JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, November 23, 2010

SPM : Day 1

Apa yang jaja boleh simpulkan untuk hari pertama SPM hari ni..

PENAT GILER!!!!!

Tu jer yang mampu jaja luahkan...
selama 4 tahun dah pengalaman jaja jaga SPM, kali ni memang penat nya Ya Rabbiiiii!!

Seawal 7 pagi jaja dah tercongok kat bilik kebal sebab iring Ketua Pengawas 
amik soalan2 exam..
sampai je kat pusat exam dah kul 7.20 pagi dan rupa2nya jaja plak runner untuk hari ni..
dah la jaja pakai heel 2.5 inci punya tinggi...
pastu kena plak  jaja berkejar kejaran hantar kertas exam ke tingkat 3
untuk edaran student2 dibilik2 exam..
blom kul 9 pagi muka jaja dah berpeluh2..mana taknya..
hari ni je jaja ulang alik naik tingkat 3 hantar kertas exam ada dekat 8 kali...
dengan pakai heel 2.5 inci okehhhhh...
Sket2 ketua jaja soh hantar kertas tambahan la..hantar benang la..tanya kedatangan la...
kalau la jaja tau kena jadi runner  hari ni..tak kuasa nak pakai heel2 ni...
menyakitkan kaki jek...

Tu blom cerita pasal lenguh kaki berjalan jaga exam lagi...
asal nak duduk sket jek, ada jek pemantau dr JPNP datang..takpun penyelia kawasan yag dtg..
tak pun, baru je nak duduk..budak plak mintak kertas tambahan..
kena la jalannnnnn lagi...

Teruk tak teruknya punya berjalan, sampai melecet kaki jaja ni tadi..
tak pasal2 time rehat tengah hari jaja berkejar balik umah kejap sebab nak amik sandle 
pastu meluru plak masuk tunas mart sebab nak beli handy plas...
adoi laaa...nak makan2 memang tak sempat dah..
nak baring2 lagi lah jangan mimpiiii...

konon hajat hati lepas habis paper kul 4.30 nak gi menyinggah Giant kejap..
Nan Adoooooo!!!
cakap kat En Zack...tak jadi nak gi...sebab penat tak ingat dah ni....

Skang ni dah siap mandi, dah siap solat...
memang rasa nak baring jek...
tapi apa2 hal nak update blog dulu...

Harap2 esok ok lah sket kot...penat amat rasanya

Jaja'Z: Agaknya hari ni dah berjalan brapa km agaknya ek??

12 Beu-T Is Talking:

lemongrass said...

Jaja,
Mak I dah pos surat tu hari Khamis lepas. memang selalunya ambik masa lama ye fr Sel-Pahang? harap2 tak lah hilang di tengah jalan, sedih I :-(

En iLham said...

woh...memang cemerlang lah kak jaja hari ni
berdedikasi sungguh menjalankan tugas
selamat bertugas untuk hari seterusnya ye kak

JaJa'Z said...

uik? dah pos dah? so far, takde sampai lagi..dah 4 hari ni...nanti jaja pesan kat zack suruh check ok...

JaJa'Z said...

syamil: separuh tenaga ku pergi ni..13 more days to gooooo

Nadia Dzai said...

kak jaja, mmg penat jage spm, mak saya tiap tahun jadi ketua pengawas spm, stpm, pagi2 bute, kol 4 dah keluar rumah pegi bilik kebal. hehe tp dia tak jage la kan, dia keluar kan soklan je :p

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kesiannya cikgu jaja

esok pakai kasut tanpa tumit yer...
harap2 semuanya okey..
kesian juga..dengan kaki sakit. penat..gigi pula sakit...


semoga esok semuanya okey2

JaJa'Z said...

nadia: tu la pasal dik..kalau dah jd ketua2 tu memang keluar awal balik lewat..tapi tak la sepenat yg menjaga ni..just gi melawat2 sek jek...tapi serius ly penat hari ni dik,...

JaJa'Z said...

tu la pasal ayu..dr hujung gigi sampai hujung ibu jari kaki sakit..harap2 esok lega la sket...

Ogy said...

EXERCISE YG FREE JE..tak yah bayar..kan baguss tu, kuar gak peluhnyaa..heheee

dieya said...

alalala cian dia.. penat yek.. hari ni pakai kasut jogging eh ;-)

JaJa'Z said...

mama gee: kuar peluh tak kisah..tapi kena la pada masanya..kalau berbaju kurung..bukan best dah jadi..terus hangittttt

JaJa'Z said...

dieya: hari ni lega.....no more sweating...

Related Posts with Thumbnails