JaJa'Z Latest Stories

Thursday, October 14, 2010

'Tulang Anjing'

Apa kejadah la plak jaja nak cerita pasal tulang2 anjing plak ni kan..
Yang jaja nak ceritakan ni
bukan tulang anjing yang anjing dok gonggong sokmo2 tu ek
macam gambo kat bawah ni..
NO NO NO
Tulang yang ni haaareemmmmmmm
^___~

'Tulang Anjing' yang nak jaja kongsi cerita ni
ialah sebahagian dr bahagian enjin kereta yang dok kat bahagian bawah nun...
nak nengok rupanya..??

Ni ha...
'Tulang hanjennggggg'

Alkisahnya pasal Cik Gen2 jaja tu la yang sampai ke hari ni dok
berbunyi 'ngok ngek ngok ngek' time bergerak..
sakit betul rasa hati dengar..

En Zack ada tanya2 kat member2 dia kat taman ni
mostly ada beberapa orang cakap, maybe problemnya kat bahagian
'tulang anjing' tu la..

First time jaja dengar nama menda alah tu,macam....

Tulang menda bang ???

berkali2 jaja tanya nak kan kepastian..
dah tu takkan bawak keta tu gi bengkel nak cakap kat mekanik tu
nak betulkan 'tulang anjing'..
buatnya orang tu ternganga dengar macam mana?

Semua mekanik memang panggil 'tulang anjing' lah Ja...

OOhhhhh! ye ke... :p

Dan untuk kesekian kalinya petang tadi jaja bawa Cik Gen2 ke bengkel lagi
masuk hari ni dah bengkel ke 3 yang jaja bawa
mekanik petang td pun cakap maybe 'tulang anjing' yang kena tukar..
kalau betul 'tulang anjing' yang buatkan Cik Gen2 berbunyi2 takpe la..
yang jaja risau takut ganti macam2 tapi dok berbunyi jugak..
duit pun membazir macam tu jek..
macam kes ganti absorber baru2 ni..
kompiden jek mekanik merangkap kawan En Zack tu cakap

Alahhhh..ni absorber problem ni...

Lepas tu,amik kau!!!
absorber berganti tapi kereta tetap berbunyi semacam jugak..
insyallah, kalau takde apa2 halangan
esok jaja nak bawa Cik Gen2 gi 'operate' lagi..
harap2 kali ni ok lah...
tak daya dah nak pi bengkel hari2...

Info: Tulang anjing = Lower arm :P


Jaja'Z: Suka tulang ayam!

8 Beu-T Is Talking:

eqbalzack said...

psstt...proton dah kuarkan produk baru...tak teringin ke jaja? hehe

diana said...

beli yang baru jaja..

JaJa'Z said...

abang eq: jangan sebut2 kereta baru..kang cik gen2 merajuk lagi...

JaJa'Z said...

diana: yang ni pun tak berabih bayar lagi dik....

Danial Ikhwan Jaafar said...

ooo belajar bende baru. saya pasal kereta punya tulang anjing ke apa ke saya tak tau mana. setakat isi minyak, boh air, basuh kete boleh la. hahah =P

JaJa'Z said...

Dan: akak ni pun buta keta gak..tapi once u have a car..nak tak nak kena tau...at least bahagian2 kat enjin tu..blah bawah body memang fail la...

~Sakura Hana~ said...

nampaknye nasib kite serupe..sy pn sjak last week asik ke hulu ke hilir membaiki Mr Gen2 sy ni.aritu ganti ignition coil da dkt 400+, wat alignment+camber da 90.pas wt alignment tu rs cm x best lak..bahagian stereng n dashboard tu asik berbunyi mcm brgegar...ingtkn mslh balancing.
baru ni wt blncg,tp x ok gk bnyi tu.agaknye aritu pomen alignmen tu bke stering n x psg btul2.

ms wt blancing,pomen lak kate absorber awk da bocor n rim pn da gelong..kalo nk wt sume tu.total dalm 500+..sabau jela dgn pakcik nih...same la kite bnyk berabih ye mrs jaja~~Huhu

~Sakura Hana~ said...

aritu gnti absorber,kena baper..sy ingt nk ganti gk sepasang yg dpn jer..kalo dpt bwh 300,ok la.tmpt sy tnye sume 300.

Related Posts with Thumbnails