JaJa'Z Latest Stories

Monday, June 20, 2011

Baju Raya...


Ewah Ewahhhhh...
puasa ganti pun tak selesai lagi..kain baju raya plak yang disibukkan yer!
heheheh
takpe2..ada masa lagi..insyallah nanti settlekan jugak baki 4 hari lagi tu..

Hari jumaat lepas..saja jaja ajak En Zack keluar bandar kejap..
misi nya nak mencari kain baju raya jaja..
En Zack tak yah kecoh2..untuk dia nanti just beli kurtha jek..
sebab mamat tu bukan pakai baju melayu sepasang pun...

Tema tahun ni...
M.E.R.A.H

Jaja tak tau lah kenapa skang ni..jaja agak kurenggg dengan corak baju berbunga2 ni..
nak2 plak kalau bunga2 yang segabak...
lagi la jaja tak berapa minat..kalau ok sket pun corak bunga kecik2..
yang tu bleh la jaja pakai...
Yang corak celoreng2 tu..untuk jaja...dan kain kosong merah tu plak
untuk En Zack...
actually kain untuk En Zack tu jaja dah beli dr raya tahun lepas lagi..
tapi tak di tempah2 sebab tetiba En Zack bantai beli jubah plak untuk raya..
jadinya tahun ni jelah baru tempah yek....
kain En Zack tu just nak tempah mcm corak baju Raihan jek..
kurtha dan jubah maybe cari bila dah dekat nak raya nanti...
alah, setakat baju untuk orang laki ni..bukan susah nak cari pun....
nak2 plak yang badan sekeping mcm En Zack tu..
lagi lah senang nak cari...

dan yang ni sepasang lagi untuk jaja...
apa nama corak ni yek..ada hari tu kawan jaja cakap namanya..
tapi skang ni lupa la plak..
suka kain ni..sejuk jek...lawa pun lawa...
ehehhehe..puji kain sendiri... :-)

Korang semua dah beli ke kain baju raya???

11 Beu-T Is Talking:

Nur Hawa Mohd Zin said...

wah dah ada baju raya dah...awe tk beli pun :)

SyahmiFikri said...

amboi..

merahnya mak ngah =)

dah beli jugak kain baju melayu.. heheh

mzhany said...

erkk, hany tak ada lagi baju raya...haishhh camner ni. for sure tukang jahit taknak trima kalau dah lambat ni....

Mamamya said...

mmg semua org dah sibuk anta baju raya skrg ni jaja....tailor pun dah ramai yg x ambik tempahan...

akak tahun ni tema purple...ulang tayang balik tema masa tahun pertama kawin dulu...maklumlah dah 9 tahun kawin dah x tau nak pilih kaler apa....pastu di tambah pula en.suami tu sgt cerewet memilih kaler yg nak di padankan dgn kulit dia yg x brp nak putih tu.....

akak pilih kain cotton je kali ni....corak bunga halus2...maklum lah badan dah comel.....kene lah pakai baju corak bunga yg comel2 jugak...;)

baju jaja yg kaler grey tu mmg lawa lah.....:) akak pun b'kenan...

Danial Ikhwan Jaafar said...

hahaha takpe, tak salah pong beli kain awal2. hehe nanti tak banyak choice XP

Sue said...

tema pancawarna buleh??

zarazueyin said...

belum beli lagi
kang kalau beli awal terus pakai wat gi sekolah....huhu

Suzie said...

corak tu namanya paisley design,my fav corak ever sbb nampak so classic...cantik la yg tu :p

ziraziz said...

thn ni sy nk bli bju ready made je kak jaja..;p

honey amour said...

halu...halu...

contest yg terpilih ialah---> : sini

jgn lupa join tau :)))

PatinPasta said...

Jaja,
Hamboi.. puasa pon belum dah tayang kain raya ye? Suka tone merah tu, mesti hot nanti korang time raya. Hehe!

Related Posts with Thumbnails