JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, October 5, 2010

Tolong La Alert Sket Dik Oi!!!!

Pagi tadi dapat sms dr sorang member geng2 ICT

Her: Jaja tak gi taklimat ict ke hari ni kat Dewan Seri Panching ?
Jaja: Ada taklimat apa plak kak,tak dapat surat pun
Her: Cuba check kat pejabat, akak pun baru dapat surat ni semalam..

Sah! orang pejabat lupa nak bagi ni
takpe2, kita pergi check dulu kat pejabat apa2 hal pun...

~Kat pejabat~
Jaja: Ada dapat tak surat/fax utk taklimat ict hari ni untuk jaja?
Kerani: Tak perasan la kak..kejap ek(sambil dia belek2 folder surat masuk)
takde pun kak...
Jaja: Takkan takde..cikgu2 sekolah lain dapat jek
(jaja plak belek folder surat masuk tu)

Last2 jaja jumpa surat tu!

the best part is....tarikh taklimat tu hari ni,5 Okt dr kul 9 pg - 1 ptg
dan surat tu sebenarnya dah diminitkan pada 29 sept lagi MINGGU LEPAS!!!

Jaja: Sapa nak jawab ni, tak gi taklimat sebab tak bagi surat ?
Kerani: Sorry la kak,saya tak tau sapa cikgu ICT..
Jaja: Macam mana plak bleh tak tau,terpampang nama saya kat bahagian diminitkan tu

Dia senyap!

Bukannya jaja sengaja nak cari kesalahan dia,tapi menda2 macam ni
memang kena alert!
Nak2 plak kalau melibatkan taklimat,mesyuarat atau kursus..
mujur taklimat ni area kuantan jek,kalau luar dr kuantan?
sapa nak jawab???
tak pasal2 kena blacklist dan masuk senarai nama2 guru yang tak hadir taklimat
bukan sekali dua diaorang ni buat kerja macam ni..
dah banyak kali!
kalau surat sampai mengejut petang semalam ke..pagi tadi ke..
kita pun paham...tapi surat dah sampai dr minggu lepas lagi..
tu yang nak marah sangat tu..GGGrrrrrrrrr


Jaja'Z: Ada jugak orang yang kena gigit hari ni agaknya!!!

16 Beu-T Is Talking:

Hizami Rahim said...

haha.
sabar2.
haish.
XD
patut surat tu kena bagi terus bila dah sampai.
senang cikgu nak ready mental & fizikal lagi.
kan?

Nur Hawa Mohd Zin said...

biasa lah kak..mereka ingat benda tak penting, tak pun ada yang tunggu fax org lain tapi bila surat utk akak masuk dia letak je tempat lain tak tengok apa pun..selamat kawan akak tanya kalu tak...nak kena jawab dengan jabatan plak...so sempat pergi ke kak?

diana said...

huh..ade pulak
boleh cakap
tak tau sape
cikgu ICT..
dah tengok surat tu ade >>
tanye la.,kan???
kerja ambik mudah jadi gini la...

Honeyvsbee said...

Ish3. .kerani tu mamai ape. .dah seminggu tu. . .

Kalau marah ,akak suke gigit org eh? Tk takut nyer. .

Lelord said...

last year masa akak ditugaskan jd "guru pentaksir" akak kena dok opis...pas tu segala mak nenek surat yg masuk GPK 1 soh GPK (guru pentaksir kontrak...ekekek akak le tu)rekod then anto kat GB. wpun wpun GB kata xyah anto kat cegu2 berkenaan tp akak ttp g anto kat mereka...ahahhaha dah xde kije sgt kan...maklum la kerani skolah ms tu pun menjadikan akak kerani dia hahahhaa...termasuk lah angkat tepon

JaJa'Z said...

zami: ni la menda nya bila surat2 diminitkan tak dibagi terus..last2 lupa..sehari2 bukan sket2 surat masuk..geram tau..

JaJa'Z said...

hawa: mana sempat nak gi pun..time akak tau pun dah dekat kul 11..gi opis..cari2 surat jek dah dekat kul brapa dah..kalau gi pun dah hujung2 taklimat...

JaJa'Z said...

diana: tu lah mendanya..amik mudah kerja..setiap surat yg diminitkan mesti ada nama sesiapa yg kena buat tindakkan..ni masalahnya tak amik tau..bukan sorang yg terlibat tau..2 org lagi..last2 dua2 org tak gi...

JaJa'Z said...

honey: tu la mendanya dik..seminggu dah surat tu..kalau dapat ptg semalam ke akak bleh la terima gak alasan tu...

JaJa'Z said...

lelord: lepas jaja kuar opis terus jumpa gpk1..jaja bagitau terus kat dia..padahal gpk1 mmg dah selalu pesan alert dengan surat cikgu2 yang kena amik tindakan..

ibh said...

Uihhh!!..seminggu tu..mana tak hangin kalau hari yg sama bru dapat. Kalau sue pun mau hangin gak..

JaJa'Z said...

sue: tula pasal yg jaja mengamuk sakan ni...

Danial Ikhwan Jaafar said...

wah, ape lagi, sabor! hahah

bagus la akak mention dalam blog ni. boleh orang lain belajar. =)

Nur Hawa Mohd Zin said...

la....dah tu macam mana kak??? dia nak bertanggungjawab tak?

JaJa'Z said...

Dan: tu lah..jangan dok saje jek...

JaJa'Z said...

hawa: akak kena mention la kat penyelaras taklimat tu..kenapa akak tak dapat dtg...

Related Posts with Thumbnails