JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, August 23, 2011

Baju Raya Kita Dah Siappppppp :-)


Aduihhh....ngantuk sungguh mata ni...
mana tak ngantuknya..purata tido sehari dlm 4 jam jek...
kenapa tido 4 jam jek..yang tu nanti jaja cerita kemudian2 ek...

Ni nak menayang dulu baju raya jaja yang dah siap dijahit manik...


Jahitan manik yang simple2 jek..
jaja tak suka jenis yang sarat2 dan berserabut..kalau jahit manik sarat2 sgt..
dah kena handwash plak...jaja ni dah la bangsa malas nak sental2 dgn tangan..
semuanya jaja main lebur jek dalam washing machine....

Nama jahitan manik ni, corak air mata..
tak tau la mana motif air mata nya...bedal je lah...
actually adik ipar jaja yang menjahit ni..kebetulan lepas raya ni
dia dah nak mendaftar belajar kat uum..so, saje je la cari duit poket sket...
jaja pun bagi lebih la jugak kat dia...penat2 dia menjahit kan...
sehelai lagi jaja dah beli jubah...
tapi terlebih labuh plak..so, jaja hantar kat Kak zah dulu untuk potong sket bawahnya..
nanti2 dah siap, jaja tunjukkan kat blog ni yek....

Baju raya korang semua dah siap lom???

10 Beu-T Is Talking:

Cik Suheela said...

baju raya kite pon dah siap.. :)

tapi kte suka yg manik labuci byk2..cuma tang nak basuh baju kte yg berlabuci tu malehhh siket hahaha ;p

JaJa'Z said...

jaja tak minat yg banyak2 suheela...leceh la..pastu jaja ni jenis kasar sket..

Masni Syafie said...

cantik jahitan..ade wat tempahan ker?hehe..suke yang simple2 gak..anak2 masih kecik, so xkesempatan nak wat..beli baju dah siap tp xde manik..he

AnneRaini said...

meriah baju merah tu jaja...baju sy semua dah settle dah jaja..senang.

JaJa'Z said...

masni: kalau nak boleh jek..selain adik ipar..kakak ipar memang amik tempahan jahit manik...

JaJa'Z said...

anne takpe la..kecik molek je badan..jaja ni susah nak cari baju siap terus ni..banyak sangat part yg tak muat..hehehhe

eiela said...

saya pakai baju lama je, cuma letak manik-manik sikit.

Danial Ikhwan Jaafar said...

wah, boleh tahan persiapan raya anda! hahaha

dieya said...

baju raya kita dah siap sebelum puasa lagi tau!
hahaha.. actually kain dah lama hantar kat tailor, baru gi amik, so guna je laa jadi baju raya. jimat takyah beli baru ;-)

Lina said...

adusss lama rasanya dah x jahit manik...ari tu ada jg jahit kat baju anak tp skrg ni dah xde masa (hehe sebenonye malas yg lebih) tp lawo lar jahitan manik tu simple tp lawo

Related Posts with Thumbnails