layan perangai sorang2 tu.. sabar yer.

Related Posts with Thumbnails