JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, May 9, 2012

Lepak2 Kuantan Bistro...

Lama betul rasanya jaja tak update blog ni since balik kampung kat Penang hari tu...
mengintai blog ni memang hari2..tapinya tak tau nak karang apa...
taip2 pastu delete terus...
rasa macam tak semangat lagi nak bercerita...
maybe time tu mood pun tak berapa nak dtg lagi...

But now jaja dah ok...dah boleh terima segala ketentuan tuhan...
apa yang berlaku, ada hikmah nya..
dan jaja sebagai manusia akan tetap pasrah menerima ujian dr Allah ni..

Okey lah..takmo nak sedih2 lagi...
ni nak cerita jaja gi jalan2 ke kedai makan baru member jaja..

Hari isnin lepaskan Pahang bercuti sempena Hari Hol Pahang..
and member jaja plak menempah sos keju jalapeno tu..
dah alang2 tu jaja pun menghantar lah sekali...
sesambil nak menengok kedai makan baru yang family member jaja usahakan...

Tapi kali ni tak la banyak gambo yang jaja amik...
dah nak balik and siap2 makan baru terpk nak snap2 gambo..
insyallah next2 visit..jaja akan snap2 lagi yek...

Kuantan Bistro ni terletak betul2 berhampiran dengan pasaraya East Coast Mall
kalau korang lalu depan The Zenith Hotel..terus ke depan sket nampak deretan kedai2 baru..
selang dua atau tiga buah kedai Manjaku kalau tak silap jaja..
kat corner kedai tu bleh nampak dah kedai makan ni...

Memang betul2 baru buka kedai makan ni..baru seminggu lebih je rasanya...
dulu2 family member jaja ni just berniaga depan umah..
jual mee or meehun sup,keropok,goreng pisang ,abc dan cendol...
tapi semenjak arwah mak member jaja ni sakit..diaorang dah stop berniaga..
sampailah mak diaorang meninggal..terus tutup tak berniaga langsung dah...
tapi ye lah..once kalau dah biasa berniaga...
darah nak berniaga tu tetap ada...tapi kali ni menapak setapak lagi ke arah yang lebih baik la..
kalau dulu berniaga depan umah kat gerai kecik2 jek..
but now dah ada restoren sendiri....
dan yang usahakan pun ..semuanya kalangan anak beranak sendiri...

Setakat baru 2 minggu beroperasi ni...
Kuantan Bistro hanya dibuka dr waktu makan tengah hari sehingga jam 7 ptg..
ye lah..baru2 lagi..masih mencari 'rentak' berniaga..
Ada dijual nasi dan lauk pauk makan tengah hari...
dan diselang selikan dengan menu2 lain seperti me or meehun sup, mee kari
soto ayam,laksam,mee calong kemaman..
pastu ada plak keropok, pisang goreng, ikan dan sotong celup tepung
abc pun ada jugak....

And bebaru ni masa jaja ke sana..sempat la jugak jaja merasa menu kegemaran jaja 
yang jaja suka since arwah mak diaorang ada lagi iaitu soto ayam...
still rasa yang terbaekkkkkkkk
pastu suzi plak belanja sotong celup tepung...
En Zack plak makan nasi berlauk and keropok lekor...
memang best...

tengok la En Zack tu..kusyuk dok pilih lauk...
hehehhe

Dekorasi memang jaja suka..maklumlah..taste orang muda...
ada ruangan santai dibahagian luar kedai..
and yang nak rasa selesa sket..ada jugak ruangan berhawa dingin di blah dalam...

Insyallah...lepas2 ni nak gi lagi and jaja akan snap gambo tuan kedai and 
gambo2 foodnya sekali yek..

3 Beu-T Is Talking:

Sari Yusa Ibrahim said...

kedai cantik,mesti makanannya sedap2.. yang Jaja tulis tu semua sedap2 tu..

JaJa'Z said...

makanannya memang sedap2 kak yus...nanti2 maybe nak tambah makanan panas plak sbb dok tgh cari tukang masak...

Cik Suheela said...

saya pun pi penang haritu..hehe..

Related Posts with Thumbnails