JaJa'Z Latest Stories

Thursday, February 24, 2011

Melayan Nina Si Gedik....

Hari sabtu lepas masa melawat Yani kat KMC,
jaja heret sekali minah gedik ni...
suka kemain dia bila jaja cakap nak ajak dia keluar gi town..
dan2 tu terus mandi and bersiap...
yang dia suka sangat tu bukan apa..sebab kakak dia tak dapat ikut sekali..
kebetulan Miza ada sekolah ganti...terus si Nina balas dendam...
hari tu kan jaja dok bawak Miza jek keluar...mau tak hangin minah ni...
sampai mengamuk2 hentak2 kerusi lagi Kak Zah bagitau...
dasyat la Nina ni...

Syok nya ajak Nina ni..ajak la dia pi mana pun, semuanya dia ikut...
jadinya sebelum melawat Yani, jaja bawak dia masuk Megamall dulu..
kebetulan Yani plak minta jaja belikan Femous Emos ni...
sesambil tunggu mamat tu bungkus2 cookies..jaja pun macam biasa la 
suruh Nina posing2...

Ha,cepat Nina...amik gambo depan Femous Emos.. 
Sedap jek tgk biskut2 ni..nak jek tapau bawak balik semua..
100g sampai dekat 9 ringgit wehhhh...
tak kuasa jaja...mahal amat...
sekali sekala bleh la...nak ngengada layan tekak..

Pastu pi lak Mcd... 
Cepat Nina..amik gambaq kat McD plak...

Ish..malu la Cik Jaja.....

Nasib kau la Nina weh..
sapa suruh ikut Cik jaja..memang kena jadi model je la...

Kat McD jaja beli fries yang dipesan dek Yani...
dahtu takkan nak beli fries jek...
sekali harung Jaja ngan Nina sekali bantai makan McD..
Minah gedik tu ada hati nak order Big Mac kauuuuuu.....
mulut cinonet..makan nak besar2 punyerrrr..kang tak habis..Cik jaja jugak la
yang jadi 'tong sampah' hang...

Takyah Big Mac..amik cheese burger jek..kang tak habis baru tau...

Cheese burger untuk Nina and Quarter Pounder untuk Jaja..

Kejam tak?? ..melawat orang sakit tapi pi bantai makan McD depan dia..
hehehhe
nasib la kan...Yani kan tengah berpantang..makan je lah fries tu...

Lepas dekat 2 jam melawat Yani..
kitorang berdua blah la balik tapi sebelum tu masuk semula Megamall untuk sessi 
menghabiskan duit..

Nina teman jaja masuk Watson..gi Nagoya pilih2 kain...
jaja yang nak beli kain..tapi dia plak yang macam mak nenek pilihkan kain untuk jaja
dah la yang dipilih tu semuanya stail budak2 jek..
ish ish ish...
Dia teman jaja masuk kedai kasut..gi kedai buku..gi bakery...
senang citer segala tempat masuk la..

Bila dah penat berjalan 'tawaf' Megamall...
jaja offer la Nina makan..kesian la plak kot2 dia lapar...
tapi bila tanya nak makan apa..semuanya dia jawab...

Tak tau! Ikut Cik Jaja la....

Emmm..makin buntu la kepala Cik Jaja hang ni nak pikiaq....
last2 kitorang masuk Kenny Rogers jek...
lagi pun dah lama jaja tak gi KR..kalau kuar ngan En Zack jangan harap la 
dapat makan kat KR..mamat tekak melayu tu mana la layan makanan2 mcm ni..
dia nak nasi ngan kari kambing jek..
hehhehe
Bergambar ala2 model minah ni...
nyampah iiiii..... 
Ni Nina punya....opsss..Jaja tipu!
Ni Jaja punya la..hehheh
Quarter black paper chicken,mashed potato,cheezy macaroni ngan potato salad..

Nina eksen..order spagetti..kemain lagi minah tu..
jaja tanya dua tiga kali kat dia..kompem ke nak makan spagetti..

Yerrrr..Nina nak spagetti...

But end up...makan suku pinggan jek..pastu tak habis sebab kenyang dah..
dah ku agak..takkan habis punya... 
Muffin ni kemain dia nak..last2 ke perut Cik Jaja jugak masuk nya....

Ni la penangan kalau bawak Nina..segala menda makanan tak habis..
tapi cuba bawak Miza..segala menda licin dimakannya..
hehehheheh

Tak kisah la..walaupun kadang2 geram melayan kerenah Nina gedik ni..
tapi tu la jugak penghibur jaja ngan zack kat umah ..
mula la rasa sunyi kalau bebudak ni takde....

Dengan sapa lagi nak menumpang kasih..anak pun takde lagi :(

2 Beu-T Is Talking:

Mamamya said...

iskh2..x suka tau statement yg last tu....x mo sedih2...insya'allah ada rezeki jaja n zack nnti....amin.

JaJa'Z said...

@Mamamyasaje je tu kak..insyallah mudah mudahan yek..aminnnn

Related Posts with Thumbnails