JaJa'Z Latest Stories

Thursday, October 27, 2011

Mari Makan Sushi....


Korang pernah makan sushi? 
korang suka makan sushi?

Wah gitu..awal2 entry dah main soal2 plak...
hehhehe
nak citer pasal sushi ni...
ada setengah orang memang sukaaaaa sangat2 makan menda alah ni..
and ada sesetengahnya plak memang tak bleh nak telan pun..
maklumla.sushi ni dihidang dengan menda mentah2..
salmon mentah..udang mentah..
sebab tu lah ada yang cannot go bila sebut pasal sushi..

Jaja ni pun bukan la kaki sushi sangat..
jaja pun tak ingat dengan sapa jaja memula try pandai makan sushi ni sket2..
yang biasa2 tu bleh la...
itu pun just sushi yang dibeli dr C4 jek...

Dalam hati ni teringin gak nak merasa makan sushi kat Sushi King ke..
tapi selalunya hajat tu memang akan dibatalkan je lah..
sebabnya, tak reti nak order apa..
Jaja ke Zurin ke..sama jek..dua2 tak reti..
end up..kitorang pi akan tempat lain je la...

So, selasa lepas..
jaja gi outing dengan Miza and Nina..
dah lama tak bawak budak berdua tu keluar..
sesaja jenjalan...boring dah dok umah jek time cuti2 ni..

Jadinya masa keluar tu..saja la jaja gi tapau sushi kat C4 tu
dengan niat dihati nak bagi la budak berdua tu mencuba rasa..

Sedap ke cik jaja sushi ni...

Tak habis2 mulut Nina dok bertanya...

Balik malam tu, jaja panggil la budak berdua tu makan..

Ni jek sushi yang jaja rasa sedap mata memandang..
sebab yg lain2 tu macam pelik je bila nak amik...

yang blah kanan tu udang....

telur and chicken floss pun ada...

yang ni yang biasa jaja amik la...
plain sushi dengan crab stick...
kitorang makan sushi ni semua dengan kicap cair jek..
yang dah memang sedia ada jual kat tempat sushi tu jugak..

Memula makan...

ceria jek muka bebudak ni...
laju jek masuk mulut...pastu lama2..bila dah makan empat lima ketul..
muka masing2 dah lain macam...
kembang2 tekak la tuh..hehehhe

Cik Jaja....dah tak leh makan dah...

Nina cakap sambil kerut2 muka dia...

Jadinya sapa yang tak biasa..memang tak tertelan dek tekak..
tengok macam cik jaja korang ni..
segala menda telan...tegok body la plak kan..
hehheheh

Korang semua suka sushi tak???

5 Beu-T Is Talking:

Mamamya said...

akak n anak2 suka...tp baba dia org x suka....:) tp aritu kan kat fb ada satu link ni kata makan sushi nnti otak ada ulat...caittt...potong stim btl!!

JaJa'Z said...

cisss...sapa la yang kata makan sushi nanti otak ada ulat tu..hehhe..tak kena langsung..heheh

Zue AnnaLeeya said...

huhuhu... mmg tokleh telan la sushi nih...

JaJa'Z said...

kak zue..meh jaja belanja sushi nak???

kasih suci said...

mmm bestnye sushi...dah lama x makan sushi kat sushi king...dulu time bujang, selalu lepak makan2 kat sushi king dengan memember...yg paling best adalah golden ball (deep fried egg,shredded crabstick dengan matonis)...myb lepas ni akak boleh try...sedap!

Related Posts with Thumbnails