JaJa'Z Latest Stories

Sunday, November 28, 2010

Ber'Mee Rebus ' Di Petang Hari...

Alkisahnya yang buat jaja sakan nak masak petang tadi..
sebab memikirkan tulang dr korban raya haji hari tu dah 2 minggu dok dlm peti ais..
takut juga lama2 tak masak, nanti daging nya tak elok plak..dah rugi kan..

Dari sehari ke sehari jaja dok tunda nak buat mee rebus ni..
bila rasa semua line clear, bahan2 dah sedia beli..
apa lagi, jaja pun jalan kan je la misi 'ketung ketang' kat dapur..

Jaja dok kat dapur dr kul 12 tengah hari..
sampai ke 3.30 petang..
Lenguh kaki toksah cakap la kan...rasa nak terbaring jek lepas tu..
jaja siapkan semua bahan2, kul 5.30 baru jaja celur mee...
pastu apa lagi, terus call jiran2 ajak datang 'port' biasa..kat mana lagi kalau tak 
kat blakang umah jaja ngan Kak Zah..
Menu petang tu mee rebus tulang, air sirap limau, air teh tarik dengan milo ais..
hehhehe..kemain banyak air nya...
mee kuning tu jaja bantai beli yg peket besar terus dan sebelah tu bahan2 tabur atas mee..

Jja siapkan meja kat luar, letak segala makanan2...
pastu memasing pun zasssssss...MAKAN!!!!
Makan ramai2 memang syok..
diantara jiran2 yang sempat jaja amik gambar..ada lagi kat tepi2 tu..tapi jaja pun bz melantak kan..
alhamdulillah..licin semuanya...
sapa yang kebetulan lalu kat tepi umah kitorang, kira memang langkah kanan la..
semua dijemput makan....tapi mana2 yang kenal je la kan..hehhehe

tapi..penat2 jaja memasak..jaja lega jugak sebab ada pembantu baru kat dapur..
bleh gak dia tolong2 jaja..rajin kemain orangnya..jaja tak bagi tolong pun..
dia nakkkkkkkkkkkkk jugak tolong....

Nak kenal dengan pembantu jaja??
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Si Tok Janggut kesayangan..
hehhehehe
(Gambo kena crop sket sebab seksi)


Jaja'Z: Selepas dekat 2 minggu tak masak...

6 Beu-T Is Talking:

Citarasa Rinduan said...

pandainya jaja memasak mee rebus tulang lembu.

kalau di citarasa rinduan. customer memang suka mee rebus yang guna tulang lembu..
ayu boleh masak tapi tak boleh makan..akan sakit kepala.

kalau teringin gak,ayu masak asing2...


rajin en zack kita..untung jaja

JaJa'Z said...

first time jaja buat ni ayu..selama ni dok tgk mama jek buat and tolong sket2..but kali ni totally air tangan jaja...

jangan percaya aksi en zack tu..dia tolong kacau2 rempah kejap jek..sebab jaja tengah nak blend ubi keledek...

Mamamya said...

bila lah nak jiran jaja nih... :D mesti best kan dapat makan ramai2 camni....nampak meriah jer.... :)

dieya said...

hahaha lawa betul baju bro zack.. pandai bini dia buatkan baju yek!

JaJa'Z said...

kak lieya: jaja pun nak jd jiran akak..sebab nak gomoi minah kecik dua orang tu..hehhehe

JaJa'Z said...

dieya: bukan akak buat..dia buat sendiri..hehhe..harus la..kang seksi plak..awwwwww

Related Posts with Thumbnails