JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, March 23, 2011

Sessi Amik Result SPM...

Akhirnya segala persoalan dah pun terjawab...
siapa best student, berapa peratus lulus,berapa GPS sekolah..
brapa orang fail,berapa orang cemerlang..
Kali ni mood jaja nak snap2 gambo kat dewan tadi tak berapa nak ada sangat..
just amik beberapa keping ni jek..
maybe sebab jaja tak jadi guru tingkatan form 5 last year..
cumanya jaja excited nak jumpa bebudak ict jaja je la...

Result agak lewat la jugak diedarkan pagi tadi sebab terpaksa sorting
sekali dengan sijil2 bebudak ni..
dalam pukul 11 lebih jugak la baru bebudak ni dapat tengok slip 
masing2.. 
Ada yang senyum..ada yang memalu..ada yang buat muka frust..
dan tak kurang juga yang buat muka tak puas hati...

apa pun jua reaksi diaorang,memek muka diaorang..perasaan diaorang
terima je lah seadanya...
itu lah semuanya hasil titik peluh anda2 semua selama 5 thn
belajar kat sek menengah ni...
tak guna dah nak menyesal..tak guna dah nak merungut..
hidup perlu diteruskan...
lepas2 ni pilih la jalan yang terbaik untuk tentukan masa depan
korang sendiri... 
Tetapi yang buat jaja lega sangat2..
alhamdulillah...result ICT masih mengekalkan 100% lulus...
walaupun result tak cemerlang mana..tapi sebab dah lulus tu...
kurang2nya lapang la dada jaja ni sket... 
Ni antara booth kolej2 yang datang untuk buat promosi..
tgk gaya ramai student2 yang berkunjung2 ke booth2 yang ada tadi..
harap2 diaorang dapat tentukan hala tuju hidup diaorang lepas ni..
sambung la belajar selagi boleh...
panjang lagi perjalanan hidup yang perlu ditempuh lepas2 ni....

8 Beu-T Is Talking:

dieya said...

congrats cikgu ict cute! 100% lulus yeahhh!

JaJa'Z said...

tu lah dieya..syukur sangat..harap2 cikgu ict form 5 thn ni akan sambung la rekod ni utk tahun ni jugak...

Mamamya said...

alhamdulillah n tahniah..berkat kesungguhan cikgu yg mengajar....

p/s:jaja...sori td x relpy chat kat fb...x sempat,tetiba firas menangis....sori dear...

::Azura Rahman:: said...

booth shahputra x de ke?.. huh!

Ogy said...

ICT tu apa ya ja...hik3....

JaJa'Z said...

mamamya: thanks kak...kena la mantapkan lagi..supaya tahn ni pun still kekal lulua 100%

JaJa'Z said...

kak zura: orang2 shshputra eksen..tak mau mai sini...

JaJa'Z said...

mamagee: ni tak tau orr saje2 gatal tak tau ni? hehhehe ict=information and communication technology la mamaaaaa

Related Posts with Thumbnails