JaJa'Z Latest Stories

Thursday, April 14, 2011

Perkemahan Perdana Kadet Polis Plak..

Ampun kan kami penunggu gua
Ampun kan kami penunggu gua
Ampun kan kami penunggu gua....

Ampun! Ampun !
Seriusly jaja betul2 takde mood nak update blog ni..
agaknya mood penat dengan xtvt2 sekolah betul2 buatkan jaja
meng'anak tiri' kan blog jaja ni...

Harap bw jek ke blog member2..nak update blog sendiri..
memang bercinta lahhhhhh
banyak gak cerita yang jaja nak kongsi ngan pembaca2 setia blog jaja ni
pasal orientering,pasal preparation before sukan...
tapi tak tercerita jugak..
tambah plak kat sekolah line internet tengah problem..
lagi la menambah 'perisa' malas tu lagi...
balik umah memang tak daya dah la nak mengadap lappy ni lama2..
tapi untuk ANDA2 yang tercinta...ku gagahi jua lah..hehhehe

Meh jaja nak sambung episod penat yang tak berkesudahan ni..

Habis jek kejohanan sukan hari ahad tu...
esok nya , jaja dah kena ke Taman Pertanian plak...
sebab duty untuk perkemahan perdana bebudak kadet polis...
kalau ikutkan penat..memang penat la...
pagi ke sekolah, then kul 12 pi jenguk bebudak tu plak kat sana
sampai ke petang...

Taman Pertanian ni memang lokasi perkhemahan tiap2 tahun
selain kat Pusat Koko..
Taman Pertanian ni sebenarnya Jabatan Petanian Negeri Pahang
jadinya tempat ni memang penuh dengan pokok2 buah,
kawasan hutan simpan..ada tempat rekriasi..ada tasik buatan..
jadinya memang sesuai sangat la untuk xtvt2 perkhemahan ni..
dan kat sini jugak la sekolah jaja buat xtvt orientering hari tu...

Antara kemudahan yang Jabatan Pertanian ni sediakan termasuk la
khemah2,toilet,dewan terbuka,kawasan memasak,surau
dan untuk xtvt redah2 hutan pun..semua kemudahan disediakan...
nak susur anak sungai..nak panjat pokok..nak buat absailing..
semua nya ada..hehheheh

Cuma part yang tak berapa nak syok nya..dan selalu menjadi tanda tanya..
Jabatan Pertanian ni dapat duit berpuluh2 ribu setahun...
kalau nak booking perkhemahan pun jadual penuh..
pendek kata..Taman Pertanian ni sentiasa padat dengan tempahan..
tapi kemudahan2 yg ada tu tak dijaga rapi or tak di upgrade...
kalau toilet bebudak tu subhanallah..nak masuk pun loya...
dengan rosak nya..dengan padatnya..
yg datang camping beribu2..tak kan la cukup dengan shower yg tak sampai
10 batang tu...ayo yooooo
pastu kemudahan2 yg ada tu siap ada yg dah reput..semak samun...
ish..memang tak puas hati lah...
Agak2nya pi ke mana lah yek duit2 yang dibayar untuk booking tapak camping tu kan?
^___~

Hahahhaha..
citer tak jugak..membebel jek banyak jaja ni...
ok ok....

Moh kita layan gambo yek....
Ni antara kawasan tapak perkhemahan...
perkhemahan kadet polis ni melibatkan semua sekolah2 dalam daerah Kuantan..
anak2 jiran jaja pun ada sekali camping kat sini..
Yang ni khemah yang sedia ada kat tapak camping tu...
tapi selalunya sekolah jaja jarang dapat dok kat khemah mcm ni..
tak tau lah kenapa...
last2 bebudak ni dok dlm khemah yang kena pasang sendiri jek...
jadi lah yek anak2 weh...
Ni dewan terbuka...
kalau blah2 malam ada ceramah ke apa ke..semua berkumpul kat sini lah...

Hari isnin tu jugak jaja bawak makanan dr kantin untuk bebudak jaja..
sian diaorang semua pakat2 buat muka kelaparan..
hehheheh
Gambah blah kanan(atas) tu..sebenarnya bilik kabin untuk kegunaan guru2..
dulu2 jaja and the geng lepak2 dlm tu la..
ada katil, ada aircorn..setakat 10 orang bleh lagi nak tido dalam tu..
tapi masa jaja gi baru2 ni..
mujur jek jaja nak terjerlus jatuh ke bawah..
tapak kabin tu dah reput rupanya...kayu lantai dia dah reput..
jaja pijak melendut2..nak jalan pun takut..
kalau tak, tak pasal2 ada free show kaki seksi bawah kabin tu..hehheheh
Student pompuan ada 19 orang..khemah yg dibagi hanya 3..
gila ke apa nak sumbat 19 orang dlm khemah2 kecik tu...
mujur la jaja bawak lagi 3 biji khemah..
kalau tak, jadi sardin la bebudak tu...
dah la dapat lokasi tengah panas..adoila...memang kesian la 
sangat2 kat bebudak tu semua..
banyak la xtvt selama 4 hari bebudak kadet ni camping...
antaranya kadet berpasukan,jalan lasak,rempuh berhalangan,kawad individu,ikhtiar hidup
dah la first day tu kejap2 hujan..kejap2 hujan...
mau la bebudak comot2 sakan beraktiviti..
smart kan bebudak ni dengan uniform 'berjambul'...
ni skuad kawad berpasukan..
macam2 warna jambul ni...ada merah, ada biru, kuning,hijau, putih...
sweet jugak ek...
Dua hari jugak la jaja duty kat Taman Pertanian ni..
tak larat dah rasa badan kul 5 petang baru nak balik umah...
owhhh..sangat2 la penat...
sebab tu la blog jaja ni pun tak berupdate2 gak..
blog ni pun sama2 penat gak..
hehehheheh

10 Beu-T Is Talking:

mzhany said...

jaja, beshnye camping..lama sgt dah tinggal camping ni, time skolah dulu, asal ada camping, sebok nak join...

dieya said...

tuan penat.. blog pun penat yek..

Mamamya said...

hamba memahami kepenatan yg dialami...:D it's okey jaja,mmg letih akak tgk cikgu2 sekarang ni kan...mcm2 aktiviti kene buat utk student....tgk adik ipar tu t'kejar2 ke sana ke mari...hujung minggu pun kene pi sekolah.....

Mama Gee said...

menyeronokkan...
teringat plak zaman sekolah2... :)

Nur Hawa Mohd Zin said...

i like camping

JaJa'Z said...

hany suka camping ek? jaja tak suka..hehhe..sebab tak suka keadaan peluh2..panas pastu nak mandi pun susah..hehhe

JaJa'Z said...

diea; blog dan tuan dia kena lah selari..

JaJa'Z said...

mamamya: betul kak..penat sangat rasa..ni jaja tak amik tuisyen kat sek setaip sabtu tu..kalau tak lagi la...penat2 pi sek tapi budak yg dtg 5 orang..tention jek..

JaJa'Z said...

mamagee; seronok memang la..tapi penat mama....

JaJa'Z said...

hawa; i dont like...hehhehe

Related Posts with Thumbnails