JaJa'Z Latest Stories

Sunday, December 5, 2010

Tak Payah Masak....

Salam pagi ahad semua...!!!
dah sarapan? dah mandi? ntah2  ada yang mengadap blog dengan tak basuh muka lagi kan??
ish ish ish....

Alhamdulillah, pagi td dapat jaja hadirkan diri ke surau untu kuliah ahad..
lepas dah dekat 2 minggu 'tuang' pi kelas..
last week nak gi, kena tlg En Zack settlekan ayam plak, ada orang order..
minggu sebelum2 tu orang dok bz dengan cuti hari raya haji..
dan hari ni baru berkesempatan untuk jaja gi..

Selalunya bila weekend jaja try nak masak kat umah..memandangkan hari2 kerja 
selalu dah melawat kedai jek..
time mcm ni nak la jugak suap suami dengan hasil air tangan sendiri...
tapi lain nya En Zack ni..
bila jaja suarakan hajat nak masak jek..dia jawab

takyah la masak...
nanti2 la masak...
kalau lapar kita kuar je la...

Aduh!!! kadang2 buntu jaja ni...
bukannya nak kata jaja ni bagus sangat masak..or maybe ada jugak yg kata

ok lah tu jaja, dah hubby kata takyah masak..bleh rileks2

yer! jaja tau..memang syok kalau suami kata takyah masak, tapi...
sekelumit la dalam hati ni rasa mcm tak lengkap jek 
guaner2 pun nak juga masak..
jaja takut lama2 dia rasa bosan makan lauk2 kedai jek..

Jaja ni tadi siap dah nak gi pasar jek lepas balik surau..
tapi bila dah kata takyah masak..
terus salin baju and now here i'm tengah berblogging...
hehhehehe

Takpe lah, kalau dia lapar sangat kang..nasi goreng jaja buat pagi td ada lagi..

Kita makan nasi goreng tu sampai licin la bang ek..... :p

Jaja'Z: Lama tak beli beras..sebab 5kg beras 2 bulan lepas tak habis2 lagi

6 Beu-T Is Talking:

sarah-najwan said...

jika akak...kdg2 best jugak jika xpyh masak..hehe

sebenarnya..mmg dah buntu resepi..

JaJa'Z said...

kitorang berdua jek kak..bleh la..kalau akak maybe susah sket kot..dengan hero2 dan mek sarah tu..sian bebudak..lapar selalu

::Azura Rahman:: said...

ye laa jaja.. sbb korang berdua.. kalu kzura pon berdua je.. rasanyer jarang jugak memasak kot.. kzura ni mmg hari2 kena masak sbb dok dgn mak abah.. tekak org tua bkn nk makan makanan kedai kan..

x pe laa.. ikut je cakap asben tu.. tp sekali sekala kena laa masak kan.. nnti hilang pulak skill memasak tu..ekekeke..

JaJa'Z said...

kak zura..masalahnya jaja memang nak masak...dia yang tak bagi...bukan sekali sekala dah ni...tu pun kata takyah masak jugak....ish..letih jugak kalau tak bagi masak ni...

honeyvsbee said...

bee kena masak sehari 4 kali wooo...

JaJa'Z said...

bee: kalah orang kerja kantin sek tu bee..hehhehe

Related Posts with Thumbnails