JaJa'Z Latest Stories

Thursday, November 10, 2011

Jamuan Akhir Tahun Ting 5P 2011

Sepanjang dah 9 thn pegang tittle guru kelas ni..
sebenarnya part jamuan akhir thn la yang paling malas nak buat sebenarnya..
kalau kebetulan dapat kelas2 best, semua sporting..
memang takde masalah la kan..
tapi kalau buat dengan kelas2 belakang..yang nak bayar duit jamuan pun malas..
alamatnya memang takde la bab2 jamuan ni...
tak kuasa jaja nak handle kelas nak2 lagi time jamuan..mau tunggang langgang kelas jdnya..

Jadinya untuk thn ni..
bebudak kelas jaja request untuk buat jamuan akhir thn...
memandangkan  bebudak jaja thn ni jenis bebudak yang bleh diharap jugak..
so, jaja on kan je lah...
tapinya still tak semua bebudak kelas jaja yang terlibat...
sesapa yang payah nak membayar duit jamuan tu..memang tak joint langsung lah..
dalam 10 orang juga yang takde masa jamuan hari tu..

Jamuan kelas kali ni..jaja buat dimakmal komputer jaja...
bukannya tak nak buat kat kelas...
tapi bila memikir kelas2 sebelah memang kelas2 belakang..bebudak hardcore pun ramai..
jaja takut kang ada jek bebudak lain yg menyibuk dlm jamuan tu nanti..
nak selamat..kita buat jauh2 sket..
hehehheh

Menu2 dipilih oleh bebudak kelas jaja sendiri..
amik yang simple2 jek..

Menu utama ialah nasi ayam dengan laksa...
pastu ada jugak la menu2 lain as a tambahan...

kek yang di sponsored oleh salah seorang anak murid jaja..

tak ramai mana pun yang terlibat...
17 orang jek semua sekali..plus dengan 12 orang guru...


Ni antara menu2 lain yang jaja tambah..

apam polkadot, buah dan kek coklat yang jaja bawa dr umah..
ada student yang bawa kuih , kek dan puding..

jelly kelapa pun ada...

Masa majlis berlangsung..jaja tak sempat nak snap2 gambo cikgu2 yang dok tengah makan..
maklum la tuan rumah..bz melayan tetamu...

layan kan je la bebudak ni ajak bergambar...

sambil2 bergambar..lepak2 lagi makan2...
dan acara terakhir..

Potong kek lah kan....

cikgu kelas kena sengeh lebih sket..sebab depan tu penuh dengan paparazi nak amik gambo..
hehehhe

potong kek dengan bebudak pompuan je la..
ngan ketua kelas kang..terbatal plak air semayang...
heheh

over betul guru kelas diaorang ni...kan kan?

Untuk semua anak2 murid cikgu..

Good luck untuk SPM next week...
buat yang terbaik...jangan tergopoh gapah bila menjawab soalan..
cikgu halalkan segala ilmu yang telah cikgu berikan..
cikgu iringi korang semua dengan doa dan harapan semoga semuanya
akan beroleh kejayaan....

3 Beu-T Is Talking:

mamyharraz said...

bestnya dpt cikgu sporting mcm jaja.

masa zaman sy dulu tak de cikgu nak mesra alam begini..semua garang semacam..bila cikgu jwb salam kita cukuplah tu pun hati ni dah berbunga-bunga.

JaJa'Z said...

mamyharraz..jaja dengan bebudak agak sporting la..tapi time mengajar jaja memang lain...time serius kena serius la...kalau tak budak naik lemak...

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

bestnye..cikgu sporting, anak murid pun sporting siap bagi kek.best-best =)

Related Posts with Thumbnails