JaJa'Z Latest Stories

Thursday, January 27, 2011

Ada Yang Suka Cheese Tart ?

Jaja ni bukan la penggemar menda2 ber cheese ni..
nak2 plak kalau cheese cake...tak bagi jaja rasa pun takpe..
jaja rela makan kek vanilla jek..
^___~

Tapi tetiba tergerak hati nak order kat member jaja ,Kak Zura cheese tart ni..
tgk dalam blog dia, wallawehhhhh, menggoda semacam jek..

Dan kebetulan dia pun nak buat untuk member2 office yang order, jaja pun menyelit la sekali
Kak Zura guna acuan yang besar
so, dalam sebekas ni dapat la 12 biji cheese tart..
ada perisa blueberry dan terselit gak perisa strawberry...
Serius jaja cakap...
memang super duper sedap!!!!!!
yang beli kat kedai selama ni pun jaja rasa tak sesedap yang Kak Zura buat..
sampaikan jaja ni sayang nak makan,sebab takut habis..
hehehheh
Kulit tart yang rapuh..inti cheese yang wallah...ada plak jem blueberry...
Slurpppppp....sedap giler!!!!
jaja yang tak suka sangat dengan cheese ni pun bleh tergoda tau!

Tapi yang tak bleh tahan, En Zack pun layan cheese tart!
berbiji2 dia makan weh...makan macam dia nak bolot sorang2...
sampai tanya ada lagi ke tak cheese tartnya...sebab bini dia ni sorok..
hahhahah
En Zack mana la layan menda2 kuih cenggini, nak2 plak ada cheese..
yang dia tau layan karipap pastu kepok lekorrrr..
heran..heran..
Tapi kalau En Zack pun suka maknanya, bleh la jaja order lagi lepas ni...

Ehem2..Kak Zura,nak order lagi bleh???

Jaja'Z; Makan sekali sekala bleh la....

19 Beu-T Is Talking:

kasih suci said...

wow beshnye...nk order jugak la...hehehe...

mzhany said...

wooo woooo...
sape yg tak suka cheese tart ni? waaa memang hany pun suke owh jaja. skali order tuh, rasanya taknak bg org makan nk mkn sorg2 jer ;)

Lelord said...

alahh ja..buat la pastu bg resepi

dieya said...

my ofc mate sorang suka sangat makan cheese tart ni. asal keluar lunch kalau nampak bakery ni laa yg dia serang.
cheese tart k zura nampak sungguh sedap!

azlin hayati said...

bape harga satu bekas tu ja?? kot nk tempah sempat x amik esok...heheheh

Linda Yusoff said...

faizal suka makan ni kak.. hehe

azian said...

salam...
dah penah buat tapi tak cantik cam gini...huhuhu

Ogy said...

ingatkan yg ni jaja buat...kalo jaja buat sendiri mmg mama pengsan sbb jeles...heheehehehe

JaJa'Z said...

kasih: jauh2 tak leh anto..hehhe

JaJa'Z said...

hany: ya betul..sedap btl yg jaja rasa ni..mmg rasa tak mo bagi kat orang lain dah...

JaJa'Z said...

kak lela: camner nak buat kak..umah jaja takde oven!!!!!

JaJa'Z said...

dieya: dedulu akak jarang nampak cheesetart ni..kalau egg tart belambak la...tapi yg kak zura buat ni super sedap hokey..tamak jek rasa nak bagi abg zack ko makan..hehhe

JaJa'Z said...

lin: sebekas tu rm25..dapat 12 biji..menda ni kalau nak, kena order seminggu awal..kalau nak hari esok tak dapek nolong doooooo

JaJa'Z said...

linda: kalau faizal suka, apa kata linda try buat..sure dia lagi sukaaaaaa makan...

JaJa'Z said...

azian: kalau nak buat ni kena ada skill jugak la..jaja memang fail la menda2 main ngan tepung2 ni..senang2 order jek..

JaJa'Z said...

mamagee: ish..kalau jaja la yang buat ni..dah lama jaja tayang bagi semua orang jeles..malangnya bukan jaja yg buat...

::Azura Rahman:: said...

eh eh eh.. apsal kzura tercicir entry cistat nie.. huhu..

Oh melayang2 rasa Jaja dok puji kan main lg tingginyer.. udah ler jaja oiii.. puji lelebih nk mntk free sebijik laa tu.. hahahaha.. gurau je cik..

btw thanks laa sudi mem'promote' cistat akak tu.. saper2 nk order insya-Allah boleh asalkan x clash dgn acara lain.. sbb saya ni bukan fulltime bakers.. sekadar minat baking skit2.. cam cik jaja kite nie.. ekeke..

ok jaja.. chow..

JaJa'Z said...

kak zura: tu la..bz sangat dengan jalapeno sos...sampai tertinggal entry cistat ni....

i super love it la..memang nak order lagi ni..tunggu!!!

Dieyla said...

akakkkkkkkk !
nak blueberry cheese tart gak !

Related Posts with Thumbnails