JaJa'Z Latest Stories

Saturday, May 7, 2011

Kerana Mu SimplySiti...

Gara2 tergopoh gapah la tak pasal2 jaja kena beli sekali lagi pencuci muka ni...
terbazir je duit RM30...melayang macam tu jek..
adoi laaa....

Alkisahnya hari jumaat minggu lepas..jaja keluar ke Ktn Parade..
saje je la nak membeli barang2 keperluan sket..
memandangkan lipstik pun dah nak habis..bedak pun dah tinggal tang tepi2 jek..
pencuci muka pun dah puas kena penyek2 baru nak keluar..

Lepas dah membeli menda2 yang lain, jaja pun ke Watson sebagai destinasi akhir..
sebabnya barang2 SimplySiti kan ada jual kat Watson jek..
jaja capai pencuci muka tu..gi kaunter nak bayar..
amik barang dan terus blah jek...

Lepas dari pada tu..jaja terus jalan kaki ke parking lot...
dengan hari tengah panas ya amat tu..memang ingat nak balik jek dlm kepala ni..
tapi bila sampai jek kat kereta...memang rasa nak menyumpah seranah jek.
kat tuan kereta yang parking blah kanan kereta jaja..
dia parking kereta dia punya lah dekat dengan kereta jaja..sampaikan
jaja memang tak boleh langsung nak buka pintu..
bukan setakat nak buka pintu...jaja nak menyelit masuk pun memang tak boleh dah..
betul2 punya rapat dia parking sebelah jaja...
Awat la diaorang ni parking kereta tak reti nak pk langsung kat orang2 lain..
kalau kena kat diaorang, baru tau rasa...

Jaja malas dah nak cakap banyak..nak tak nak kena la masuk jugak
tu pun ikut pintu co-pilot...mujur la keta blah kiri tak parking rapat2..
jaja ni dengan  pegang plastik barang2 lagi..dengan handbag lagi..
jaja main campak cenggitu jek barang2 ngan handbag kat tempat duduk belakang..
pastu terus masuk...
dan la seksa nak melangkah tang handbreak tu..
kalau badan ni kecik lain la cerita kan...
mujur la takde orang lain yang nampak...

Bila sampai jek rumah...jaja check semula barang2 yang beli tadi..
memang sah pencuci muka SimplySiti jaja tu hilang...
puas kelebek dlm handbag..dalam kereta..
sampai sudah jaja tak jumpa...dah la memang pencuci muka sedia ada pun
dah nak habis....nak tak nak...kena la jaja beli semula hari ni...
Eiii...rugi dah rm30 ...
Memang takde rezeki betul...!

12 Beu-T Is Talking:

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe baru cube pakai Organic Aid...simply siti tak pernah lagi

JaJa'Z said...

hawa: alhamdulillah..muka akak bertambah ok lepas tukar guna simplysiti....

dieya said...

bertambah kaya laa tok ti.. k jaja beli pencuci muka dia sampai 2 kali :-D

JaJa'Z said...

dieya: tu la pasal...yang kena beli dua kali ni la bertambah kayappppp..hehhehe

~izan~ said...

uiish..mmg syg tu..mahal ek pencuci dia..tak pernah try..mekap2 dia pernah la =D

pg td dok tnya mas jual kuih tu,mana rumah cikgu jaja,dah tahu dah hehehe

Mamamya said...

la....mcmana blh t'cicir jaja?? x kan jatuh kot....

mmg x der rezeki lah tu....tp mesti rasa ralat kan sbb akak dah penah 2-3 kali mengalami situasi mcm jaja ni...sbr je lah...

sarah-najwan said...

tertinggal kat kaunter tu kot jaja..

xpe la..beli lagi..hehe

akak jugak xpenah guna hak mahal2.sjk dulu sapa loni pakai je shurah..hhee..

JaJa'Z said...

izan: kalau menda2 mahal tu la yang sayang bila tetiba tercicir tu...nak beli lagi bercinta tau..hehhe

izan, kalau umah jaja pun tak tau..memang nak kena la..hehhehe

JaJa'Z said...

kak lieya..rasanya tercicir masa sibuk2 nak masuk kereta tu...geram tau...dah la jaja ni jarang keluar bandar nun...tapi mujur la semalam anak kak zah gi bandar..jaja pesan je al kat dia suruh beli kan...

JaJa'Z said...

kak zia: memang jaja amik barang tu masa kat kaunter kak..yg tu memang pasti...tu lah..dok kalut2 tu la tah kemana tercampak mendanya tu..geram betul..

jaja dah banyak guna produk lain2 kak..tapi tak ada perubahan..but guna simplysiti ni memang berubah..tu yg jaja suka..

Kalamhati said...

salam jaja..

huhu takde rezeki jaja..takpe ada la tu rezeki lain..=)

mcm nak try gak la..sbb ramai dh cakap simplysiti ok..

JaJa'Z said...

@Kalamhatialhamdulillah..lepas jaja guna produk ni muka jaja makin ok..kalau nak compare dengan yang dulu...jaja suggest untuk akak pun guna menda ni..

Related Posts with Thumbnails