JaJa'Z Latest Stories

Saturday, January 29, 2011

Merentas Desa Dalam Hujan...

Semalam sek jaja ada acara merentas desa..
memandangkan semenjak dua menjak ni dok ujan jek..risau la jugak kan
takut time dok merentas desa tu hujan lebat jugak..
tapi nak tak nak acara tetap kena on..kalau tidak, kacau la ke hari lain, lagi la susah..
Cikgu2 yang over!
pagi2 dok bz amik gambo..bebudak yg nak berlari
cikgu2 yang terlebih suka... 
ni cikgu2 yek..bukan anak murid..hehhehe 
semata2 'lakonan'!
pantang tgk orang angkat camera..dan2 terus in action..
ketua bagi taklimat untuk penjaga masa penamat... 
yang berkain hitam tu..tu la Pengetua jaja..
ni la Pengetua yang paling sporting jaja pernah jumpa setakat ni...
dah la sporting, kepala pun sama sempoi gak...
ada jek ayat2 dia yang buat kitorang ketawa berdekah2...
kalau Pengetua yang dulu2..wassalam la nak borak2 sekali...

Acara yang sepatutnya mula kul 8.30pagi dok drag jek
sebab kejap2 hujan turun..
asal baru jek nak start..hujan turun lagi... 
last2 kul 9.30pg baru bebudak ni bleh dilepaskan...
hujan tetap hujan jugak..just renyai2..dengan harapan jangan la turun lebat2..
kesian gak kat bebudak ni... 
Ni check point ke 3 rasanya... 
bebudak dok semangat lagi lari...
bebudak ni dengki jek tgk cikgu2 dia ni dok meronda naik keta..
nak tumpang??? kem salam yek...
korang lari la puas2... 
merentas desa kali ni jaja ngan sorang lagi cikgu kena jaga check point last sekali..
nampak tak getah kat kaki payung tu..tu la bukti check point yang jaja kena edarkan
kat bebudak masa diaorang lalu check point ni..
payung memang dah sedia dah..walaupun cuaca time tu okeh..
tapi tanda2 nak ujan lagi tetap ada... 
laluan yang jaja jaga ni just untuk semua pelajar form one lelaki perempuan
dan juga laluan semua pelajar perempuan lain..
pelajar lelaki form 2,3,4 and 5 kena lalu jauh sket..
time ni bebudak dah pancit!
maklumla check point last sekali...ujan pun dah mula rintik2...
bebudak yang lalu pakat mengadu dahaga,penat...semput lah..
sabar la, nama pun berlari, mesti la penat kan.... 
sambil pegang payung..sambil edar getah... 
time ni ujan memang lebat sangat2...
kesian kat bebudak ni..baju basah lencun..kasut penuh air...
dah la penat..kena la plak berlari dengan kasut ngan baju yg makin berat.. 


hampir kul 11 jugak acara merentas desa selesai..
sampai kat sek, semua budak pakat serbu kantin sebab masing2 dahaga...
air free yg cikgu sedia tak cukup puas nak minum agaknya...

kul 12 bebudak ni pun selamat balik..
walaupun sederhana ,tapi penat kemain badan jaja ni rasa...
maybe sebab kena hujan..kepala pun berat jek..
balik sek semalam jaja terus mandi then terus tido...
mujur la takde makhluk yang kacau jaja tido..
hehhehehhe

Jaja'Z: Dah lama tinggalkan acara merentas desa..

2 Beu-T Is Talking:

★★★ MIRUL ★★★ said...

terigat time mrtas desa dlu.....mirul lari spruh je...x lrat...jauh gler...skrg lalu jln 2 ngn moto pn terasa jauh lagi...huhuhu

JaJa'Z said...

mirul: ni la kaki cengelat time merentas desa dulu2 ek....kalau anak2 murid saya cengelat tumpang kawan2 naik motor...

Related Posts with Thumbnails