JaJa'Z Latest Stories

Thursday, February 24, 2011

My New Beauty Regime..Beauty La Sangat!!!

Apa la korang ni...
jaja tanya pendapat korang kot2 ada sesapa yang pernah guna produk2
dari SimplySiti ni..
alih2..korang plak yang tanya jaja yek...
hehhhe sabar je lah...

Kalu nak cerita pasal produk2 kecantikkan ni..
jaja memang la bukan orangnya...
jaja memang takde guna satu2 produk kecantikkan khas..
dan jaja jugak...bukan jenis yang ber facial jek tiap2 bulan..
dan bukan juga jenis suka perabis duit untuk menda2 kecantikkan ni..
But well....women is still a women..sapa yang tak nak jadi cantik kan...

Jaja sendiri sebenarnya tak tau apa produk yg sesuai untuk kulit jaja
dulu jaja pernah guna satu produk ni..produk S*****A...
tapi produk dia semua ciput2..tapi harga agak mahal..
Ishhh..bukan jaja la nak perabis duit nak beli menda2 mahal gitu..

Lepas nampak macam takde perubahan, jaja try pulak produk S**I R***A
tapi tetap sama jugak...tetap takde perubahan..
kulit macam kusam..kecerahan tak sekata..rasa macam kulit bercapuk2 jek
pendek kata..takde la pandang cermin then bleh kata 
'Wowwww! putih gebunya kulit kuuuuu'
Takyah mimpi lah yek...
memang takkan dapat cakap macam tu...
pastu muka makin banyak naik white head kat hidung ngan dagu..
jerawat pun mencanak2 naik..

Lepas pk punya pk..nampak gayanya kena try produk lain plak...
Tapi yang tak tahan tu...
kenapa pilih SimplySiti???
Emmm..nak amik aura kulit siti yang mulus tu kot....ke nak amik aura suara sedap
hahhaha
 iyoooolah sangat...semua tu takde kena mengena....

So, last week masa gi melawat member jaja kat KMC..
jaja pun try survey  produk2 ni kat Watson Megamall...
Actually memula jaja just beli pencuci muka C Bright tu..dalam dua minggu lepas..
lepas try tu, rasa mcm ok..sebab tu jaja try tambah produk2 lain..
kiranya nak completekan satu set la...

Yang ni adalah set pencerah SimplySiti..
tapi bukan jual satu set ek..korang kena beli satu2 lah...

C Bright Cleansing Foam 
Rm24.00 
Cuci dua atau tiga kali sehari...
C Bright White Toner
Rm29.00(rasanya lah)
Lepas cuci muka tu..spraykan toner ni kat tapak tangan kita then korang boh kat muka..
tepuk2 dengan lembut kat pipi2 yang gebu itu sampai la toner meresap ke dalam kulit... 
C Bright Simply 5 Cream..
Rm49.00(Rasanya lah)
ada sunblock and merangkap foundation jugak...
Cream ni korang pakai blah siang time nak gi kerja tu...
C Bright Radiance Dual Serum
Rm52.00(Agaknya lah)
krim ni pakai sebelah malam..lepas dah tepek toner tu kat muka..then korang
boh plak serum ni keserata muka korang....
dan biarkan semalaman...

Selain dr barang2 yang jaja tunjuk ni ada jugak 

C Bright Cleansing Lotion 
bertindak sebagai lencuci kedua selepas cleansing foam..bleh gak guna sebagai
makeup remover...

dan last sekali
C Bright Exfoliant
yang korang bleh guna sekali seminggu as a week treatment untuk membuang
sel kulit mati...untuk menjadikan kulit kita jadi lebih cerahhhhhhhh...

Rahsia ku Kini milikmu..Awwwww

Hehehheheh
tak bleh blah betul la jaja ni kan...

Gedebak gedebuk dalam Seratus lebih jugak la melayang hari tu..
tu pun mujur lotion dan exfoliant tu jaja hold dulu...
kalau tak..mau makan dekat 2 ratus jugak..
Yang tu, next2 gaji la plak pk...
Kopak dah poket makcik...

Dan sebagai penghargaan korang beli produk2 ni...
dapat la free gift dr SimplySiti 
SimplySiti Gorgeous Lip Colour... 
Debaran Cinta lagi tauuuu....awwwww :p
tapi tak la plak jaja try lipstik ni lagi..kotak pun tak buka2 lagi...
nanti2 lah, tunggu Revlon jaja habis dulu...

So, ada sesapa yang teringin nak mencuba produk2 dr SimplySiti??
jom kita cuba sama2 yek......

Jaja'Z: Tetiba rasa mcm nak nyanyi lagu Cindai! hahahhah

13 Beu-T Is Talking:

mzhany said...

waaa jaja, dah guna simplysiti eh...huhu ok gak tuh...nnti bg testi eh

ardinihumaira said...

dni guna bedak compact simply siti.. tapi jarang guna sebab cam tak kena ngan kulit kering.. nanti nak beli c bright lak :D

JaJa'Z said...

@mzhanyjaja baru jek nak mencuba hany..tak tau lagi kesannya mcm mana..makin ok ke..tak ke..kena tunggu beberapa bulan lepas ni lah...

JaJa'Z said...

@ardinihumairabedak compact dia agak mahal jugak kan dini..rm52..dah la takde refill..yang harga rm28 refill ni pun kaang2 bercinta nak beli...skang ni akak just try skin care product jek..makeup2 tu ketepikan dulu la...nanti2 bleh try...

JaJa'Z said...

This comment has been removed by the author.

Lelord said...

hehehhehe akak balik cuti ni mencoba safi rania gold

JaJa'Z said...

kak lela: yg tu la yg jaja dah try tu...tapi non adooo..sama jek..hehhehe

azila said...

waaa...cepatnya p beli,hheheh.selamat mencuba jaja:)

JaJa'Z said...

zila: actually masa jaja keluarkan entry first tu..jaja memang dah beli pun produk2 nya..hehhehe

Mamamya said...

wahhh...tq..tq..tq...lah jaja...syg awak lah...mcm tau2 aje akak nak try produk ni...mmg dah lama rasa mcm nak try tp x p beli pun lagi...sblm ni akak pakai NUTOX ala..yg duta dia fazura tue...tp mcm x der perubahan lah....(gatai la tu kan..nak try yg lain plak...) kene tunggu pencuci tu habis lah baru nak pi cari simply siti ni...kot2 jadi lawa cam dia kan....ngeeeee (xder maknanya....)

JaJa'Z said...

kak lieya: jom2 jom kak...mana tau lepas dah lawa mcm kulit siti..suara kita plak jadi lemak merdu..best jugak kan..hehehheh

Syue Mustafa said...

Ku tetap setia kepada Body Shop...

JaJa'Z said...

skin care body shop??

Related Posts with Thumbnails