JaJa'Z Latest Stories

Monday, August 1, 2011

Riang Ria Ke Tutti Frutti ..


Nampak sangat ketinggalan zaman kan...
orang lain semua dah tak larat dah nak makan froyo ni...
jaja jek baru terhegeh2 nak gi...

Well, jaja ni bukannya dok kat kl..cawangan Tutti Frutti mmg la banyak kat sana..
ni pun mujur Tutti Frutti ada buka cawangan kat Kuantan..
kalau tak, tunggu berzaman lagi la baru jaja dapat merasa..

Dan secara tak langsung sebenarnya melengkapkan hajat jaja
nak merasa froyo ni before bulan puasa... :-)

Actually jaja ke TF ni selepas acara gathering blogger2 Kuantan hari sabtu lepas..
dah alang2 ke bandar, memang awal2 lagi dah pasang niat..

sahaja aku nak ke TF selepas gathering blogger untuk makan froyo...

hehheheh
Bila jaja cakap jek nak gi TF lepas gathering tu..
kemain lagi suka si Nina Ngan Miza....

Oh! TF yek Cik jaja? Nina hari tu ada tgk dlm Majalah3
tapi mahal la Cik Jaja...

Bagus la kalau korang tau menda alah tu mahal..
hehhe
tak la korang mengaut topping sesuka hati nanti... :p

Kepada sesiapa yang dok sekitar Kuantan,mana yg tak tau lagi...
TF ni terletak di Jalan Beserah menghala ke Tjg lumpur
berdepan dengan Hotel MS Garden...

Malam kang lepas berbuka puasa bleh gi serbu yek...

Memula masuk, memang teruja dengan hiasan dalam TF ni..
nice sangat2 combination warna kat dlm tu...
dengan hiasan2 yang simple..but so nice...

Masuk2 jek...amik la cup tu dulu yek...
Tanpa disuruh, Nina ngan Miza capai cup yang paling kecik..
hehhehe
tapi cup paling kecik pun..besar la jugak...
tak la besar mcm cup aiskrim rm1 tu..

then terus ke stesen untuk pilih froyo yang korang suka...
mujur la member jaja si Izan tu dah pesan awal2..
jangan amik pure yogurt..memang masam la...awal2 lagi dah avoid perisa tu..
jaja amik perisa coklat ngan vanila..
tapi dlm dok jaga2 tu..bleh plak si Nina tekan pure yogurt...
memang masam la nak telan...
terkemek2 muka minah tu..
hehheheh

Dan seterusnya part paling syok....
part pilih2 topping...

kemain Nina mencedok...bukan Nina jek..
jaja pun rasa macam nak cedok jek semua2 yang ada...

Tang part ni pun sama gak..rambang mata...
Miza tak habis2 dok ingatkan adik dia...jangan amik banyak2....
kelakor la plak minah dua orang ni....

dah boh segala macam topping..korang pi lah timbang...
berapa yang kena, korang hulur je lah duit kat cashier tu... :-)
alah, sendiri nak makan kan..bukan untuk orang lain pun...

Kemain suka minah2 ni dapat ber TF

Semua teragak2 je nak amik froyo ngan segala macam topping...
last2 tak penuh pun cupnya...

ni plak jaja punya...
ada nata decoco, strawberry,longan,chocolate chips ngan cornflakes..

Makan jangan tak makan anak2....
makan puas2....

Cik jaja plak????

ni ha muka orang yg dapat lepaskan hajat nak makan TF...
alhamdulillah....

Brapa kitorang semua kena?
keh keh keh..
jaja punya yang paling mahal....

Alhamdulillah, hajat nak merasa froyo dah tercapai....
Nasi ayam penyet jek tak cuba2 lagi..
maybe lepas2 raya la kot kita sambung semula misi melepaskan hajat ni..
hhhehehhe


20 Beu-T Is Talking:

AnneRaini said...

tp sy suke yang pure yogurt tu...masam2 sedap..hehe

Kalamhati said...

Kak wan jugak yg blum smpi2 lagi ke TF tu..huhu insyaAllah misi pas raya kot..hehe

honey amour said...

sib baik takde buka kat sabah jaja,kalau tak hari2 honey serbu..hari tu dpt rasa sekali for free kat kedai kawan wangsa walk...

~izan~ said...

akhirnyer jumpa jugak TF yer setelah puas pk nk pusing ikot mana hehe..murah dah tu jaja 3mangkuk x smpai 30.anak2 izan bantai 3 mangkuk 50++ huhu..pastu mula la terkial2 nk abiskan

JaJa'Z said...

anne: anne suka yg tu? masak sangat la dear..jaja makan pun terkulat2 muka...

JaJa'Z said...

kaka wan: takpe2..lepas raya bedal cukup2..hehhehe

JaJa'Z said...

honey: mummy ngandung kemain lagi bedal froyo yek..hehhe

JaJa'Z said...

izan: yg jd rm30 tu sebab dah kena warning awal2..and jaja pun dah tau menda tu memang mahal..amik banyak tu pun bebudak tu puas nak habiskan izan...

Linda Yusoff said...

linda suka pure yougurt. sedap. sbb awal2 mkn kat sour sally..bandung mmg amik pure. kat sana TF tak laku sgt kak. dorang havoc dgn sour sally. n yet jauh murah dr TF.

linda nak mkn tp kenang kn SS nun di bndg. lupakan. hihi

Danial Ikhwan Jaafar said...

mahal gile bende alah ni kan??? hahah ada cerita kelakar family hari tu gi kuantan, bertutti frutti. diorang ingat harga dia standard, diorang balon kaw2, sekali tengok harga terkejut beruk HAHAHAAH
tu la lain kali tengok dulu price tag =P

Cik Suheela said...

xdpt rasa lagik huhuhu kempunana T_T

Mamamya said...

yg kat jb ni pun baru buka juga jaja...dia org ada buat promo masa at karnival upin n ipin aritu....dapat gak lah merasa... :)

Zue AnnaLeeya said...

tak pnah pegi lagik nih...
samolah mcm kakwan...
mgkn misi lepas raye... hehehe...

dieya said...

masa dieya try kat kl a few mths back takde mangkuk kaler oren tu, ada yg ijau n pink je. mangkuk ijau tu pun dah gedabak, nasib baik nak isi penuh. kalu tak jenuh nak abiskan.

JaJa'Z said...

linda: akak ada baca entry sour sally tu..tapi tak daya la dik kalau nak kena gi bandung baru dapat merasa..main bedal kat Tf je la.

JaJa'Z said...

Danial: hahha..tu ah..amik sesuka hati..takpe2..uncle jeff banyak duit..huhuuuu

JaJa'Z said...

suheela: takpe2..meh dtg kuantan rasa mehhh

JaJa'Z said...

kak lieya: ni dah takde promotion kak..so, bayar je lah berapa yg kena..sekali sekala kak..selalu tak bleh la..botak kepala..

JaJa'Z said...

kak zue; takpe2..kat kuantan je tu..jalan kan misi anda ok...

JaJa'Z said...

dieya: kalau gitu mmg time tu diaorang nak pekena dieya la agaknya..hijau ngan pink tu dah saiz besar..heheh..

Related Posts with Thumbnails