JaJa'Z Latest Stories

Friday, March 23, 2012

Astro Bella : Rivals @ Magkaribal

Ingatkan memula memang malas la nak layan crita2 yang ada kat Astro Bella tu..
sebab jaja dok ingat, maybe kat channel tu akan tayang citer2 Spanish jek..

Rupa2nya..citer Philipina pun ada jugak..
jaja akui..jaja memang peminat cerita2 dari negara tu...
dari dulu lagi jaja suka tengok...
macam Mulasa puso, Panga ko sayo,Kay Tagal kang Hinintay
dan banyak lagi la....
walaupun cerita2 ni memakan sampai beratus episod kadang2...
tapi jaja suka...sebab jalan ceritanya best..
hero2 ngan heroin pun cantik2...
dan satu lagi maybe sbb jaja ni suka dgn bahasa tagalog jugak la kot...
pada jaja salah satu bahasa yang mudah dipaham...
dan ada jugak beberapa perkataan yang bunyinya seakan2 sama mcm 
bahasa melayu kita....ok lah tu kan..

Telenovela RIVALS... a.k.a Magkaribal...
ditayangkan setiap hari isnin sampai jumaat..pada pukul 3.00 petang...
tak dapat nak tengok? tak balik kerja lagi?
no hal...ulangannya pada pukul 8.00 mlm dan 12.00 tgh malam..
hehhehehe
jaja pun kadang2 tak sempat gak nak tgk tayangan kul 3 tu...
ye lah, time tu baru nak terhegeh2 balik dr sekolah..
selalu2nya memang jaja tgk tayangan kul 8 lah...
senang sket time tu..gangguan pun tak ada..hehhehehe

Heroin cerita ni memang pelakon pebret jaja..Bea Alonzo...
memang banyak cerita2 dia yang dah jaja tgk sebelum2 ni...
untuk pelakon2 lain plak..memang citer ni first time jaja tgk lakonan diaorang..
kecuali yg blah kanan sekali tu..Angel Aquino..jaja selalu tgk dia dengan Chef Bruce
dalam rancangan masak2  The Tablescapes Life To The Plate kat Channel AFC...

Rivals mengisahkan tentang dua beradik yang terpisah sejak kecil
akibat kes kebakaran disebuah hospital...
selepas terpisah, kedua2nya tinggal bersama keluarga angkat masing2
dan apabila besar..mereka bersaing dalam industri fashion tanpa menyedari
bahawa mereka berdua ada pertalian saudara...dan juga turut meminati lelaki yang sama...

Jaja pun tengok cerita ni bukan dari mula jugak..
tapi still episod2 terawal lagi lah skang ni...sebab masing2 tak tau diaorang
sebenarnya adalah adik beradik...
sesapa yang baru nak tengok lagi tu..rasanya sempat lagi kot nak paham...
^___~

Ada yang nak joint tengok cerita ni dengan jaja tak??
jom..moh2 kita ke Astro Bella..
hehehheh

6 Beu-T Is Talking:

mzhany said...

huhuhu, hany tak pernah lak tekan 133 nih, huhu

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

huhuhu...YM tgk iklan jek...isk2...

JaJa'Z said...

hany, kalau takut terjebak..jangan tekan..hehhehe

JaJa'Z said...

YM, tgk iklan je ke..jom la joint sekali dengan jaja...

munna said...

munna tak pernah miss lagi tiap2 epsd citer ni... mmg best..an abg pun layan sama...

Messy Mummy said...

MM tak tgk yang ini tapi tgk fish port princess. Kristine hermosa berlakon. itupun start last week tersangkut.. alamatnya mmg akan terus tersangkut lah nie.. :p

Related Posts with Thumbnails