JaJa'Z Latest Stories

Monday, October 17, 2011

Main 'Masak-Masak' Kat Johnny...


Hari tu kitorang keluar sebab nak menunaikan hajat Zurin nak sangat2 
makan kat Kenny Rogers..

Tapi kali ni..nak melepaskan hajat jaja plak...
jaja ni sebenarnya dah lama teringin nak makan steamboat...

Alah, ko gi jelah kat pasar malam...kan ada steamboat yg cucuk2 tu..

Aku tak nak yang tu..aku nak yang masak2 tu...

Hehhehe..ngada2 kan...

Jadinya lepas sekolah hari jumaat lepas...
jaja dengan Zurin terus ke ECMall...
kalau kat kuantan ni..jaja tak tau la tempat2 lain yang ada serve steamboat ni..
dalam kepala memang aim nak gi Johnny jek
lagi pun, kat situ yang jaja tau ada steamboat yang sedap...

Ingatkan gi hari jumaat, tak la ramai sangat orang...
tapi, kemain lagi..sampai kena beratur kat luar nak amik order..
dekat 10 min jugak la baru sampai turn kitaorang

Tak tau plak stail baru agaknya...
amik order terus kat luar..and once kita duduk..
apa2 yang kita order td tu terus jek sampai..

Suasana kat dlm kira ok lah....

Memang sesuai sangat kalau nak buat makan2 satu family...

Ni muka orang yang tak sabar nak ber steamboat...
Sesambil nak tunggu kuah tomyam menggelegak..posing2 la sekeping dua...

Dulu masa makan dengan adik ipar..
jaja amik base sup biasa...but kali ni nak try yang base tomyam plak..
tapi kena add another rm10 yek..

Senang2 we all amik package jek...
amik set for two person...amik terus Thai set harga dlm RM29.90
pastu Zurin order tambahan nasi goreng cendawan dan bubur kacang merah...

Tomyam dah menggelegak..moh kita main masak2....

Masukkan segala bahan ye puan-puannnnnnn

Boh semua sekali jangan tinggalkan satu pun...

Korang tgk la sayur kobis cina ngan kailan tu...
punya lah besar....
rasa macam makan sepokok jek sayur tu..
hehehhehe

kita kacau bagi rata..and tunggu lah sampai sayur tu layu sket...

dalam set ni ada sotong, udang, meehun,tauhu telur, fish ball,fish cake,sayur2an
dan telur....

korang nampak tak muka Zurin yang cuak masa nak masukkan telur tu...
memang ada insiden lawak la...
ada dua biji telur ayam...pastu ntah macam mana la si Zurin boleh ingat
yang telur2 tu ialah telur rebus....
korang nak tau, kemain Zurin mengetuk telur tu kat tiang sebelah dia tu...
alih2...

Jaaaaaaa.....telur mentah la.....!!!!

Woi! Memang la telur mentah..yang ko gi ketuk kat dinding tu apsal...

Aku ingatkan telur rebus...mujur tak penyek sebijik kat dinding...

Adoi la...apa lah si Zurin ni...
:-)

Ice lemon tea utk Zurin dan lime juice utk jaja...
punya lah piaw jus limau tu...
terasa habis masam kelat kat tekak....erkkkk!

Kitorang pun pulun punya pulun lah makan....
kalau setakat dua orang makan..memang kenyang lah...

Pencuci mulut..bubur kacang merah..tapi dah gaya mcm abc pun ye jugak..

Makan dr periuk penuh....sampai lah...

L.I.C.I.N !!!

Yang tinggal just kepala udang jek..
hehheheheh

Kenyang bukan main lagi...
Zurin lagi lah kenyang..dengan nasi goreng lagi dia bedal...
mau tak tersadai...

Orang selalu cakap...
kekenyangan macam ular sawa....

korang nak tgk ular sawa kekenyangan versi 'manusia'?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ni Dia!!!!

Larikkkkkkkkkk!!!!!!!

