JaJa'Z Latest Stories

Sunday, April 24, 2011

Seriusly Tak Menarik!


Tak terkira rasanya malam tadi berapa kali jaja dok tukar ke channel lain,
masa dok tengok konsert AF 9
it's totally boring! tak menarik! nyanyian hampeh! emosi semua ke laut!
takkan la berdebar punya pasal sebab ada operasi gugur
sampaikan persembahan pun sama2 tak best...
dapat pengetua dengan tenaga pengajar yang memang tip top dah..
siap bagi layanan first class lagi tu...

dari 10 orang pelajar yang masih tinggal dan perform semalam..
rasanya takde satu yang betul2 boleh memukau mata juri..
and GOOD JOB kak Ogy sebab bagi kata2 yang memang sedap telinga ni
nak dengar...
rasanya semua pelajar2 ni lagi gerun nak dengar kritikan dr pengkritik2
dari nak buat persembahan agaknya...

Ogy dengan Hattan memang susah la nak suka satu2 persembahan
kalau diaorang rasa memang betul2 tak layak
untuk dapat pujian...
sampaikan dengan lantang Ogy bleh cakap..

Aida! Operasi GUGUR!

Time Ogy cakap tu..mostly tenaga pengajar memang terkejut la...
Dah memang betul...
takde satu pun persembahan yang memukau mata jaja ni..
sedangkan semua pelajar2 ni diberi kebebasan untuk pilih mana2 lagu
yang diaorang suka untuk perform semalam..
jadinya kalau dah diberi peluang macam tu..pilih la lagu yang kaw2
dan yang boleh diaorang bagi performance terbaik..
ni tidak..lagi hampeh ada la....

Bagus jugak la ni AF terakhir...
rasanya dah tak relevan dah nak buat lagi AF ni untuk tahun2 akan datang
semua menda pun dah jadi biasa...
dah takde element2 suprise macam AF yang dulu2...

Keputusan semalam :

Pelajar tersingkir
MIZA

Pelajar digugurkan:
AIDA dan AMIR

Pelajar yang diserap masuk:
FINA(adik Aida) dan Hazama

Hazama ni pun ada orang2 yang pertikaikan...
sebab dia kan dah beberapa tahun dalam industri nyanyian ni
siap nyanyi untuk group Meet Uncle Hussin lagi..
walaupun dari dulu sebenarnya  dia tak dapat peluang nak masuk AF..
so, kita tengok je lah macam mana yek...

Layan Maharaja Lawak lagi syokkkkkkkk

14 Beu-T Is Talking:

Mek Norfa said...

nth apa2 lah AF kali ni xbest langsung.. nyanyi nth apa2 lah..

hanees said...

haah kak, xbes lngsg smlm....layan gak pon sbb nk tgk diorg kena sound ngn kak ogy...
sy rase diorg tu ilang fokus la dok kt umah kace tu, dulu2 kan terkurung aje...so diorg lebey fokus pd klas...
hehehe, panjang lak sy komen...emo smlm tgk AF..hahaha

sarah-najwan said...

akak tgk gak smlm..tapi tang mana tah..suda ketiduran...

last2 angkat mek sarah..tido dlm bilik lgi best..

tadi baca kat mstar sapa yg kene gugur dan disingkir..

akak suka miza..sore dia klazz..tapi nk buat camne..jari jadi juri kanss...huhu

JaJa'Z said...

norfa: betul sangat2 dikkk...serius ly tak syok.....

ibuayu said...

sangat2 bersetuju....

mzhany said...

jaja, tu hazama yg nyanyi utk MUH tu ker? laa patot la rasa mcm eh hazama ni bukan penyanyi ker? huhuhu tp hany pun tak rasa nk tgk AF nih...mcm x kick langsung...

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe memang tak minat AF..mentor ok lagi..peserta pun sikit dan mentor nya mantap! sejak dulu

JaJa'Z said...

haness: sama la..akak pun TERPAKSA tengok..sebab takde citer best malam tu..tapi tang diaorang nyanyi akak alih tgk channel lain kejap..hehhehe

JaJa'Z said...

kak zia: jaja pun sama kak..tgk kejap2 jek...bagus jugak akak tertido..tak rugi mana pun kalau akak tak tgk..layan mek sarah lagi syok...

JaJa'Z said...

ibuayu: kan2..tak syok langsung...

JaJa'Z said...

hany: yup..hazama tu sebenarnya tak berjaya kat konsert prelude masa AF4..sampai ke sudah dia tak dapat masuk..tapi suara dia best..sampaikan dia berduet dengan black untuk nyanyi dengan meet uncle hussin...suara dia pun bleh tahan..

JaJa'Z said...

hawa: compare to mentor..rasanya peserta mentor lagi jauh berbakat..mcm mana la diaorang ni pilih bebudak AF ek...

Salina@IbuAqil said...

Betoi! Betoi! Betoi! Skrg Ibu & Aqil tgh x sabar nak layan Imam Muda Musim Kedua la cik jaja..

JaJa'Z said...

ibu aqil: selalu ter miss nak tgk imam muda...

Related Posts with Thumbnails