JaJa'Z Latest Stories

Monday, October 24, 2011

Lagi Dari Oven Izan...


Kalau macam ni lah lama2..mau jaja bertukar status dari seorang guru
terus jadi  cake tester..
hehehheh
tapi takpe...jaja suka jek jadi tester2 makanan ni....
tengok body lah kan...
o___O

Semalam masa kuar ke Tunas Mart dengan Izan...
awal2 lagi dia dah bagitau nak bagi jaja merasa blueberry swissroll
yang dia buat...uish...
terus jaja tersenyum tersengeh bila Izan cakap macam tu...

And last2 petang semalam terus buat sessi minum2 petang dengan Izan dan anak2 dia..
sambil melayan Putri2 tu main and makan...sambil juga kitorang
layan citer Hantu Bonceng...
dan sambil jugak kami gossip2... :-)
ntah la..kalau dah jumpa Izan ni..rasa macam tak bleh berhenti nak bercakap jek..
sampai kan ada sekali tu..anak Izan mengomel..

Mummyyyy..slow lah sket borak...kakak tak dengar apa tv ni cakap

Hah! amik kau...kena se das dengan anak dara Izan tu..hehehhe

Dah, malas nak bebel panjang2...ni dia kek blueberry swissroll
yang fresh dr oven Izan...

warna warni kek kau nokkkssss....

Seriusly sedap...!
Manjang sedap jaja ni kan...apa jek yang tak sedap...
dah memang betul sedap...
kena la kata sedap kan...takkan nak kata rasa lain plak..
ye dokkkkk?

Korang teringin nak buat and merasa kesedapan kek ni??
jangan risauuuu...Izan ada tepek resipi sekali kat blog dia...
bleh klik kat SINI yek..

Pagi ni rakyat2 di bumi Pahang bercuti sempena 
Hari Keputeraan Sultan Pahang..

Bila dah hari cuti..cuaca plak hujan renyai2..memang sedap je rasa berehat kat umah..
En Zack pun sambung membungkang balik lepas solat tadi...
mentang2 lah cuti yek....

Untuk breakfast hari ni...
jaja just buat roti sosej jek..

sosej tu jaja rebus instead of goreng..sumbat dlm roti
boh sos cili,mayonis and tak ketinggalan
SOS KEJU JALAPENO...

Untuk yang berminat nak merasa kesedapan SOS KEJU JALAPENO ni..
jangan malu2 email jaja di :

sariza_bakar_2006@yahoo.com

Untuk pertanyaan harga dan tempahan yek..

Ehhh..dr breakfast terus terbuat promosi plak...
hehhehehe

14 Beu-T Is Talking:

~izan~ said...

yg roti sosej tu lg power dari kek tu haha,sedapnye roti tu... teringin plak nk buat.kena cari dulu roti tu hehe...

JaJa'Z said...

izan.,..ni pun lebih beli minggu lepas..semalam takde plak kat tunas mart...tu yg beli roti coklat jek..

mamyharraz said...

bestnya dpt rasa kek yg izan buat :)

roti sosej tu pun buatkan terliur..slmt bercuti..org kl bekerja mcm biasa..hehe

JaJa'Z said...

mummyharraz, tu lah untung nya dok dekat ngan tokey buat kek..heheh..jaja dok berdoa bagi izan tak jd pindah..hehhe..

orang kl kerja elok2 yek mummy...

Lelord said...

hehheheheee tokey jalapeno ni....makanan sokmo ada menda alah tu kan..nyummmm

dieya said...

menarik sungguh rupa swiss roll tuh.. mcm chef professional!
bertuah laa k jaja.. jiran sebelah rumah bagi lauk pauk.. jiran seblogger plak bagi dessert.. murah rezeki!

kasih suci said...

mmm bestnye swiss roll tu...colorful gitew...

Mamamya said...

baik punya promote tuh lelord...uhuhuuu...x per kan dik kita cari rezeki yg halal... :D

akak t'ingin gak nak buat swiss roll tu tp nak kene beli loyang dia pulaks....ni tgh menabung nak beli loyang cutter nak buat frambrozan kenari tu....aritu main potong sesuka ati jer... :)

Lina said...

wahhh bestnya korang duk dekat2 bole nak minum ptg geder2 sambil gosip2 hehe

JaJa'Z said...

kak lela..biasa la tu..kalau tokey tak promote..macam mana nak jual..hehhe

JaJa'Z said...

tu la dieya..kalau dapat jiran yang suka jenjalan serata dunia ni syok jugak..meh pindah kuantan meh..hehhe

JaJa'Z said...

kasih: secantik swissroll..sesedap jugak rasanya...

JaJa'Z said...

kak lieya..lepas ni akak plak buat yek...pastu jangan lupa tayang plak kat jaja...

JaJa'Z said...

lina..tu la pasal..ada plak blogger se taman..hehhe..rezeki tu...

Related Posts with Thumbnails