27 Beu-T Is Talking:

Salina@IbuAqil said...

hik3!! nyummy2!! menyelerakan.. ;)

syarqiah75 said...

nmpk cam shedap jer...buleh cuba nnti..jaja'z kat kuantan ada x restoran steamboat dan grill sekali?ala2 korean foods tuh? teringin sgt nak g....

kasih suci said...

alahai...sakan no g layan steamboat kat johhny...baru je pekena steamboat johhny 2 minggu lepas..bawak prof dari jepun makan2 kat situ...yg tomyam lg better dari sup biasa...

kat jb banyak tempat bersteamboat...meh la dtg sini...hehehe

Aku Ibu Muda said...

dah lama tak ke johnnys since rasa was2 dengan status halalnya.

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

johnny ecm? wah..dah 2 bulan tak gi.suke tomyam dia best!

Yatie said...

uwaaaaa..seronoknya dia....bestkan main masak2 mcm ni..panas2 terus makan...

Mamamya said...

waa..apasal ramai sgt arini buat akak t'liur...uhuhukkk....da lama giler x makan steamboat....kene tunggu suami terchenta balik lagi 2 minggu la gamaknya...

Hizami Rahim said...

haha. menyelerakan sungguh! dah boleh ganti maria tunku sabri ni. haha.

Kalamhati said...

hekekeke sabo je jaja ni..sabotaj kawan ye..hik

~izan~ said...

amboi jaja,kemain lagi tepek gmbr kawan yer hehe..

sedapnyer,lapor la plak. hehe

Lina said...

yup sy pun suka steambot kat johnny tu...rsnya yg terbaiklah

Nozzie said...

Kat jalan Beserah ada East Coast Steamboat buka 5pm .. buffet tak ingat berapa / head.

kayrul-shah said...

johnny nie memang terbaik la..kayrul suka makan dia punya sos tue yang buat terangkat tue. tak pernah try tomyam lagi..nasi goreng pineapple pun sedap gak

JaJa'Z said...

@Salina@IbuAqilsedap ibu...kat perak sana ada tak? nanti kalau ada, ajak ayah gi yek...

JaJa'Z said...

@syarqiah75hari tu member cakap ada kat area pej kastam tepi sungai nun...cuba la cari..jaja lupa plak namanya apa...

JaJa'Z said...

@kasih sucimemang kena sangat la dengan orang2 jepun makan menda alh tu..akak tau, jb memang banyak kan..kat ktn ni terhad plak...

JaJa'Z said...

@Aku Ibu Mudaalhamdulillah, memang ada status halal dah ibu muda...siap terpampang kat luar kedai lagi since isu halal johnny ni sibuk org bercakap dulu..

JaJa'Z said...

@Khumaera Ismail aka Habibi Hamidapa lagi dik..cepat2 gi...pekena steamboat gak..sedappppp

JaJa'Z said...

@Yatiemakan panas2 memang syok kak..tapi nak telan pun siksa la jugak..panas menggelegak dok lalu dlm tekak..hehhe

JaJa'Z said...

@Mamamyaala kak..baru kali ni jaja buat akak terliur..akak tu lagi dasyat buat jaja terliur tiap2 minggu...nanti komando balik, bleh ajak gi makan yek...

JaJa'Z said...

@Hizami Rahimamboi kau dik..perli la tu yek..hehhehe

JaJa'Z said...

@Kalamhatijaja memang suka kenakan zurin..biarkan dia..hehehhe

JaJa'Z said...

@~izan~izan..jom gi makan sekali..tapi bleh ke dengan bebudak tu..kang ada plak yg celup jari dlm periuk panas..hehehe

JaJa'Z said...

@Linabetul tu lina..sedap kan...terbaik la...

JaJa'Z said...

@Nozzienozzie..member jaja ada gak cakap pasal tempat tu..but since buka petang susah la sket...tapi nanti2 bebila bleh gak nak try,...

JaJa'Z said...

@kayrul-shahjaja tak plak amik nasi goreng baru2 ni..mujur jugak, makan steamboat je pun dah kenyang kemain..tapi nasi ayam hainan kat johnny memang terbaik lah...

Lelord said...

hehhee akak suka g johny, slalu mmg amik sup biasa tu jek karang tak tahan lak dak kenit...seperti biasa kena tambah kerabu mangga, nasi gorng pun amik gak air akak suka thai tea es ehhehhee

Related Posts with Thumbnails