JaJa'Z Latest Stories

Friday, October 28, 2011

Kisah Tapau Makanan...


Semalam jaja citer pasal Nina ngan Miza kembang tekak
bila makan sushi dalam entry NI ...
now jaja nak citer kisah En Zack plak...

Jaja ni memang selalu outing dengan member2..
kalau jaja rasa nak makan apa2 or nak jalan2 window shopping pun
jaja akan gi dengan member jugak...

Bukan jaja tak nak kuar dengan En Zack...
tapi tok janggut sorang ni memang tak berapa gemar sangat
kuar jenjalan ke tempat2 macam tu..
kalau nak ke shopping mall pun kena make sure ada tujuan and 
mesti beli apa yang dah di plan nak beli tu...
kalau nak gi saje jejalan..pastu makan2..pastu balik..memang dia tak gemar lah..
jadinya selalu la dia bagi jaja kuar dengan kawan2 yg jaja nak..
mostly jaja kuar dengan Zurin la..

Pastu tekak jaja ni kekadang nak la merasa makan menda2 yg jaja suka..
bila dah selalu makan KFC, McD or pizza ke..
kadang2 tu teringin gak nak makan kat Kenny Rogers..
nak makan kat Noodle Station...
tapi En Zack ni...lagi rela pi makan kat mamak dr nak telan
makanan yang pelik2 bagi tekak dia tu...

Jadinya setiap kali jaja keluar dengan member..jaja akan tapaukan 
En Zack dengan KFC..tak pun pizza or McD...
alih2 masa kuar dengan Miza and Nina bebaru ni..
jaja tergerak hati nak tapaukan En Zack  set meal Kenny Rogers...
walaupun jaja tau En Zack bukan penggemar ayam dan side2 dishes
dari set meal Kenny Rogers tu pun memang En Zack tak gemar langsung...
tapi bini dia ni gataiiiii jugak nak tapaukan...
sebabnya...

Kalau En Zack tak habis makan..bleh aku plak bedal..hehehhe

jahatkan niat bini.. :-)

Jadinya bila sampai kat umah...jaja terus letak plastik Kenny Rogers 
kat atas meja makan..
lepas2 solat isyak tu...time nak makan..jaja pun buka la plastik..

Ni apa menda plak yang awak beli ja...?

Set ayam Kenny Rogers...saje nak bagi abang rasa...

First dia try amik mac and cheese...
masuk je dalam mulut . terus muka dia berkerut...

Yang ni nama apa?

Yang tu macaroni and cheese bang.....

Jaja tuang plak kuah black pepper tu kat atas ayam..
jaja potongkan kecik2, En Zack sudu la jugak tiga empat ketul hirisan ayam tu..
pastu dia amik plak whipped potato....

Kentang putar ni kalau panas2 lagi sedap la kot...

jaja angguk kan je lah....
yang penting jaja nak En Zack merasa...

dah tu, awak makan apa plak tu....??

Yang ni untuk jaja ..
Chicken and cheese in jacket potato...

Jaja pelawa En Zack rasa..memang dia tolak mentah2 la...
hehheheh

Dari awak beli Kenny Rogers ni..
baik la awak beli kat abang mee goreng mamak je ja....
lagi sedap abang makan....
tak reti abang nak makan menda2 macam ni...


Baik lah bangggggg
^____~

Last2 sekali memang jaja jugak yang licinkan semua ...
yang En Zack habiskan just muffin tu jek...
hehheheh

8 Beu-T Is Talking:

kasih suci said...

hahaha...kesian en z...macam2 makanan pelik bini dia bwk balik...org tak biasa makan mmg macamtu

Mamamia said...

susah kn if de lelaki yg x pndai mkn mkanan yg pelik2...hehe

Zue AnnaLeeya said...

wahhhh... jahat tau niat bini en zack nih... hahaha...

somi jaja satu spesis la dgn somi kakzue...
xde maknanya nak ajak dia mkn mende2 gitu...
dia juih bibir jerk...
tak kenyang katanya... huhu

ibuayu said...

husband ibuayu pun sama...benda2 makanan macam ni dia tak layan...tapi ibuayu and anak gemar..keh3
bak kata..dia tekak melayu..

JaJa'Z said...

kasih, benornya tak la apelik mana pun..sebab dia tak pernah makan..tu yg jd pelik..

JaJa'Z said...

mamamia..actually tak la susah sangat..sebabnya lagi senang dia tak cerewet nak menda2 tu..tak mcm kita..wlpun en zack tak makan menda2 tu..tapi dia tak pernah halang kalau jaja nak gi makan ngan kawan2..

JaJa'Z said...

kak zue..selalunya laki memang gitu la kak..dia jarang makan menda2 gitu..lepak mamak je la yg dia suka..hehhe

JaJa'Z said...

ibuayu..sama la huby kita kan..very the tekak melayu..kalau makan pun, just nak jaga hati bini jek..hehhe

Related Posts with Thumbnails