JaJa'Z Latest Stories

Monday, March 26, 2012

Program Guru Penyayang..

Hampir2 terlupa jaja nak update entry ni..mujur la perasan kat entry ni kat folder draft..
kalau tak, terbiar macam tu je lah...
kejadiannya hampir sebulan yang lepas dah...
xtvt sekolah pada 1hb mac 2012...
Pelancaran Program Guru Penyayang...*bunyi Cengkerik*...

Memula kitaorang dapat tau pasal program ni...semuanya tercengang...
dalam hati masing2 semuanya cakap..

Patutnya, murid2 yang sambut cikgu..
ni terbalik plak..guru sambut pelajar2 datang sekolah...

Makanya lepas dibincang2..kata sepakat dibuat..
cikgu2 kena berada disekolah jam 7.00 pagi..
untuk menyambut pelajar2 ni sampai ke sekolah..

7.00 pagi okeh....
dah tu kul brapa nak keluar dr umah..???

Memang rekod la jaja pagi tu...6.35 pagi dah keluar dr umah..
dah la pagi tu hari last mama jaja kat Kuantan...
terus pagi2 buta menangis dlm kereta sebab nak berpisah dengan mama...

Sampai kat sekolah dlm 6.50 pagi...
terus kami semua guru2 ke pintu pagar sekolah..

Ni batch cikgu2 yang terawal sampai...
tapi tak dinafikan la..ada gak cikgu2 yang datang lambat...
bukan disengajakan..tapi terpaksa ,memandangkan nak kena hantar anak2 dulu
ke sekolah or ke rumah pengasuh...
apa2 hal pun..keutamaan tetap pada keluarga sendiri..
ye dok..?

Matahari pun baru jek nak keluarkan diri...

side kiri pagar cikgu pompuan...side kanan plak dgn barisan cikgu2 lelaki..

Student2 yang sampai pagi tu memang semua terkejut...
sebab program ni memang kami semua tak war2 kan kepada para pelajar..
jangan kata bebudak jek..mak pak yang hantar anak2 pun heran skejap..
tengok cikgu2 ramai kat depan sekolah...

Salam2 dulu dengan barisan guru2...


hehehhe..over tau Gpk Koko jaja ni..



Meh nak enterframe sket...

Dalam kul 7.15, bas2 sekolah pun sampai...

Fid siap tunggu depan bas lagi menyambut bebudak turun...
Fid lagi lah..siap ucap assalamualaikum kat bebudak ni...
bebudak takde pun yang mulakan...
maybe sebab bebudak ni pun tertanya2..

Bakpe lah cikgu2 aku ni hari ni... 

Hehhehehhe


yang dah siap bersalaman...
semuanya akan terus direct ke tapak perhimpunan...
untuk majlis perhimpunan harian...

Pelajar lelaki macam biasa lah..
mana2 yang rambut panjang..seluar kecik kat bawah...
memang kena tahan la kan...







Jaja & Fid

Alhamdulillah...
xtvt pagi tu berjalan dengan lancar...
dan dengar2 khabar...xtvt guru penyayang ni akan dilaksanakan
pada setiap tahun pada 1hb Mac...

So, tunggu lah next episod tahun depan plak yek..
^____~

2 Beu-T Is Talking:

Aldina said...

HEHE, Salam pagi cikgu, bagus nya cikgu2 ni, klu anak murid x syang lagi x tau la...;-)

JaJa'Z said...

Aldina..takpe lah..tak sayang pun takpe la..asalkan amik ilmu tu elok2..guna sampai berjaya.. :-)

Related Posts with Thumbnails