JaJa'Z Latest Stories

Friday, June 3, 2011

Hidangan Udang Cancel!


Agak frust rasanya kat pasar tadi..dua tiga kali tawaf, 
still tak jumpa udang galah
sampai dah rasa macam putus asa dah...sampai nak beli apa pun
tak tau...

Rasanya ada dekat satu jam jaja dok melilau dalam tu...
Miza yang ikut jaja ke pasar pagi tadi pun
sampai naik pening kepala dengan perangai jaja...

Tapi kan..punya la jakun masuk pasar tadi...
bukannya jaja tak pernah gi pasar, cuma dah lama la tak menjenguk ke situ..
siap jumpa ikan kerapu besar dr budak 2 tahun..
humang aiiiii...sapa lah yang makan ikan2 tu yek...
pastu jumpa ikan pari besar gedabak..ikan tenggiri panjang lebih sedepa..
uish...dasyat2...

Lepas jaja dah frust tak jumpa2 jugak udang..
last2 jaja decide nak tukar menu jek..
Jaja nak buat daging kambing bakar dengan sos lada hitam...


Time ni pun jaja dah siap perap daging2 tadi...
dan pagi2 esok jaja akan mulakan operasi membakar daging2 tu..
then hiris nipis2 macam dalam gambar tu...
cicah plak dengan sos lada hitam...uishhh..sedap tuhh!!!!
ntah2 esok, 'orang2 dapur' yang bedal dulu..hehheheh

Bahan2 hiasan pun dah siap beli semua..
korang doakan jaja berjaya la yek buat hidangan untuk pengantin ni...
kalau tak cantik pun..kita bedal lah sama2...
hehehhehhe

7 Beu-T Is Talking:

SyahmiFikri said...

sedap nya.. huhu

yea.. sedap gak kalu ada udang galah@

JaJa'Z said...

syahmi...tak jumla tu..kalau tak, memang buat udang jek,,,

leyzajamil said...

daging bakar cicah black pepper sos?
pergh!! makan tak hengat dunia nanti.
Entri terkini : Selamat Menyambut Bulan Rejab
Entri sebelum : Anissa yang seksi anggun menawan

Kalamhati said...

sure sok pengantin tk toleh kiri kanan dh penangan daging bakar jaja..hehe

~izan~ said...

wahhh..kecur air liur..mesti sedap punya ni..daging bakar..nak sikitttt

Nur Hawa Mohd Zin said...

rajin akak masak2..heheh

Mamamya said...

huhuuuuu...sedapnya daging kambin.....akak plan nak ke jj arini...ingat nak cari kambin jugaklah sambil nak intai2 roti tortilla...harap2 jumpa lah....

Related Posts with Thumbnails