JaJa'Z Latest Stories

Sunday, February 13, 2011

Cerekarama 'Ampunkan Daku'


Seriusly rugi sangat2 kalau korang tak tgk cerita cerekarama lakonan 
Sheila Rusly ni malam tadi..
10 bintang jaja bagi kat pengarah ngan pelakon2 
cerekarama 'Ampunkan Daku' ni tau...

Jalan cerita memang ada mesej tersendiri yang nak disampaikan..
selain dr untuk membuka mata masayarakat berkaitan dengan isu buang bayi 
yang jaja rasa makin berleluasa sekarang ni...
juga untuk memberi kesedaran kepada golongan2 remaja yang hamil diluar nikah..
sebenarnya ada tempat untuk mereka mengadu..ada tempat
untuk mereka berlindung serta menginsafi diri mereka sendiri..dari diaorang
dok buang bayi tak tentu hala...

Lakonan mantap barisan pelakon Sheila Rusly,Fauziah Nawi,Zamarul Hisham
dan yang lain2 tu memang patut dipuji..
memang menyentuh hati terutamanya bila tgk segala rintangan yang terpaksa dilalui
oleh Sheila Rusly sebagai penaung rumah KEWAJA...

Apa dia KEWAJA ni?
KEWAJA bersedia membantu gadis dan wanita yang bermasalah. Terutama mereka yang menghadapi masalah pribadi yang serius akibat pergaulan yang terlampau atau terjebak dalam aktiviti yang tidak bermoral. Kami MENYELAMAT - MELINDUNGI - MEMBIMBING - MEMULIHKAN mereka yang benar-benar ingin berubah dan kembali kepangkuan keluarga dan masyarakat. Jangan ragu dan malu. Hubungi Kem Modal Insan Kewaja. Kebajikan Wanita Tanggungjawab Kami: Wanita Didahulukan Maruah Diutamakan. Tel: 019-9886884 - 24 Jam.


Sebenarnya KEWAJA ni memang wujud..
Ia adalah satu badan yang brusaha untuk membantu2 anak2 gadis yang bermasalah
terutamanya yang hamil diluar nikah...


Syabas Sheila!

14 Beu-T Is Talking:

Lelord said...

bestkan citer ni..

akak kagum ngan Shiela Rusly..

JaJa'Z said...

tu la..lakonan citer2 dia memang best..cmpare to cerita last week yg sket2 menjerit2 jek..

Izan Ishak said...

izan pun dok tgk citer ni malam tadi. mmg meleleh air mata! syabas sheila rusly~

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

tgk gok cite ni mlm tadi, tp tak sapai abes..
huhuhu, mmg jln cite yg cukup menarik..
geram seh, bdk tu biadap ngan mak die.. eee, rase cam nk lempang aje..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

kakD pun nk bg 10 bintang jg...memang best btoi...

kisahwanida said...

cerita memang best...! suka sangat. byk pengajaran yang kita dapat

Syabas Shiela & Jinggo

Mamamya said...

mood masih sedih lagi..... :((((( moga ada kesedaran pd insan2 yg berkenaan....

mzhany said...

jaja, besh kan citer nih. sheila punyer cerita memang mantop kan...

JaJa'Z said...

izan: jaja memang dah meleleh pun..sedihhhhh

JaJa'Z said...

leily: budak biadap dengan mak dia..? part yang mana ni? hehhe..

JaJa'Z said...

ladyzul: tu lah..kalau ada 100 bintang..jaja bagi seratus bintang kat semua pelakon2 dia...

JaJa'Z said...

wanida: betul2 sangat2 kan..cerit ani sarat dengan msg...pengajaran yg betul2 berguna...

JaJa'Z said...

kak lieya: sabar kak..jaja paham akak...semoga dibukakan hati2 diaorang ni dr berbuat dosa...

JaJa'Z said...

hany: satu yg jaja perasan..kalau cerita2 laki bini ni memang best2..

Related Posts with Thumbnails