JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, October 18, 2011

Jewel In The Palace....


Aduhai....
ntah macam mana la jaja bleh terbabit dengan citer2 Korea ni...
tu lah !
cari pasal lagi...sapa suruh tgk kat tv hari tu....
kan skang ni dah tergian...dah la ceritanya panjang berepisod2...
aduh la...rasakan la penangan....

Seriusly dah lama sangat2 jaja tak tgk citer2 korea...
yang betul2 jaja minat pun dulu je la..citer Winter Sonata, Autumn In My heart..
selain dr tu memang jaja tak tengok mana pun...

Dua minggu lepas tetiba tengah boring, jaja ter tengok citer JITP ni
kat TV Al-Hijrah....
sekali tengok je dapat rasa macam best plak citer ni...
esok tu kat sekolah jaja terus tanya si Zurin...
kalau korang nak tau..Zurin member jaja tu memang 'hantu' Korea..
citer korea, lagu korea, pelakon, penyanyi korea..semua dia suka...
kira tahap fanatik jugak la...
sampaikan last two years dia siap gi jalan2 ke Korea lagi masa school holiday...
giler tak giler fanatik nya minah tu..
kalau cd2 ni jangan cakap la...cakap je citer apa...semuanya dia ada..

Jaja pun tanya la Zurin..best ke tak citer JITP ni...

Citer tu memang best..seriusly best...citer dr kisah benar..
and citer ni kira macam hasil usaha pelancongan Korea nak perkenalkan
Negara Korea dan makanan2 tradisi diaorang...

Bila Zurin pun dah cakap macam tu...
jaja ni lagi lah sakan nak tengok...
cuma problem sket, waktu tayangannya tu....
kul 3.30 - 4.30 petang...
memang la time tu jaja dah balik sekolah...
tapi mostly waktu tu la kitorang laki bini kuar gi makan...
memang tak sempat mana la kalau nak tgk...


Ni hero dan heroin citer ni...
korang jangan tanya lah sapa nama diaorang ni...
memang tak tau langsung jaja sapa nama nya..
hehehhehe

Disebabkan selalu missed nak tgk kat tv..
last2 jaja layan kat youtube je la...
mujur la jugak dapat tgk yang full episod dan ada english subtittle...
kalau tak, mau nganga jaja tgk citer tu tak paham sepatah haram
apa yang diaorang cakap kan....

Walaupun dapat tgk kat youtube...ada plak satu lagi masalah lain..
episod yang di upload just sampai episod 29 jek...
rasanya youtube barred akaun orang yang upload tu due to kes piracy...
semua yang tgk tu pakat dok hantar komen suruh orang tu upload lagi utk next2 episod...
tapi memang tak boleh dah....

Adoi la..sabar je lah..dah la tengah syok ceritanya...
jaja ni saje je try msg kat Zurin kot2 la dia ada CD citer JITP ni..
hampeh..non adooooooo
dalam banyak2 cd yg dia ada..tak plak dia beli cd cerita ni...

Kalau ko nak, aku bleh belikan...cd yang ori dlm rm200..kalau pirate,
harga tak sampai rm50 rasanya...

Hampeh tul...mahal la plak...
kalau ikut hati..nak tau sangat2 citer tu..memang jaja beli dah cd nya..
tapi pikir2 balik...
berbaloi ke kalau sampai nak beli cd cerita ni...
maunya tgk sekali jek pastu tak tgk dah...
lain la kalau Zurin...dlm bilik dia pun dah macam kedai jual cd korea dah...

Korang rasa2 lah..patut ke tak jaja beli?
nak tunggu kat tv lama sangat..ntah sempat ke tak kalau nak tgk pun...
adoi laaaaaa

Ni Zurin masa kat Korea...thn 2009
kat area Folk Village yang turut menjadi lokasi sebenar penggambaran citer ni

Beli ke tak..beli ke tak...?
B.E.L.I 
T.A.K B.E.L.I
B.E.L.I
T.A.K B.E.L.I

Ah! serabutnya lahhhhhhhhhh

5 Beu-T Is Talking:

kayrul-shah said...

salam kenal jaja...kayrul dah tengok citer nie dah lama..tersangat la best. Episodnya plak panjang giler...memang berbaloi la tengok citer nie

JaJa'Z said...

kayrul..
tu la pasal..member jaja cakap best dan jaja pun akui memang best..ni dah nyaris2 nak gi beli cd dah ni..adoi la...

matul said...

awak....kite minat sgt cte ni..ni pun ngah tgok kt tv...tau tak mana nk dpat cD cte nie?..nk sgt2...kalo ada skali ngan cte 'Green-green grass by the river" lg bagus...mmg nk sgt2 cari cd cte ni...

Chinta Choc said...

Awak..kite cari kt YouTube jumpa yg xder subtitle..mana you jumpa. Nak download la, buat koleksi...tq dear

nur syahirah said...

as salam jaja.. saya tngk cite ni kat drama crazy, dia ade sampai last ep, kala jaja x abis tngk lg, tngk la kat lamn web drama crazy nie....

Related Posts with Thumbnails