JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, March 8, 2011

Ni Dia Udang Nya....

Ni la rupa udang galah yang dah selamat masuk perut jaja semalam...
bleh tahan gak besarnya...penyepitnya pun panjang..

Jaja balik dr sekolah semalam,En Zack beria suruh jaja tgk 
udang yang dia pancing tengah hari tu...
Patut la sakan sangat suruh tgk..rupanya ada se ekor yang besar...
dan seperti biasa lah..yang besar ni sah2 la untuk wife dia yg 'comel' ni kan..
tuan yang mancing tu makan anak2 udang galah jek 2 ekor...
hehheheh
dah selebihnya lagi 5 ekor, jaja bagi kat Kak Zah anak beranak jek makan..
jaja goreng siap2 pastu pass kat Miza...

Bagi udang posing dulu before kena ngap!
nampak mcm tak berapa besar, but trust me...agak besar la..
tapi jangan la compare ngan lobster ke..udang galah pancing kat sungai ke..
sah2 la ada lagi yg lebih besar kan..
tapi untuk En Zack yang gi mancing kat kolam jek..
bila dapat besar mcm ni, kira bleh senyum lebar dah la...
kata En Zack, sampai melendut batang joran dia masa nak tarik udang ni kedarat...
heheh
rupa2nya dapat 'habuan' besar....
Penyepit dia tu jaja tak tanggalkan pun..masak sekali terus dlm kuali..
jaja just gaul udang dengan garam kunyit..pastu boh sket sos tiram..
sampai ke ujung penyepit jaja mamah...
sampai sakit2 bibir..maklumla kat bahagian penyepit tu kan tajam2...
hehhehe
dasar buruk lantak betul kan...

Yang nak merasa, jom kita gi mancing sama2 nak????

4 Beu-T Is Talking:

Mamamya said...

x jemu ke en.zack ni memancing jaja?? kenapalah rumah kamu jauh sgt nun di kuantan.......sob3....

JaJa'Z said...

kalau nama kaki pancing tu..mana pernah jemu kak..tapi zack ni bukan pemancing tegar..just gi sekali sekala jek..ada kawan zack lagi la..seminggu sampai lima enam kali gi mancing udang..blom tambah lagi weekend gi naik bot mancing kat sungai...zack bukan jenis gitu la....

tu la..jaja soh pindah sini tam mbohhhh..hehheh

Mamamya said...

en.kmdo ni dulu kaki pancing laut dalam....dulu2 lah masa blm ada anak...skrg dah lama x mancing...

uikss...bukan x mbohh syg oiii...klu blh mlm ni pi angkut barang...ngeeeee....

JaJa'Z said...

zack setakat kat kolam bleh la kak..naik sampan mau muntah hijau mamat tu..hahahha

Related Posts with Thumbnails