JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, January 25, 2011

Projek Bakar Sate

Ni la projek ngan jiran2 sedapur jaja malam isnin lepas...
siang tu masa jaja nak gi pinjam pengukus kak zah,nampak la diaorang laki bini 
dok potong daging ayam kecik2...
aik? ni lain macam jek gayanya..macam nak buat sate jek..
rupa2nya betul...
dah kebetulan jaja pun nak buat kek kukus..so, segali gus buat jd menu mlm tu terus..
seratus lebih cucuk jugak dapat..puas la jugak kitorang makan time tu..sampai sengkak2 perut
^___~ 
En Zack for sure la kena jadi tukang bakar..
Miza take over tugas jaja mengipas kejap..giler ke apa!
kipas sate guna penutup periuk...sampai naik kebas tangan2 ni mengipas.. 
puas hati dapat makan sate Kak Zah ni..
dah la besar2 isi ayamnya..kalau buat jual ni mau rm0.80 sen secucuk..
hehhehe
kalah sate Hj Sahmuri...
alah, buat besar2 pun sendiri makan jugak...makan biar puas...
dah alang2 nak buat tu kan...

Bila buat projek makan2 kat belakang umah kitorang ni..
bebudak ni la yang paling excited! 
Nina dan anak2 jiran umah ke 3..
Syakir,Syamil and Syanaz...3 beradik yang giler2 punya buas!
yang paling tak daya jaja nak melayan si kecik Syanaz tu..
sket2 dia ajak jaja main
sep sep sep! tom tom tom...
hahahha
dah la lagu berterabur..tepuk2 tangan pun terabur jugak..
last2 cik jaja korang ni jugak yang nyanyi.... 
hidangan malam tu...
sate dengan set2 sampingan..kuah kacang, timun..tapi nasi impit tak menjd plak..
kak zah kata terlembik..last2 ke tong sampah jek..
jirang sebelah lagi bawak keluar kacang kuda rebus, kepok goreng dr kelantan
pastu ada teh tarik dan kopi o kaw!!!

Dan dari jaja semestinya... 
kek coklat kukus...!
licin semua skali kena bedal..sampaikan si Syanaz mengamuk time jaja nak basuh pinggan kek ni..
sebab dia nak jilat lagi coklat2 yang dok meleleh2 tu..
ish! sabar je lah budak kenit tu...

Alhamdulillah, kenyang kemain malam tu...
lepas makan berborak sakan kitorang kat belakang umah sampai ke lewat malam..
dengan jaja2 sekali lupa daratan yg esoknya nak sekolah...

Jaja'Z: Sebulan takyah makan sate!

6 Beu-T Is Talking:

ibuayu said...

seronok duk kawasan kejiranan macam ni ye

mzhany said...

beshnye....lama tak makan sate nih..owhhh teringin jugak...

Kniedaz said...

wah rajin betul korang wat makan2 kan..

Mamamya said...

sungguh meriah....n as usual sgt jeles tau jaja dapat jiran2 yg happening mcm dia org nie.....

mmg nampak sedap sgt sate tue.....makan 5 btg dah kenyang kot....;)

dieya said...

kesian syanaz penyek kena himpit dek abg ngan kakak yg dah beso2 tuh.

choc cake tu mmg sangat menggoda okay! kelakar laa syanaz.. ngamuk coz tak sempat menjilat pinggan :-D

Citarasa Rinduan said...

wah..
kalau ayu ada jiran begini..harus ayu merajinkan diri..
suka dgn kejiranan jaja...sangat harmoni

Related Posts with Thumbnails