JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, January 11, 2011

Jalapeno Cheese Sauce....

Ramai yang tanya jaja..apa dia sos keju jalapeno ni...?
kalau korang pernah makan cheezy wedges KFC, ni la dia sos yg warna kuning tu..
yang memang sedapppp giler2 tu..kalau makan, sampai nak terpejam2 mata!
hehehhe
dan sos ni jugak la yang jaja letak masak buat tortilla kelmarin...

Setakat yang jaja cari, memang tak pernah jumpa lagi sos ni kat mana2 pasaraya..
kalau ada sesapa yang jumpa, tlg la bagi tau jaja ek...
memang jaja nak borong banyak2...

Alkisahnya, jaja pernah buat entry pasal cheezy wedges ni..
jaja dok sebut2 la pasal sos warna kuning tu..
sampai la member jaja, Kak Zura ni msg jaja kat Fb ..
then dia bagitau jaja ada jumpa orang jual sos tu...
Uishh!!!
dengan sepantas kilat!
kitorang berdua terus order jalapeno cheese sauce tu..
and jumaat lepas selamat la sampai menda alah tu kat Kuantan ..
Jaja pun dengan semangat terus gi umah Kak Zura dengan over excitednya...
Ni dia rupa serbuk sos keju jalapeno tu..
dia dalam bentuk serbuk.. 
bila nak makan, kita bancuh serbuk sos tu dengan air panas...

Tapi kalau setakat bancuh sos tu jek, apa barangkan..
dah alang2 tu..jaja pun bedal la beli menda alah ni... baru la kena nak makan dengan sos tu kan..
 Frozen potato wedges..Giant mari...

dan petang esok nya terus jaja goreng wedges ni..bancuh sos jalapeno cheese...
boh sekali dengan mayonissss..
Serius sedap!!!!
Sejibik la ...sama macam KFC punya...
selalu dok komplen sos tu sket sangat dapat kan..jd kali ni makan la sampai lebamm!!
sampai menjilat2 jari..korek2 lagi sos tu kat keliling mangkok..
macam budak dua orang ni..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ish! Ish Ish!
bawak mengucap anak2 oiiiiii....

So, kepada sesapa yang nak beli dan teringin nak lenjan makan ngan wedges
tak pun nak buat tortilla...dan takde sos keju jalapeno ni..

No Worries!

Insyallah, jaja akan buat jualan sos tu tak lama lagi...bila dah ada stok,
jaja akan war2 kan kat korang semua okeh..
harga memang murah la..celah2 gigi korang jek...

Jaja'Z: Masih terasa kesedapan sos ni!!!

21 Beu-T Is Talking:

::Azura Rahman:: said...

nak order nk order... ekeke..

cinonex coreyan said...

wahh nampak macam sedap jea..nak sket..hehe..ada jual kat mane benda alah nih


meh la jenguk..nak follow lagi buleh..
http://cinonexcoreyan.blogspot.com/

Shahrizat said...

UH UH UH saya nak jugak sos ini....tak sabo la pulak..

Syue Mustafa said...

Jaja, yang ni harga RM28 bagi 500 gm ke?

farae al-farafisya said...

menarik..!!
kalau ada stok nnt akak bg tau cpt2 tau..

JaJa'Z said...

kzura: nak berapa plastik? hehhehe..sibuk jek dia pun nak order..hahha

JaJa'Z said...

cononex: tak pernah jumpa gak..tapi member dpt beli dr kenalan FB..

JaJa'Z said...

shahrizat: sabor ek..blom ada dlm stok..

JaJa'Z said...

syue: bukan dearrrr

JaJa'Z said...

farae: kalau ada stok nanti, pasti akan di war2kan..tapi stok limit la...

mzhany said...

woo nampak menarik la jaja

ibh said...

Sue salah seorang yg nak order juga...Pehhh!!!...tak dapat bayang kesedapannya...

Syue Mustafa said...
This comment has been removed by the author.
NUR AIN ZULAIKHA said...

nak oder jugak!!
sila cepat buat jualan..

Lelord said...

hehehhe cam nak gak jek...tp biau akak carik kat qatar ni ade ke tak dulu ek

BeeZura said...

@Syue Mustafasue order dgn sape???dpt murh tu...nk jugak...

asyraf said...
This comment has been removed by a blog administrator.
asmaliah said...
This comment has been removed by a blog administrator.
mEre HuMan Like Me said...

jaja..nk oder jgk..bgtau tau klu dh ada..call me 013-3505520..eyla.

Mrs Nury said...

Salam,

Saya berminat nak cuba cheese powder ni selepas terbaca beberapa cerita mereka yang mencubanya.

Persoalan saya adakah powder cheese tersebut HALAL?

norshamimi binti mohamed rudin said...

akak..sye nak order sos jalapeno tu boleh ker...

Related Posts with Thumbnails