JaJa'Z Latest Stories

Thursday, October 7, 2010

Sambal Tempoyak Ke Ni???

HAhaha....
tetiba sandwich tuna and crab meat jaja bertukar jadi sambal tempoyak...
jaja ni, tempoyak pun tak makan kakak2 wehhhhh
takkan tetiba nak buat sambal tempoyak plak..dan la sampai satu tupperware besar lagi

^___~

Gigih jaja bangun kul 5.30 pagi nak menggaul menda alah ni...
asalnya nak buat crab meat soup..tetiba rasa macam malas jek nak godek2 dapur ni
last2 sandwich je lah yang mudah...
bukan susah pun..celur je crab meat tu..pastu potong2
then gaul jek ngan tuna hot dan tuna chille plus mayonise
teramat la sedapnya... :p

Tapi yang tak tahan tu,tetiba dalam kul 5.50 pagi tu En Zack tetiba dtg dapur
dan tanya jaja

Awak buat apa Ja? abang nak sket..lapar...

korang bayangkan pepagi buta tu dia bleh bangun dr tido tanpa mandi ke apa ke
tetiba dtg nak sandwich yang jaja buat tu..
sian la plak bila dengar dia cakap lapar..then terus jaja buat dia air nescafe
2 keping jugak la sandwich dia makan pagi tu..
sian laki aku tu wehhhhh
tapi kalau jaja la,tak kuasa nak layan perut kalau dah tido...
tido lagi best kan kan?
ni la kerjaan kitorang kat bilik guru skang ni
kes sebab nak balas dendam kat orang kantin
yang semakin hari semakin teruk kualiti perkhidmatan nya..hehehhe
lauk makin tak memberangsangkan..breakfast pun dok ulang menda sama jek..
buat potluck kecil2 pun puas gak..
lagi sedap....


Jaja'Z: Nak start misi next week

10 Beu-T Is Talking:

Nur Hawa Mohd Zin said...

ikan tu hancur benau kot...hehehhe....tempoyak sedap kak wei

AiDa AzRyN said...

nak donat tu boleh?:D

AiDa AzRyN said...
This comment has been removed by the author.
sarah-najwan said...

tempoyak sedap jaja..feverit akak selain budu..nyummy..

skol akak semlm buat pot luck..nati akak buat n3 nya..hehe

JaJa'Z said...

hawa: tu tuna dalam tin la dik..memang la hancur...tuna spread je..akak tak minat tempoyak ladik...

JaJa'Z said...

aida: nak donut?? donut tu tak habis semalam..hehehheh

JaJa'Z said...

kak sarah: jaja memang tak makan apa2 yang bercampur durian..bubur ke,agar2 ke..aiskrim ke,pengat ke, kek ke..asal ada durian je reject..

dieya said...

uih.. tengok je dah terbayang kesedapan inti sandwich tu. kat ofc pun buat minum ptg makan sandwich hari ni, mini farewell utk our trainees.

JaJa'Z said...

dieya: akak tengah simpan space kat perut ni sebab petang ni ada 2 open house...

Lelord said...

pehhh asik makan jek kan hahhaha

Related Posts with Thumbnails