JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, April 11, 2012

Gulai Kambennnnn...

Berdebar rasa hati bila baca status2 kengkawan kat FB petang tadi
pasal gegaran yang berlaku...
ni termasuk la berita dr sepupu2 jaja yang dok kat Penang nun...
masing2 dok cakap umah rasa bergegaq sakan...
rupanya2 ada gempa bumi dengan kekuatan 8.9 skala richter
berlaku di utara Sumatera berhampiran Acheh...

Tapi mujur lah kejap tadi amaran Tsunami dah ditarik balik...
risau jugak..and jaja pun mula teringat balik peristiwa tsunami
yang berlaku sekitar tahun 2004 dulu...
haishhh...memang amat2 mengerikan....diharapkan...
takde apa lah yang akan berlaku..nauzubillah...

Okeh..ni jaja nak tayang plak sesuatu yang tidak mengerikan..
hehehehhe

ni menu lunch kitaorang siang tadi...
jaja masak gulai kambennn... :p first time ni tau...
sebab sebelum2 ni selalu buat gulai daging lembu jek...
bukannya apa...En Zack kan memang hantu kambennn..
jadinya kebetulan Kak Zah ke pasar besar pagi tadi..
jaja pun pesan je lah belikan jaja daging kambenn ni sekilo...separuh jaja gulaikan..
dan separuh lagi jaja perap dengan bahan2
sama macam jaja buat daging panggang bakar tu and kali ni..
kita merasa kambennnn bakar pulak....
hehehheh

Tapi untuk dinner tadi jaja just merasa sket jek daging kambenn ni...
nasi pun letak separuh senduk jek...
sebab perut pun tak rasa lapar sangat...kiranya macam meneman
En Zack makan je lah....
kang kalau makan banyak2..lari plak dr matlamat asal..
hehehheh

5 Beu-T Is Talking:

fiqas said...

wah... gulai kambing tu.. sedap.. klu tak kena gaya boleh darah tinggi..

JaJa'Z said...

fiqas..alhamdulillah..so far kami suami isteri takde masalah dengan makan kambing ni...

sis92 said...

huhu sis tk bleh makan kambing, fining2 :)

dieya said...

tahniah k jaja! berjaya lawan nafsu makan! mmg cepat lah PB menampakkan kesan kalau terus mcm ni. keep it up!

Messy Mummy said...

Kak jaja,
Mampu tengok jer... MM tak makan kambing. Sbb? entah.. Tapi tgk org lain mkn sedap jer

cakap bab gegaran... MM rasa tau kakjaja. Dua kali pulak tuh.. Ingatkan mm yang pening tetiba.
umah tinggi so mcm risau jer..

Alhamdulillah okay semua ekk...

Related Posts with Thumbnails