JaJa'Z Latest Stories

Monday, November 22, 2010

Kena Tunda Dulu...

Pagi td dengan semangat berkobar2 jaja bersiap nak ke dentist..
memang kompiden sangat2...memang nak Doc cabut jek terus..malas nak pk dah....
Alih2 sampai depan klinik, tetiba berdebar2 plak..mula la teringat kena bius dulu..
bleh tahan gak sakitnya..
tapi memikirkan malas dah nak tanggung sakit malam2 sampai tak bleh tido..
gagahkan jugak la masuk klinik tadi...

Bila jaja dah semangat nak mencabut gigi tuh...doktor plak tak bagi..
walaupun gigi tengah tak sakit tapi disebabkan gusi jaja tengah bengkak..
makanya kena tunda la dulu sampai gusi ni tak bengkak dah...
kalau cabut jugak, doc cakap akan jadi lebih sakit...

Nak kata apa kan..dah doc cakap macam tu..
nak tak nak kena ikutkan je la...walaupun hati ni nak sangat doc cabut terus...
jaja dapat ubat bagi surut bengkak gusi, dua jenis antibiotik dan satu ubat tahan sakit
yang bestnya jaja siap mintak kat doc ubat tahan sakit kuat sket
sebab ubat tahan sakit yg beli kat farmasi baru ni macam tak brapa nak tahan sangat...

Nampak gayanya misi nak mencabut gigi ni ditunda la ke hari jumaat plak..
mujur jumaat takde paper..bleh la jaja jengah ke klinik semula...

Ni pun jaja baru lepas makan ubat..lalok dah mata ni...
jaja mintak diri dulu la ek..
lagi pun esok dah start nak jaga exam SPM...

Jaja'Z: Harap2 dapat tidur yg lena...

6 Beu-T Is Talking:

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

selamat beristirehat cikgu jaja

semoga makan ubat dr doktor susut sakitnya, nak jaga exam lagi..sure perlu ketahanan jati diri.

harap semuanya dipermudahkan


PS: guna ubat gigi sensodie....warna hijau..bengkak mesti kurang, insyallah

AdiaLuze said...

Ala ciannye...Mst satu badan rasa sakit kan....Penah rasa ni dulu...Sabo yeee...

Bee @ honeyvsbee said...

haha sabarrr

sfatimahzj said...

pengalaman cabut gigi yang menggerunkan..huhu..sakit sangat2 bila bius dia abes..tapi segalanya jadi best kalau da tak sakit..siap boleh makan macam2...masa sakit tu makan bubur je...

En iLham said...

huhu
nant bile cabut gigi jangan nangis tau kak
tabahkan hati
hehe

selamat menjaga spm

aZaMieTa said...

euuwwwww.... sakit gigi ni mmg ngilu. 1 bdn rasa sakit. huhuuu~
selamat mencabut gigi ;)

Related Posts with Thumbnails