JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, November 30, 2011

Jalan2 Cari Makan...

Bila dah cuti lama2 ni...memang la puas sangat2 dok kat umah sesaja..
agaknya kalau orang yg dah biasa kerja..
bila cuti panjang sangat, mula la rasa macam serba tak kena..
balik2 mengadap kerja2 rutin je la..
kemas umah, basuh kain, masak, online..tu jek
hari2 ulang menda yang sama..hehehhe

Jadinya once in a while...memang kena keluar jugak..
jalan2 cuci mata sambil jalan2 cari makan..
bukan la hajat nak shopping2 pun..just jalan2 tgk gelagat orang..
masuk kedai tu..keluar kedai ni..
janji dapat keluar...kan ke shopping and window shopping ni 
terapi dalam hidup wanita..
ye ke ek?? hehhe ..entah la..jaja main hentam jek
^___^

Jadinya, dengan keizinan En Zack..jaja pun kuar la jenjalan..
ngan sapa lagi kalau bukan dengan Zurin..
tu je la member yang ada dan masih 'solo' lagi..available bebila jaja nak kidnap dia..
hehehhe

Kami hari tu ke ECMall jek..
memula nak outing tu, hujan kemain lagi lebatnya..
bila keluar dengan perut yang memang tgh berkeroncong..
so, kenala isi tangki dulu...
kalau tak isi..selagi tu tak dapat jalan2 dengan tenang..
hehehhe

Dah puas makan pizza, makan KFC, makan kat Johnny..
jadinya kali ni jaja pilih makan kat Noodle Station jek..
lagi pun rasanya mcm dah lama tak makan kat situ..

Sekali lagi..Kelab Bunga Dua..hehehhe
korang rasa matching tak warna baju jaja dengan flower corsages tu..
hehehhe

Teacher Zurin yang giler menda2 berkaitan dengan KOREA!
Lagu Korea,Movie Korea,Komik Korea,CD Korea...
K-Pop dr Korea...pakwe2 Korea..segala menda dia suka..
rasa2 nak try cakap Korea..bleh la bertegur sapa ngan minah nih..
tu pun kalau dia nak jawab la..hehehhe

Dah2..meh tgk apa yang kitorang makan hari tu..

Ice Chocolate ~ jaja punya!

Peach Tea...Zurin Punya..

Makan plak..disebabkan terlalu lapar, rasa mcm semuanya sedap..
mula la pening nak pilih menu..
tapi last2 amik menda yang dah biasa makan jugak..

Kue Teaw Ladna with Salami Beef..
memula makan memang laju..tapi bila dah lama2 tu..tekak pun jadi kembang..
sebabnya..tetiba ada plak taucu kat dalam tu..
potong stim betul...

Untuk Zurin plak..
disebabkan dia dah bedal nasi dagang kat umah before outing tu..
jadinya dia pilih...

Tomyam Soup jek...

Sambil makan..sambil bergossip ala2 Kiah Propa..
pastu sesama gelak....
maklum la..lama wooo tak jumpa..banyak menda nak cerita..
hehehe
seminggu je baru..alah, kira lama lah tu kan...

ni plak peneman kitorang time borak...
jaja amik shrimp and chips..dan zurin plak amik fish nugget and chips..
tapi kentang tu gabak2 ko...
memasing tak habis makan...se'eh sangat2 dah perut kitorang time tu..
last2 tinggal macam tu jek..
sianla plak kan..bazir jek..tapi bila tgk time ni..mula la rasa terliur balik..
hehehheh

Lepas makan2..baru la kitorang jenjalan cuci mata..
takde membeli apa2 pun..
jaja teman Zurin cari cd Korea..sampaikan dengan jaja pun terbabit sekali..
pastu jaja tibai satu perfume dr BodyShop..
pastu kitorang pun balik...

Perfume baru tu..nanti jaja tunjuk dalam next entry yek... :-)

8 Beu-T Is Talking:

farhana_aziz said...

jeles!!nak jenjalan ngan mbr gak..tapi semua dah kawen+ada anak.huhu..

btw, kte rs kena tmbah lagi rose tu kak.biar meletoppp!hehe..

pstt~cantikla plak rose tu.berkenan!

JaJa'Z said...

farhana..takde ke geng2 kat sek yg bleh diajaka jalan2..kitorang kalau nak keluar..on jek..hehe..

memang ada 3..nanti akak pakai yang satu lagi ek..hehhe

::Azura Rahman:: said...

x ajak pon!... :)

~izan~ said...

tahnya,tak ajak kita pun kan kak zura ekeke

JaJa'Z said...

kak zura..macam mana nak ajak..akak kan keja..lagi pun akak susah sket nak kuar..selalunya lepas kerja akak kena rushing balik umah nak masak...so, jaja tak nak la kacau...

JaJa'Z said...

izan..jangan over...pi klcc nuh..hehhe

Mamamya said...

dulu masa blm ada anak akak mmg sering dilanda kebosanan dok kat umah (masa tu dok kuarters beso gadang!!)ye la ulang2 rutin harian yg asama...pulak tu masa tu mana ada fb n blog..mmg bosan giler2 lah.

and now...super duper busy like supermom!! dr pagi smpi malam ada je keje nak settle...kemas hall bilik anak2 mcm tongkang...kemas bilik dia org balik pi hall...dgn segala macam buku2,pensil kaler,lego.puzzle....aiyak!!! mmg pening woooo....

ckp b'kali2 lps main kemas,siap bagi kotak n bakul khas...eahhhhh....bagaikan angin lalu je suara mama nih....huuuu...

dah mengadu nasib plak dgn cik jaja....hikhikkkhikkk...

JaJa'Z said...

kak lieya..kalau dah jd supermom memang mcm tu lah kan kak..memang kerja takkan habis2..hari tu jaja jaga aqi kejap sambil masak..habis tunggang langgang bekas air dengan cawan2 plastik..pastu main tudung saji plak..godek2 sabun..sabor je lah..

Related Posts with Thumbnails